Podeli i odštampaj

color #000000
color #000000

Tunel

Za vozače i ljubitelje životinja! 


 

Dečake će uvek interesovati automobili, a devojčice lutke. babylove tunel nudi i jednima i drugima nešto sasvim drugačije. Beskrajno zabavna igra sa tunelom kroz koji će dečaci moći da voze svoje autiće, a devojčice da ga ukrašavaju cvetovima, drvećem ili preslatkim životinjicama.

 

Za vaš babylove tunel potrebno vam je:
 

  • Makaze
  • Beli papir
  • Bela akrilna boja
  • Vodene bojice
  • Četkica
  • Lepak
  • Olovka
  • Skalpel
  • Okrugla posudica

Korak 1: 

Priprema
Razdvojite stranice kartona makazama ili skalpelom na mestima na kojima je bila zalepljena. Okrenite karton na naličje. Napomena: karton je sa unutrašnje strane braon. Možete ga ostaviti takvog, prelepiti ga belim papirom ili, kao što smo mi uradili, prefarbati ga belom akrilnom bojom. Ovaj postupak je najbrži, a i boje koje kasnije nanesemo ostaju sjajne.

Budite pažljivi prilikom korišćenja makaza i skalpela u prisustvu deteta.


 


 

Korak 2:
Zalepite karton ponovo čvrsto, a stranu sa glatkim ivicama ponovo zalepite kao poklopac.


 

Korak 3:
Isecite ćoškove:
Isecite strane sa oštećenim ivicama. Najbolje uz pomoć skalpela, isečeni karton će kasnije poslužiti za figurice.


 

Korak 4:
Iscrtajte prolaze na tunelu:
Okruglu posudicu postavite na strane kartona tako da uz pomoć nje iscrtate polukrug. Prolaze na tunelu možete iscrtati na svim stranama kutije, a veličinu prolaza odredite sami.


 

Korak 5:
Isecite prolaze na tunelu:
Uz pomoć skalpela isecite iscrtane prolaze na tunelu. Savet: ostavite kraće strane poklopca kako bi na njima kasnije mogli da iscrtate ulicu.


 

Korak 6:
Bojenje:
Tunel je sada izgrađen i vreme je da ga obojite. Koristite četkice i vodene bojice po želji.


 


 

Korak 7:
Životinjske figurice
Nakon što odštampate crteže životinjica, možete ih zalepiti na preostale delove isečenog kartona. Prilikom sečenja kartona u obliku životinjica vodite računa da ostavite male produžetke kartona kako biste mogli da ih prikačite na tunel.
Skalpelom na vrhu tunela isecite male šliceve, tako da možete da postavite figurice. Možete koristiti i druge motive kao što je, na primer, drveće, da ga iscrtate na papiru i zalepite kao ukras. Vaše dete će biti presrećno, a Vi ćete se vratiti u detinjstvo, na najlepši mogući način.
 


 

Uživajte u igri!