Podeli i odštampaj

color #000000
color #000000

Tvrđava

Povratak u Srednji vek! Hrabro protiv lopova i zmajeva! 


 

Priče o hrabrim vitezovima uvek intrigiraju Vašu decu, uvek su spremni da saznaju još neku novu legendu o večitoj borbi između časnih vitezova i zlih zmajeva. Pored predivnih priča ponudite im i fantastičnu interakciju praveći babylove tvrđavu.
 

Za babylove tvrđavu potrebno Vam je:
 

  • Makaze
  • Beli papir
  • Crna i bela akrilna boja
  • Vodene bojice
  • Četkica
  • Lepak
  • Selotejp
  • Trougao
  • Olovka
  • Skalpel

Korak 1. 

Priprema:
Razdvojite stranice kartona makazama ili skalpelom na mestima na kojima je bila zalepljena. Okrenite karton na naličje. Napomena: karton je sa unutrašnje strane braon. Možete ga ostaviti takvog, prelepiti ga belim papirom ili, kao što smo mi uradili, prefarbati ga belom akrilnom bojom. Ovaj postupak je najbrži, a i boje koje kasnije nanesemo ostaju sjajne.

Budite pažljivi prilikom korišćenja makaza i skalpela u prisustvu deteta.


 

Korak 2 

Zalepite stranice kartona.


 

Korak 3 

Iscrtajte zidine:
 

Olovkom i lenjirom na svim stranama iscrtajte male kvadrate. Da vam bude lakše pripremili smo šablone za crtanje, jednostavno ih preuzmite i lako iscrtajte kvadrate, koji će kasnije biti zidine tvrđave.


 

Korak 4 

Isecite zidine:
Pažljivo isecite iscrtane zidine skalpelom. Isečene delove kartona nemojte bacati, jer će biti potrebni za sledeći korak.


 

Korak 5 

Zalepite unutrašnju stranu:
Kratke isečene delove kartona, presavijte i zalepite selotejpom na unutrašnju stranu kartona.


 

Korak 6 

Prekrijte unutrašnju stranu:
Duže isečene delove samo položite preko zalepljenih kraćih delova, tako da koriste kao poklopac i olakšavaju igranje unutar tvrđave.


 

Korak 7 

Isecite kapiju tvrđave:
Olovkom iscrtajte na prednjoj strani kapiju u željenoj veličini i isecite je – najbolje skalpelom. Vodite računa da donju stranu kapije ne isečete, jer ćete je kasnije saviti, kako biste mogli po potrebi da spuštate kapiju i podižete. Možete se poslužiti i šablonom za iscrtavanje kapije koji smo pripremili za vas.


 

Korak 8 

Presavijte kapiju na donjoj strani uz pomoć lenjira.


 

Korak 9 

Isecite prozore:
 

Uz pomoć olovke i lenjira iscrtajte na kartonu prozore. Još lakše možete da iscrtate uz pomoć šablona koje smo pripremili za vas.


 

Korak 10 

Isecite prozore:
Sada isecite prozore. Najbolje je da to uradite uz pomoć skalpela i lenjira. Sada je vaša tvrđava spremna da je oslikate.


 

Korak 11 

Oslikajte tvrđavu
Za oslikavanje je najbolje da uzmete vodene bojice i četkicu. Vaša kreativnost nema granica. Uživajte u igri!


 

Preuzmi

Šabloni

PDF, 179KB