Podeli i odštampaj

color #000000
color #000000

Zdrava, negovana i srećna mama!


 

Gotovo svaka majka nakon porođaja želi da povrati liniju koju je imala pre porođaja, i sa čežnjom se priseća svog nekadašnjeg izgleda. Važna je nega kako za vreme tako i posle trudnoće.

Koža je najpodložnija promenama u trudnoći, pa zahteva i najviše pažnje. Ona se rasteže usled neminovnog rasta stomaka i grudi, ali i zbog prekomernog povećanja telesne težine, što može da dovede do pojave strija - problema koji najviše muči trudnice. Svakodnevna blaga masaža sredstvima namenjenim za sprečavanje pojave strija u većini slučajeva se pokazala kao dobitna. Posebno intenzivna nega čini kožu nežnom i elastičnom.   Nakon porođaja i perioda dojenja, nema razloga da se ne odlučite i za laganu dijetu, posebno zbog toga što se masne naslage sada tope lakše nego ikada. Slatkiše i nezdravu hranu zamenite voćem i povrćem, a dnevno popijte najmanje 2l vode. Od dobre forme ili prošlosezonskih stvari deli vas samo disciplina u ishrani i dovoljno kretanja. Sada se možete baviti gotovo svim sportovima i fizičkim aktivnostima, jer je razdoblje oporavka nakon porođaja odavno prošlo. Svako bavljenje sportom u ovim stresnim danima je dobrodošlo, nezavisno od toga da li je reč o plivanju, vožnji bicikla ili trčanju. Društvo vam može praviti i vaše dete u odgovarajućim sportskim kolicima, tako da možete zajedno uživati u svežem vazduhu. Iznenadićete se koliko će vam prijati postepeno vraćanje u formu. Slobodno vreme je važno. Vašu pažnju ne treba da usmerite samo na fizičke aktivnosti, već pružite sebi malo slobodnog vremena. Malo distanciranja će ponovo uspostaviti psihičku ravnotežu i omogućiti vam da prodišete.
 

 


 

Uostalom kada sa osmehom, i punog srca posmatrate vašu bebu ne postoji ništa što taj osmeh i vedrinu može da skine sa vaših lica. Osim toga, naučnici su dokazali da psihičko stanje u velikoj meri utiče na kvalitet kože. Zato je rad na unutrašnjoj lepoti i ravnoteži od ogromnog značaja i za fizički izgled.