Podeli i odštampaj

color #000000
color #000000

Kada je kada naše more…


 

Neki dani su izazovi. Dok čekamo da sunce prestane da bude toliko užareno, dovijamo se kako da rashladimo naše najmlađe. Tada igre u kadi postaju ritual jer  u letnjem periodu nikako ne želimo da se odreknemo svakodnevnog kupanja deteta.

Kako bi koža ostala hidrirana obavezno koristite kupke i šampone koji ne isušuju osetljivu dečiju kožu. Takođe se potrudite da voda bude optimalne temperature od 37°C koja im najviše prija, prilikom toga će vam od velike pomoći biti dečiji termometar za kupanje. Mnogim bebama kupanje od rođenja predstavlja veliko zadovoljstvo. Nekim ne smeta čak ni kada se poprskaju po licu, dok se druge bune čim čuju puštanje vode u kadi. Provereni trik je sa igračkama u kadi, ali će kupanje pružiti još više zadovoljstva ako u kadu uđe i roditelj, jer će se vaše dete u društvu osećati još sigurnije. Prilikom kupanja koristite posebne šampone za bebe koji ne iritiraju bebine oči. Nakon kupanja dobro obrišite svoju bebu jer vlaga može nepotrebno da nadraži njenu kožu, posušite ušne školjke sa štapićima za uši za bebe. Noktiće je takođe lakše seći nakon kupanja, ali tek nakon 6 nedelja starosti. Da bebina koža ne bude suva, potrebno joj je mnogo hidratacije. Zato je važno koristiti hidratantne losione za telo. Ukoliko se posle kupanja odmah ide na spavanje, dobro je koristiti i losione sa lavandinim uljem. Blaga masaža pomoći će u uspavljivanju i smirivanju, a posle toliko maženja, spava se mnogo bolje!

Uz malo truda svaka beba će zavoleti kupanje i potpuno uživati u njemu.
 


 


Saveti za posebnu negu: ukoliko je bebina koža suva, možete staviti nekoliko kapi maslinovog ulja, a kod odojčadi malo majčinog mleka, ono zaista pomaže i štit od infekcija i zapaljenja.