Domaćinstvo

Neka sve sija i blista!

Kada razmislimo koliko vremena u životu provedemo unutar svoja četiri zida, postajemo svesni činjenice da nam uredan i čist dom ne pruža samo dobar osećaj i prijatnu atmosferu, nego je već i dobro poznato da je čistoća važna i iz higijensko-zdravstvenih razloga.
Istraživanja su pokazala da jedan metar kubni unutrašnjeg vazduha sadrži milione čestica prašine, a tipična kućna prljavština sastoji se od bakcila, čestica, dlaka, peruti, grinja, pesticida, plesni i još mnogo toga. Zato je važno da temeljno očistimo i sredimo kuću i da osvežimo životni prostor.
Napravite  plan čišćenja i kupite potrebna sredstva za čišćenje, zatim podelite poslove. Operite zavese u svim prostorijama jer ćete tako uneti svežinu u Vaš dom. Kada je u pitanju pranje tepiha zbog grinja i prašine preporučuje se da ih date u tepih servis na pranje.

Prozore operite tokom dana kako biste oparli mrlje koje se najbolje vide na sunčevoj svetlosti. Zatim obrišite prašinu i obavezno uklonite sve nepotrebne stvari na kojima se taloži prašina.
Čišćenje kuhinje uvek je nekako najzahtevniji posao. Odmrznite i operite frižider i zamrzivač i time održite svežinu. Takođe, obrišite i prema potrebi operite preostale kuhinjske uređaje i elemente.

Kada je u pitanju kupatilo ne zaboravite pločice i ostale sanitarije. Pranje i brisanje odgovarajućim sredstvima i krpama učiniće da Vaše kupatilo zablista.Vratite sjaj keramičkim površinama i rešite sa kamenca sa slavina.


U dm prodavnicama izaberite nešto iz širokog asortimana sredstva za pranje i čišćenje doma.