Za čist dom! 


 

Volite da Vaša kuća bude besprekorno čista, ali u isto vreme ne želite da provedete najveći deo svog vremena čisteći? Imamo rešenje. Podelićemo sa Vama nekoliko korisnih saveta, koji će Vam pomoći da Vaša kuća bude uvek sređena i čista, a da pritom ne robujete čišćenju.


 

U kuhinji

Čišćenje uvek započnite sa desne strane vašeg šporeta, a onda se krećite u smeru kazaljki na satu.

Šporet je, po pravilu, najprljaviji deo kuhinje, pa njega ostavite za kraj. Koristite preparate za odmašćivanje i čišćenje različitih površina, kako bi Vaš šporet ponovo zasijao. Što se sudopere tiče, znamo da će Vam biti teško da poverujete, ali prljava sudopera ima više bakterija nego Vaš toalet. Zato uvek koristite proizvode za dezinfekciju iste.
Mašina za pranje suđa je, svakako, jedan od najvažnijih kućnih aparata. Da bi radila kako treba i da bi je očuvali, koristite kvalitetne preparate za mašinsko pranje suđa, kao i so za sjaj vašeg posuđa iz programa Denkmit.

Sunđeri i krpe u kuhinji predstavljaju potrošni materijal, i prema njima se tako treba i ophoditi. Naime, dugoročno korišćenje sunđera za sudove nije dobro zbog bakterija koje mogu da se nastane. Zato češće menjajte sunđere, ali i kuhinjske krpe. Preporučujemo Profissimo sunđere i različite vrste krpa zbog njihovog kvaliteta i konkurentne cene.


 


 


 

U kupatilu

Svima je jasno da je higijena kupatila imperativ za svaki dom. Redovno održavanje čistoće kupatila će Vam pomoći da izbegnete brzo propadanje elemenata u istom, kao i prevenciju taloženja raznih bakterija. Koristeći Denkmit proizvode koji ne štete životnoj okolini radite na svojoj ekološkoj osvešćenosti, ali i temeljno čistite prostor gde je higijena najvažnija. Kada govorimo o higijeni kupatila, tu ne mislimo samo na one vidljive delove, već i na cevi i vodovodne instalacije. Njihovo pravovremeno održavanje sa različitim sredstvima za otpušavanje i čišćenje je jako važno.


 


 


 

U ostalim sobama

Kada krenete u čišćenje ostalih prostorija u stanu, uvek radite od vrha ka podu. Na taj način izbegavate da Vam prašina ili mrvice koje padaju isprljaju već očišćene površine. Kod održavanja higijene u dnevnom boravku i spavaćim sobama, jako je važno da koristite proizvode za čišćenje i poliranje koji će štititi i dezinfikovati drvene i ostale površine. Mirisne note birate po ličnom afinitetu, ali su mnoga istraživanja pokazala da su sveži tonovi oni koji najviše prijaju čulu mirisa, pa se zato preporučuje da birate proizvode sa neutralnim svežim mirisima.


 


 


 

Da pranje bude zadovoljstvo

Nadamo se da ste do sada napustili koncept pranja Vašeg veša na visokim temperaturama, zato što su nas tako stariji naučili. Današnji deterdženti imaju izraženu moć čišćenja i dezinfikovanja i na niskim temperaturama, a u tome prednjače proizvodi iz Denkmit asortimana. Koristeći ove proizvode štitite veš, a štedite energiju i novac. Nikada nemojte, na duži rok, držati vlažan veš, jer se pored vlage na njemu razvijaju i bakterije. Pažljivo birajte deterdžente za pranje, kao i omekšivače, jer ćete pametnim odabirom istih uštedeti, zaštititi životnu sredinu, a istovremeno biti zadovoljni.
  

Uživajte u svakom kutku Vašeg doma!