Zemlje članice koncerna Centralne i Istočne Evrope 


Evropske ekonomske perspektive su se promenile: međunarodna povezanost danas više nego ikada igra važnu ulogu. dm drogerije imaju šansu da blagovremeno prepoznaju svoje šanse u Evropi koja se ujedinjuje i krenu u uspešnu ekspanziju  u susedne zemlje. Grupa dm drogerie markt trenutno posluje u 13 zemalja Evrope, sa mrežom od preko 3.500 prodajnih objekata i sa preko 61.000 zaposlenih. dm je zastupljen u jedanaest jugoističnih zemalja Evrope: Italija, Mađarska, Češka, Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Rumunija, Bugarska i Severna Makedonija.

 


TU SAM ČOVEK, TU KUPUJEM
dm je od 2004. aktivan na srpskom tržištu, i trenutno broji 96 prodajnih objekata. U Srbiji dm između ostalog nudi i posebne usluge za roditelje i njihove bebe. dm-ov babybonus program zajedno sa sadržajnim i atraktivnim asortimanu čini bitnu razliku u odnosu na konkurenciju.

dm drogerie markt d.o.o.
Bul. Mihajla Pupina 181
11000 Beograd
Telefon: +381-1-2062-900
E-Mail: info@dm.rs
Web: www.dm.rs
 


 

Alexandra Olivera Korichi 

Direktor, Rukovodilac sektora Nabavke i Marketinga, regije Prodaje, Ljudskih resursa 

Alexandra Olivera Korichi je rođena 1980. u Francuckoj. Studije iz oblasti ekonomije i menadžmenta završava u Beogradu, nakon čega se specijalizuje u više evropskih metropola.
Svoju karijeru započinje u oblasti obrazovanja mladih, a zatim stiče iskustvo iz oblasti bankarstva i od 2006. radi u dm-u, najpre kao menadžer asortimana, a zatim kao prokurista za Nabavku i Marketing, Prodaju i HR. Od  2008. preuzima funkciju direktora dm Srbije. Sa timom angažovanih kolega iz Srbije 2012. otvara tržište dm Severne Makedonije, gde je takođe direktor. Kao poslovna žena, majka i osoba sa širokim spektrom interesovanja, u svom radu u dm-u najviše uživa upravo u toj sinergiji, kao i podsticanju razvoja i obrazovanja mladih ljudi i razvoju preduzetničkog duha u regionu.
 


 

Predrag Petrović 

Rukovodilac sektora Nabavke i Marketinga, sektora Logistike, Prokurista

Predrag Petrović rođen je 1973.godine u Nišu. Diplomirao je na Elektronskom fakultetu u Nišu 2000.godine na smeru računarsko-tehnička informatika.

Svoj rad u dm-u počinje 2010.godine kao menadžer asortimana. 2011. preuzima i funkciju menadžera Marketinga, a 2013. postaje rukovodilac sektora Nabavke i Marketinga i član Uprave. 2014. Predrag Petrović postaje i Prokurista kompanije, a 2016. pored postojećih funkcija postaje i rukovodilac sektora Logistike. 

Vesna Stojanović
Direktor, Rukovodilac sektora Finansija, Kontrolinga, Informatike, regije Prodaje

Vesna Stojanović je rođena 1969. godine u Šafhauzenu u Švajcarskoj. Osnovnu i srednju školu završava u Kraljevu, a fakultet u Beogradu. Pre dm-a je imala desetogodišnje radno iskustvo na poslovima šefa računovodstva.

U julu 2006. počinje da radi kao menadžer Finansija i Računovodstva. Od januara 2008. postaje rukovodilac Finansija i Kontrolinga i kadrovskih poslova, a od 2010. postaje i Prokurista. Veliki izazov u njenom poslovnom životu bilo je i osnivanje „dm-a“ u Severnoj Makedoniji jer je kao član Uprave dm Srbije aktivno učestvovala u StartUp projektu ulazak „dm-a“ na novo tržište – Severn Makedonije. Time postaje odgovorna za dve zemlje, Srbiju i Severnu Makedoniju, kao rukovodilac Finansija i Kontrolinga i kadrovskih poslova.

Od oktobra 2013. godine postaje i rukovodilac Regije prodaje za jug Srbije i Makedoniju. Od decembra 2015. godine pored postojećih poslova obavlja i poslove rukovodioca Informatike za obe zemlje. Od 01.10.2017. postala je direktor za dm Srbiju i Severnu Makedoniju.

Slobodno vreme provodi sa svojom porodicom. Voli putovanja, šetnje u prirodi, jogu. 

Branko Basar
Rukovodilac sektora Ekspanzije, Prokurista

Sa radom u dm-u počinje 2000. godine na mestu asistenta izlaza robe. Nakon toga radio je u sektoru Ekspanzije kao asistent, a potom i kao menadžer Ekspanzije do oktobra 2010. Zatim odlazi u dm Srbiju kao rukovodilac sektora Ekspanzije za Srbiju i Severnu Makedoniju.

Od 2013. postaje i Prokurista.