Podeli i odštampaj

color #000000
color #000000

Proizvodi dm marke nisu testirani na životinjama.

Jedno od glavnih načela u dm-ovim smernicama poslovanja jeste da na tržište uvodi isključivo proizvode privatne robne marke koji ne štete čoveku i njegovoj okolini. Zato nijedan proizvod dm marke nije testiran na životinjama.
Pokušavamo delovati što je moguće razumnije za čoveka i zemlju. To znači da se, pored brižnog ophođenja sa resursima, odgovorno odnosimo i prema svim živim bićima. Tu spada i naše nastojanje da, u okvirima naših mogućnosti, izbegnemo testiranja na životinjama. Zato se proizvođači koji sarađuju s dm drogerie markt obavezuju da će robu proizvoditi  u skladu s uslovima međunarodnih standarda kvaliteta i da će se pridržavati zakonskih odredbi.
Od 1. juna 1998. zabranjeno je proizvode za negu tela testirati na životinjama. U liniji dekorativne kozmetike ta zabrana je već na snazi od 1986. godine. Prema nemačkom Udruženju proizvođača proizvoda za negu tela i sredstava za pranje (nem. skraćenica IKW) kozmetički se proizvodi već od 1989. godine ne testiraju na životinjama. Potpuna zabrana testiranja na životinjama za kozmetičke sastojke stupila je na snagu 11. marta 2009.

Dermatološka ispitivanja dm-ovih proizvoda dm robne marke sprovode nezavisni Instituti i dermatološke klinike na cca. 50 dobrovoljaca. Samo ako u tom slučaju ne dođe ni do kakvih alergijskih reakcija, proizvod se može reklamirati  tekstom "dermatološki ispitano", što je zasigurno mnogo pouzdanije od testiranja na životinjama.
U slučaju novih sirovina, u šta spadaju i sirovine korišćene za prehrambene namirnice i lekove - zakonodavstvo izričito propisuje da se one moraju testirati na životinjama. Intenzivno smo se pozabavili temom testiranja na životinjama i potrudili smo se da za proizvode dm marke koristimo već poznate i testirane sirovine. Takvim stavom pokušavamo izbeći patnju životinja.
Prema pravnoj odluci smatra se da svi potrošači ne moraju biti upoznati s time da je teoretski svaka sirovina, upotrebljena u kozmetičkim proizvodima, nekad  negde u svetu mogla biti testirana na životinjama. Tako da izjave koje se ističu na proizvodima kao što je ona "nije testirano na životinjama" kupca dovode u zabludu.
Iz navedenog se razloga ime dm drogerie markt ne nalazi na pozitivnoj listi organizacija za zaštitu životinja.