Podeli i odštampaj

color #000000
color #000000

Nega muškaraca!


 

Borba protiv akni 

Iako je urezano mišljenje da su akne problem iz tinejdžerskih dana, to ipak nije sasvim tačno. Veliki procenat muškaraca ima problema sa aknama i u odrasloj dobi. Najčešći uzrok akni je masna koža, koja je kod muškaraca, u najčešćem slučaju, masnija nego kod žena. U pitanju je fiziološki proces gde testosteron stimuliše povećano lučenje sebuma koji vrlo često izaziva akne i mitisere. Zbog toga, koristite proizvode na kojima piše „oil free“.

 


 

Brinite o svojoj koži 

Mnoga istraživanja pokazuju da je muška koža otpornija na spoljne uticaje u odnosu na žensku, ali to svakako ne znači da je treba ostaviti bez nege. Pored standardnih dnevnih i noćnih krema pogodnih za Vaš tip kože, obavezno koristite i maske za lice. Maska će pomoći da odmorite i revitalizujete Vašu kožu, a ujedno i da smanjite proširene pore. Kažu da muškarci dobijaju na lepom izgledu s godinama, ali je svakako važno da te godine budu i lepo upakovane. Koristite proizvode za negu lica i ne brinite za godine.

Pazite na sunce 

Jedna od osnovnih stvari na koje muškarci često zaboravljaju je zaštita od sunca. Ukoliko provodite dosta vremena napolju ili u autu, čak i zimi, obavezno koristite zaštitu od sunčevih zraka. Preporučujemo minimum 30 faktor zaštite.