Podeli i odštampaj

color #000000
color #000000

Fleke na koži i kako ih se osloboditi?


 

Da li imate problem hiperpigmentacije kože koja se manifestuje nastajanjem tamnih mrlja na koži, svetlosmeđe do crne boje, različitih veličina i oblika? 

 

Postoji više razloga za nastanak fleka na koži:
 

Pigmentacijske mrlje, npr: staračke pege, uzrokovane su izlaganjem suncu, stoga se uglavnom javljaju na delovima tela koji su mu najčešće izloženi, poput lica, dlanova i ruku. To su uglavnom mali, tamni delovi kože.


Melasma ili kloasma često nastaju zbog hormonskih promena, tokom trudnoće ili uzimanja kontracepcijskih pilula te uzrokuje pojavu tamnih, nepravilnih područja koja mogu zahvatiti velik deo lica ili ruku.
 

Postupalna hiperpigmentacija nastaje zarastanjem povreda ili rana na koži nakon čega ostaje plitka mrlja odnosno diskoloracija. Uglavnom se susreće kod pacijenata koji se leče od akni, ali je takođe mogu izazvati kozmetički zahvati.
 

Prekomerno izlaganje suncu glavni je uzrok hiperpigmentacije, s obzirom na to da sunčeva svetlost potiče proizvodnju melanina. Melanin deluje kao prirodna zaštita kože od sunca štiteći je od štetnih UV zračenja; zbog njega koža izložena suncu dobija preplanuli ten. Međutim, prekomerno izlaganje suncu može poremetiti ovaj proces i izazvati hiperpigmentaciju.


Ukoliko imate fleke, izlaganje suncu može pogoršati stanje i mrlje mogu postati još tamnije. 

 

Poslednjih godina na tržištu su se pojavili preparati za negu kože za smanjenje hiperpigmentacije. Većina se oslanja na aktivne sastojke koji deluju na smanjenje proizvodnje melanina i smanjuju pojavu tamnih mrlja.

 

Balea krema za izbeljivanje fleka predstavlja 24h hidrantnu negu. Deluje protiv pigmentnih fleka i promene boja na koži i prilagođena je svim tipovima kože, a rezultati su vidljivi nakon 8 nedelja*.
 

Efekat izbeljivanja daje inhibirajuća aktivnost tirozina, te će pigmentne fleke i promene bolje na koži biće ublažene. Ekstrakt bele rade reguliše proizvodnju melanina.Formula sa koncentrovanim vitaminom E i C koji imaju antioksidansno dejstvo i štite kožu od slobodnih radikala i negativnih uticaja sredine. Pantenol hidrira i štiti kožu od isušivanja.

  

 *testovi dokazuju: izbeljivanje tamnih fleka nakom 8 nedelja korišćenja (testirano na 20 osoba).