Podeli i odštampaj

color #000000
color #000000

Šta je micelarna voda?


 

Na tržištu je dostupno stotine vrsta mleka, gelova, ulja, krema za skidanje šminke. A najnoviji hit na kozmetičkom tržištu jesu micelarne vode. 
 

Micelarna voda je efikasan i praktičan način da svoje lice savršeno očistite. Micele su posebna vrsta molekula koji se dobija iz prirodnih šećera. Ove mikročestice imaju sposobnost da privlače (i uklone) kako uljorastvorive tako i vodorastvorive sastojke šminke i nečistoće sa lica. 


 


Micelarne vode skidaju make-up temeljno i nežno, a najčešće u sebi sadrže termalnu vodu koja dodatno umiruje kožu. Zahvaljujući micelima estera masnih kiselina ove vode vežu masnoću uz sebe i temeljno je uklanjaju, a da pritom ne isušuju kožu. Stoga je ovaj proizvod idealan za žene sa suvom i osjetljivom kožom lica, ali jije  namenjen isključivo njima.
 

Nakon čišćenja lica micelarnom vodom nastavite s uobičajenom negom lica. Ispiranje micelarne vode nije potrebno, već je dovoljno naneti kremu za lice. Velika prednost micelarnih voda je što su zaista nežne prema koži, pa i najosjetljivija koža neće biti iritirana, a make-up će uspešno biti uklonjen, čak i sa očiju.


U dm drogerijama možete naći veliki izbor micelarnih voda, koja je tvoj izbor?