Otkrijte tajne japanske i korejske nege!

Sigurno ste se nekada pitali zašto žene iz Japana i Koreje imaju tako nežnu, glatku i mladalačku kožu koja ih svrstava među najnegovanije žene sveta. Tajna je u temljnoj nezi koju oni posvećuju svojoj koži. Ovde imate priliku da se upoznate sa 10 koraka koji su vaš put do glatke i svetle kože. Svaki korak je detaljno opisan uz predlog odgovarajućih proizvoda koje možete naći samo u vašem dm-u!
 


 

 


 


 


 


 

Detaljno skidanje šminke - prvi korak
Losion sa micelama se preporučuje jer pored šminke otklanja i sve čestice zagađenja kojem je naše lice izloženo. Sa njim se šminka skida bez ostatka što je veoma važno za našu kožu.


YOSKINE ASAYAKA PURE 3u1 micelarna krema za uklanjanje šminke 200 ml
                                    


 


 


 

Penasto sredstvo za umivanje - drugi korak
Nakon losiona sa micelima, kojim smo očistili make up, vodeni čistač koji peni uklanja još detaljnije ostatke šminke i znoj sa lica. Ova metoda se naziva "metod duplog čišćenja lica" koja nam kožu priprema za dalju negu.

YOSKINE ASAYAKE PURE gel za lice sa japanskim algama 200 ml
 


 


 

 


 


 


 
 


 

Piling - treći korak
Čišćenjem zapušenih pora i uklanjanjem mrtvih ćelija kože dopire se do mlade i svetle kože. Piling lica se ne preporučuje svaki dan, već 1-2 puta nedeljno. Piling, bilo da je hemijski ili fizički, predstavlja jedan od osnovnih stubova u nezi korejanskih žena. Potrebno ga je umereno korsititi.

PILLING BEAN piling lica zrnca kafe 4 g
  


 


 

Tonik - četvrti korak
Tonik ima ulogu da pripremi i hidrira kožu kako bi ona bolje upila tretmane koji dolaze posle njega. Nakon što smo više puta očistili kožu ona je u veoma osetljivoj fazi, i neophodna joj je dubinska hidratacija. Preporuka je da tonik ne nanosite na tufere već da ga sipajte u dlanove i umijte se njime.

It'S SKIN collagen tonik lice 150 ml
 


 


 


 


 


 


 


 

Esencija - peti korak
Još jedan dodatak u hidrataciji lica. Esencija je specijalan proizvod za dodatnu negu koji predstavlja hibrid između tonika i seruma. Pripadnice lepšeg pola ga smatraju najvažnijim korakom u rutini, jer esencija pomaže obnavljanju ćelija i dubinskoj hidrataciji. Nanosi se tako što se utapka vrhovima prstiju na kožu. Dodatni ritual Korejanki je da ih nanose u čak 7 slojeva, utapkavajući svaki od njih

It'S SKIN hyaluron emulzija za lice 150 ml
HADA LABO TOKYO Anti Age hidrator 150 ml


 


 


 


 

Serum, buster ili ampule - šesti korak
Ciljani tretmani protiv specifičnog problema kože kao što su umorna koža, proširene pore, pigmentacija, bore, akne itd. Ovi specijalni tretmani u svom sastavu sadrže neke od sledećih sastojaka: Vitamin C hijaluron, kolegan, elastin itd.

It'S SKIN VC vitamin C serum za lice 30 ml
It's SKIN SYN-AKE serum za lice 30 ml 


 

 


 


 


 


 


 


 

Sheet maska - sedmi korak
Maska (maramica) sa serumom dubinski hrani kožu i hidrira je. Ovo nije obavezni korak svakog dana, ali je poželjno da ga ponavljate 2-3 puta nedeljno. Maska osim toga pruža i svojevrsni spa tretman uživanja od 15-20 minuta, koliko je i potrebno držati masku na licu. Najčešće se koriste maske za hidrataciju ili sa vitaminom C

Ariul Juice vitamin C bobičasto voće maska 1 kom
 


 


 


 

Krema za predeo oko očiju - osmi korak
Ona nam pomaže u borbi protiv finih i tamnih kolutova oko očiju. Koža oko očiju je nežna, i zato je njoj potrebna dodatna nega. Žene iz Japana najpre biraju hranljivu kremu koja hidrira i štiti ovo osetljivo područje. Nanosi se tako što se domalim prstom tapka (ne treba trljati) po celoj orbitalnoj zoni.

YOSKINE ROYAL BEE krema očna zona 15 ml
 


 

 


 


 


 


 


 

Krema za lice - deveti korak
Krema koja odgovara vašem tipu kože jako je važna i predstavlja ključ nege za svež i mladolik izgled kože. Uloga kreme jeste da hidrira i zadrži vlažnost i svež izgled kože. Nanosi se blagim pokretima ruke i preporučeno je da se koristi svakodnevno.


Ariul Brilliant Tone UP E.G.G. krema za lice 70 ml
 


 


 


 

SPF zaštita od sunca - deseti korak
Poslednji ali ne i najmanje bitan korak. Zaštita kože od sunca je najbolja moguća prevencija starenja. To je ključ mladolikosti i kvaliteta kože. Ukoliko se izlažete suncu preporučljivo je da koristite kreme sa SPF faktorom koji ne maste i ne opterećuju vašu kožu.

PUREDERM BB krema za lice SPF 41 30 g