Otkrijte tajne japanske i korejske nege!

Sigurno ste se nekada pitali zašto žene iz Japana i Koreje imaju tako nežnu, glatku i mladalačku kožu koja ih svrstava među najnegovanije žene sveta. Tajna je u temeljnoj nezi koju oni posvećuju svojoj koži. Ovde imate priliku da se upoznate sa 10 koraka koji su vaš put do glatke i svetle kože. Svaki korak je detaljno opisan uz predlog odgovarajućih proizvoda koje možete naći samo u vašem dm-u!
 


 


 

 


 


 


 


 

Sredstvo za umivanje - prvi korak
Vodeni gel čistač detaljno uklanja ostatke šminke i znoj sa lica. Ova metoda se naziva "metod duplog čišćenja lica" koja nam kožu priprema za dalju negu.


YOSKINE ASAYAKA PURE gel za lice sa japanskim algama, 200 ml                             


 


 


 


 


 

Piling- drugi korak
Čišćenje zapušenih pora, uklanjanje mrtvih ćelija kože i dopiranje do mlade i svetle kože. Piling lica se ne preporučuje svaki dan, već 1-2 puta nedeljno. Piling, bilo da je hemijski ili fizički, predstavlja jedan od osnovnih stubova u nezi korejanskih žena. Potrebno je umereno ga koristiti

PILLING BEAN piling za lice zrnce kafe, 4 gl 


 


 

 


 


 


 


  


 


 

Toner - treći korak
Ima ulogu da pripremi i hidrira kožu kako bi bilje upila tretmane koji dolaze nakon njega. Nakon što smo više puta očistili kožu, onda je u veoma osetljivoj fazi i neophodna joj je dubinska hidratacija. Preporuka je da toner ne nanosite na tufere već da ga sipate u dlanove i nežno natapkate po licu i vratu

It'S SKIN collagen tonik lice 150 ml  


 


 

Esencija - četvrti korak
Još jedan dodatak u hidrataciji lica. Esencija je specijalan proizvod za dodatnu negu koji predstavlja hibrid između tonika i seruma. Pripadnice lepšeg pola ga smatraju najvažnijim korakom u rutini jer esencija pomaže obnavljanju ćelija i dubinskoj hidrataciji. Nanosi se tako što se utapka vrhovima prstiju na kožu. Dodatni ritual Korejanki je da ih nanose u čak 7 slojeva, utapkavajući svaki od njih.

It'S SKIN hyaluron emulzija za lice 150 ml 


 


 


 


 


 


 


 


 

Serum, buster ili ampule - peti korak
Ciljani tretmani protiv specifičnih problema kože. umorne kože, proširenih pora, pigmentacije, bora, akni itd. Ovaj koraj je, svakako, koristan, pogotovo ukoliko imate neki od gore nevedenih problema. ovi specijalni tretmani u svom sastavu sadrže neke od sledećih sastojaka: vitamin C, hijaluron, kolagen, SYNAKE peptid, adenozin, ekstrakt kvasca itd.

It'S SKIN VC vitamin C serum za lice 30 ml
It's SKIN SYN-AKE serum za lice 30 ml


 


 


 


 

Sheet maska - šesti korak
Dubinska ishrana kože i hidratacija u vidu maske (maramice ntopljene serumom. Ovo nije obavezni korak svakog dana ali je poželjno ponavljati ga 2-3 puta nedeljno. Osim toga, maska pruža svojstveni spa tretman uživanja od 15-20 minuta, koliko je potrebno držati masku na licu. najčešće se koriste maske za hidrataciju ili sa vitaminom C.

MBeauty maska serum Hyaluron, 25 ml

 


 

 


 


 


 


 


 


 

Hidrantni losion - sedmi korak
Lagana, vodena tekstura koju koža brzo upija, donosi veliku količinu vlažnosti koja se raspoređuje u više slojeva kože i ostaje zaključana tokom 24h. Istovremeno je spremna za dalju negu, pa će aktivni sastojci seruma i kreme koje se kasnije nanose biti mnogo bolje absorbovani i daće mnogo efikasnije rezultate.

HADA LABO TOKYO losion super hidratator, 150 ml
 


 


 


 

Krema za predeo oko očiju - osmi korak
Ona nam pomaže u borbi protiv finih i tamnih kolutova oko očiju. Koža oko očiju je nežna, i zato je njoj potrebna dodatna nega. Žene iz Japana najpre biraju hranljivu kremu koja hidrira i štiti ovo osetljivo područje. Nanosi se tako što se domalim prstom tapka (ne treba trljati) po celoj orbitalnoj zoni.

HADA LABO TOKYO krema očna zona, 15 ml
 


 

 


 


 


 


 


 


 

Krema za lice - deveti korak
Krema koja odgovara vašem tipu kože jako je važna i predstavlja ključ nege za svež i mladolik izgled kože. Uloga kreme jeste da hidrira i zadrži vlažnost i svež izgled kože. Nanosi se blagim pokretima ruke i preporučeno je da se koristi svakodnevno.


Ariul Brilliant Tone UP E.G.G. krema za lice 70 ml
 


 


 


 


 

SPF zaštita od sunca - deseti korak
Poslednji ali ne i najmanje bitan korak. Zaštita kože od sunca je najbolja moguća prevencija starenja. To je ključ mladolikosti i kvaliteta kože. Ukoliko se izlažete suncu preporučljivo je da koristite kreme sa SPF faktorom koji ne maste i ne opterećuju vašu kožu.

PUREDERM BB krema za lice SPF 41 30 g