Kako odabrati pastu za blistav osmeh?
 

Jedna od prvih stvari koje primetimo kod ljudi je njihov blistav osmeh, onaj koji vas natera da uzvratite osmehom. Kako dolazimo do takvog očaravajućeg osmeha? Svakako pravilnom i redovnom higijenm zuba i usta. Paste za zube sadrže kompleks ekstrakata koji nam pomaže u tome. One nam na prirodan način pomažuu jačanju gleđi i generalnoj nezi zuba. 

Ksilitol je sastojak koji se koristi kao zamena za šećer. On je prirodni zaslađivač koji se nalazi u voću, povrću i drveću. Ksilitol nije samo zamena za dijabetičare, već odlično smanjuje i nastajanje plaka i štiti od karijesa.

Ekstrakti Zelenog čaja, tačnije polifenoli koje on sadrži, su fantastični u borbi protiv bakterija i lošeg zadaha.

Plod papaje je poznat po odličnom balansu kalijuma i vitamina C. Ali, malo ko zna, da samo drvo papaje sadrži ekstrakte koji su sjajni kod beljenja zuba i čišćenja fleka od različitih vrsta hrane.

Agrumi sadrže obilje limunske kiseline koja ima sjajne rezultate kod higijene zuba. Tačnije, limunska kiselina na najbolji način odstranjuje kamenac zuba. Ukoliko se plak ne odstranjuje na vreme, on izaziva bolest desni nazvanu gigivitis.