Nega lica

Nega tela

Nega kose

Dekorativna kozmetika

Dentalna higijena

 

Prirodna kozmetika - najbolje iz prirode

Prirodna kozmetika je odavno prestala da bude trend. Sadaje ona sastavni deo dnevne rutine mnogih žena. Razlog tome su mnogobrojne prednosti koje ona pruža koži i svetu oko nas. U nastavku sledi kratak uvod o prirodnoj kozmetici, kao i saveti za sve one koji bi hteli da pređu na korišćenje prirodne kozmetike, a nisu dovoljno informisani o njenim pogodnostima.

Šta je drugačije?

Umesto silikona, parabena, parafina, veštačkih mirisa, boja i drugih konzervansi u proizvodima prirodne kozmetike se koriste eterična ili biljna ulja. Ove prirodne masti veoma su slične mastima na koži, te ih koža lakše upija. Rok trajanja prirodne kozmetike nije toliko dug kao kod konvencionalne kozmetike, jer ona po pitanjima konzerviranja proizvoda mora da ispuni strože kriterijume. Proizvodi se konzerviraju uz pomoć alkohola, prirodnih supstanci koje se inače koriste kao konzervanse kao i putem specijalnih proizvodnih procesa.

Saveti za prelazak na prirodnu kozmetiku

 

  • Nema potrebe naglo zameniti sve proizvode konvencionalne kozmetike proizvodima prirodne kozmetike. Najbolje je krenuti po segmentima. Ali jedno treba imati na umu: ko, recimo, krene sa kosom, treba da se drži prirodne kozmetike i samo nju da koristi.
  • Proizvodi prirodne kozmetike manje se zadržavaju na površini kože a brže ulaze u nju. Zbog toga koža i kosa često budu suve na početku ili lojne žlezde rade jače. koža se obnavlja svake četiri nedelje. Tokom ovog vremena na koži se mogu pojavljivati nečistoće. Ubrzo će se proizvodnja sebuma regulisati
  • Sastojci prirodne kozmetike koriste se u konzentrovanoj formi te su veoma jaki. Zbog toga je bitno da se njihova upotreba dozira.
  • Oprezno kod alergične kože! Oni koji imaju alergičnu kožu trebalo bi da obrate pažnju na sastojke, budući da proizvodi prirodne kozmetike sadrže eterična ulja, a ona mogu nadražiti osetljivu kožu.

Prirodna kozmetika ne mora da bude skupa!

Od glave do pete, od paste za zube pa sve do dekorativne i sunčane kozmetike, alverde prirodna kozmetika pruža celokupnu brigu vašem telu - i to na potpuno prirodan način. Na alverde proizvodima se nalazi i NaTrue pečat. Ova svetski priznata i nezavisna oznaka garantuje viisok nivo etičkih i ekoloških standarda. Mnogi alverde proizvodi su osim toga i pogodni za vegane