Podeli i odštampaj

color #000000
color #000000

Oznake na proizvodima dm marke


Jedan od naših osnovnih principa glasi, da mi "kao zajednica delujemo za primer u našoj sredini". Zbog toga se konstantno bavimo temom održivosti. Pri tome, za nas nisu bitne prazne reči, već dela: 90 posto naših privatnih robnih marki dolaze iz centralne Evrope, velikim delom iz Nemačke ili Švajcarske. Time dm obezbeđuje radna mesta, smanjuje puteve transporta i kao rezutat posledično smanjuje CO2. Pored toga mi smo deo mreže podrške WWF (World Wide Fund For Nature) - jedne od najvećih nezavisnih organizacija za zaštitu životne sredine u svetu.


 

Eko oznake u dm-u 


 

Dok kupujete u jednoj od naših dm prodavnica, naići ćete na mnoštvo proizvoda sa eko oznakama. To je povezano sa činjenicom da polažemo veliku vrednost na ekološki održivo proizvedenu robu i želimo na ovaj način da je označimo na policama. Da biste u budućnosti znali šta se krije iza oznaka na našim proizvodima, mi smo napravili lakši pregled za Vas.


 

Veganski cvet  


 

Vegan - Proizvodi koji su označeni veganskim cvetom su sertifikovani u skladu sa kriterijumima Udruženja vegana u Velikoj Britaniji. Time se garantuje da ne sadrže životinjske sastojke, niti da se izvode eksperimenti na životinjama.


 

Bio 


 


 

Bio nach EG Öko Verordnung - Sa Bio oznakom su označeni proizvodi poput sastojaka proizvoda iz organske proizvodnje. Ovde su održiva proizvodnja i dobrobiti životinja u prvom planu.


 

Oznaka za održivo čišćenje 

 

 

   

Eine freiwillige Nachhaltigkeitsinitiative der A.I.S.E - Oznaka za održivo čišćenje je dobrovoljna inicijativa kompanija širom Evrope, koje proizvode sredstva za pranje i čišćenje. Ako se oznaka nalazi na proizvodima, to znači da su oni proizvedeni isključivo pod kriterijumima održivosti i unutar celog ciklusa proizvodnje se obezbeđuje i kontroliše ravnoteža ekoloških, ekonomskih i socijalnih kriterijuma.  Ovu oznaku možete pronaći npr. kod naše dm marke za održavanje domaćinstva Denkmit.


 

NaTrue 


 


 

NaTrue - NaTrue-oznaka garantuje da su proizvodi koje kupujete, prirodni koliko je to moguće: Organizacija se zalaže za kvalitet i čistoću prave prirodne i organske kozmetike koja se sastoji samo od vode, prirodnih sastojaka i prirodno-identičnih supstanci. Naša privatna robna marka alverde prirodna kozmetika ima ovu NaTrue oznaku.


 

 dm - detelina o ekološkoj održivosti 


 


 


 

Predstavljamo Vam oznaku za životnu sredinu: na osnovu dm - deteline o ekološkoj održivosti sa plavim ivicama, možete vizuelno prepoznati ekološke aspekte određenog proizvoda ili njegove ambalaže. Ova oznaka govori da smo postavili stroga pravila za sastojke, pakovanja i procese proizvodnje naših proizvoda i da ih konstantno poboljšavamo. 


 

 


 

Plavi anđeo 


 


 


 

DER BLAUE ENGEL - Oznaka Plavi anđeo  je prva i najstarija oznaka na svetu za ekološke proizvode i njihova uređenja. Više od 40 godina ova oznaka stoji kao znak između ostalog, i za racionalnu upotrebu sirovina, nisku potrošnju energije i mogućnost za ekološko odlaganje. Proizvodi sa oznakom Plavog anđela, se sastoje na primer od recikliranih materijala i na taj način doprinose održivom korišćenju resursa.


 

FSC® 


 


 


 

Das Zeichen für verantwortungsvolle Waldwirtschaft - FSC® je zaštitni znak i označava proizvode napravljene od drveta i papira, koji su proizvedeni u skladu sa važećim ekološkim i socijalnim standardima širom sveta. Strogim kriterijumima za upravljanje životnom sredinom su izbegnute nekontrolisane seče, kršenje ljudskih prava ili preveliko opterećenje životne sredine.


 

Oznaka koja karakteriše prijatan tekstil 


 

TEXTILES VERTRAUEN - Oznaka koja karakteriše prijatan tekstil. Međunarodna zajednica Öko-Tex potvrđuje proizvode koji sadrže prekoračene zakonske granice određenih opasnih zagađivača. Nezavisni instituti proveravaju tekstil: zakonski zabranjene supstance kao što su kancerogene boje - regulisane supstance kao što su plastifikatori - hemikalije koje ugrožavaju zdravlje - parametri za zdravstvenu zaštitu, na primer pH vrednost koja odgovara koži.


 


 Ekološka oznaka koja se dodeljuje proizvodima koji zadovoljavaju visoke ekološke standarde tokom njihove upotrebe.
 


DAAB


 

DAAB (Deutscher Allergie- und Asthmabund e.V. - Ova oznaka podrazumeva kvalitet proizvoda koji je prošao niz testova. Proizvodi sa ovom oznakom pogodni su za osobe koje imaju alegrije, astmu i atopijski dermantitis


 

EU Ecolabel


 


 

EU Ecolabel - Eko sertifikat je znak kvaliteta i zaštitni znak koji označava proizvode ekološkog porekla i poštovanje određenih ekoloških standarda i ograničenja


 


 


 

Mikroplastik - Od oktobra 2019. na određenim proizvodima dm marki naći će se nova oznaka koja potvrđuje da je proizvod bez mikroplastike i bez sintetičkih polimera, koji se razgrađuju u vodi