Dizajn ambalaže ovog proizvoda radio je student Ivan Marković.
Mentor: docent Slaviša Savić
Odsek: Industrijski dizajn, FPU
Naziv brenda: Tvoja domaćica
 


 

Tvoja domaćica je stigla!

U procesu proizvodnje i recepturi, puno pažnje je posvećeno očuvanju svežine i ukusa povrća. Na tržišzu trenutno ne postoji sličan proizvod po izgledu, ukusu ili recepturi. Izbegnuta je termička obrada i time su sačuvani prirodni sastojci i pravi ukus povrća od kog su proizvodi napravljeni. Vitaminski mix je prijatnog i blagog ukusa, pogodan za celu porodicu od najmlađih do najstarijih. Vitaminski mix ljuti je tu za gurmane koji vole pikantnije ukuse. Vitaminski mix light je za sve one koji vode računa o ishrani i koji žele laganu varijantu, samo povrće bez ulja i masnoća.


Vitaminski mix light 300 g - Mešavina svežeg povrća, rotkvice, šargarepe i paprike, isečen na tanke tračice sa malo jabukovog sirćeta. Proizvod je pasterizovan bez konzervansa.

Vitaminski mix ljut300 g - Salata od mešavine povrća cvekle, šargarepe i minimalne količine belog luka. Proizvod je od svežeg rendanog povrća, sa jabukovim sirćetom, maslinovim uljem i dodatkom čilija. Bez aditiva i konzervansa, pasterizovan.

Vitaminski mix 300 g - Sveža salata od mešavine povrća cvekle, šargarepe i minimalne količine belog luka. Povrće je rendano bez termičke obrade, začinjeno jabukovim sirćetom i maslinovim uljem. Bez konzervansa i aditiva, pasterizovano.

     Dizajn ambalaže ovog proizvoda radio je student Filip Rakočević.
Mentor: docent Slaviša Savić
Odsek: Industrijski dizajn, FPU
Naziv brenda: Taste of the West
 

                                    


 


 

  
 


 


 

Lisicarka prah organska 30 g – II klasa suve lisičarke samlevene i spakovane u kesice od 10 g. Lisičarka je samonikla šumska gljiva, jako tražena i cenjena u svezem stanju, a sušenje je samo jedan od načina konzerviranja ove gljive radi duže upotrebe tokom godine.Koristi se kao zacin u mnogim jelima.


                                                         


 


 


 

Mix organskih suvih šumskih pečuraka 30 g  – u ovom miksu se nalaze 3 vrste šumskih pečuraka, suvi vrganj, suva lisičarka I suva crna truba. Crna truba je dobila ime po svom izgledu koji zaista podseća na trubu. Bogata je vitaminom D. Osušena crna truba ima značajnu količinu vitamina D kompleksa, posebno D2 i D3. Sadrži prirodni insulin I enzime.

U ovoj kesici je spakovana I klasa organski sertifikovane crne trube, lisičarke I vrganja.


 


 


 


 


 


 


 


 

Suva lisičarka organska 30 g – lisičarka je samonikla šumska gljiva, jako tražena i cenjena u svežem stanju, a sušenje je samo jedan od načina konzerviranja ove gljive radi duže upotrebe tokom godine.

U nasoj otkupnoj stanici, sakupljaći donose svežu lisičarku, koju mi odmah prerađujemo, čisteći je od zemlje i drugih nečistoća, cepkamo i ređamo na sita, sušeći je u sušari. Tako sveže osušena gljiva zadržava sve svoje hranljive vrednosti. Zatim se suva lisičarka prerađuje u 3 klase, a u ovoj kesici je i klasa organski sertifikovane lisičarke. Lisičarka je bogata vitaminima C, B1, B2, a od minerala sadrzi K, Ca, Fe, Zn, Mg i fosfor. Sadrži 3 puta vise beta-karotena od šargarepe. 


 


 


 


 


 


 

Rižoto sa miksom suvih šumskih organskih pečuraka 200 g  sastav: ( pirinač arborio, vrganj, lisičarka, crna truba, paradajz, kurkuma, bosiljak, peršun, crni luk). Rižoto je odličnog sastava, visokokvalitetne sirovine su nam omogućile stvaranje jednog premijum proizvoda. Ukusan i zdrav obrok koji se jako brzo sprema. Bez pojačivaca ukusa.


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Rižoto sa suvim vrganjem organskim 200 g -  sastav: (pirinac arborio, vrganj, paradajz, kurkuma, ruzmarin, beli luk). Rižoto je odličnog sastava, visokokvalitetne sirovine su nam omogućile stvaranje jednog premijum proizvoda. Ukusan i zdrav obrok koji se jako brzo sprema. Bez pojačivaca ukusa. 


 


 

Vrganj prah organski 10 g – II klasa suvog vrganja samlevena i spakovana u teglicu od 10 g. Vrganj je najcenjenija pečurka u Evropi. Izuzetno je bogat vitaminima B12, B1, B2, B3, B5, C, D I mineralima K, Fe, Zn, Se, Cu, Ca I beta-glukanom. Posebno se preporučuje u vegetarijanskoj I veganskoj ishrani, sadrži više belančevina od bilo koje vrste povrća. Koristi se kao začin u mnogim jelima.


 


 


 


 


 


 

Suvi vrganj organski 30 g – Vrganj je najcenjenija pečurka u Evropi. Izuzetno je bogat vitaminima B12, B1, B2, B3, B5, C, D i mineralima K, Fe, Zn, Se, Cu, Ca i beta-glukanom. 

Organski suvi vrganj koji se nalazi u ovoj kesici sakupljen je u najčistijim predelima Arilja, Ivanjice, Požege i Čačka, pažljivo biran, sečen i sušen na suncu. U našoj preradi je klasiran ( postoji 6 klasa vrganja) i u ovoj kesici je I klasa prirodno sušenog organski sertifikovanog vrganja.


 Krem čorba sa organskim suvim vrganjima 52 g - vrganj je samonikla šumska gljiva i najcenjenija pečurka u Evropi. Izuzetno je bogat vitaminima B12, B1, B2, B3, B5, C, D I mineralima K, Fe, Zn, Se, Cu, Ca I beta-glukanom. Posebno se preporučuje u vegetarijanskoj I veganskoj ishrani, sadrži više belančevina od bilo koje vrste povrća, niskokaloričan je, sličnog sastava kao belančevine životinjskog porekla.


 


 


 


 


 


 


 


 


 Krem čorba sa miksom organskih suvih šumskih pečuraka 52 g - U ovom miksu se nalaze 3 vrste šumskih pečuraka: suvi vrganj, suva lisičarka I suva crna truba.  Crna truba je dobila ime po svom izgledu koji zaista podseća na trubu. Bogata je vitaminom D. Osušena crna truba ima značajnu količinu vitamina D kompleksa, posebno D2 i D3.


 

Dizajn ambalaže ovog proizvoda radila je Stanislava Đuriš.
Naziv brenda: Nectar 


 

Razvoj proizvoda u kategoriji jabukovog sirća sa dodacima je inspirisano kako našom željom da ponudimo nešto novo i drugačije, tako i svetskim trendovima gde je najveći akcenat stavljen na moć biljaka, tradiciju i zaokružen proces proizvodnje.

Kompanija Nectar je ponudila dva proizvoda u kategoriji jabukovog sirća:

Nectar organsko sirće sa narom 330 ml - Objedinjuje funkcionalnost, prirodnost, svežinu i dаје vašim jelima ukus Mediterana…

Nectar organsko sirće sa začinima 330 ml - Moderno na bazi tradicionalnog, štedi vreme pripreme i donosi vašim jelima ukus baštenskog bilja…

Nectar organski voćni namaz 330 g - Neobična i ukusna fuzija kupine i chia semenki. Lagani voćni namaz, sa smanjenim sadržajem šećera i specifičnom teksturom.
 


 

Dizajn ambalaže ovog proizvoda radila je studentkinja Dunja Marjanović.

Mentor: docent Slaviša Savić
Odsek: Industrijski dizajn, FPU
Naziv brenda: PrirodNo1

 


 

Proizvodi su sertifikovani kao organski i nose dodatnu vrednost jer se sakupljaju na području Vlasine, planine koja je zaštićeno prirodno dobro od nacionalnog značaja. Specifičnosti biodiverziteta, bogatstvo flore i faune, ali i najčistiji hidrološki resurs karakteriše ove terene. Značajno je napomenuti da je najbliži idustrijski objekat udaljen čitavih 35 kilometara od pogona gde su nastali ovi proizvodi i da hemizacija i modernizacija posebno poljoprivrede praktično nikad nije ni primenjena.

MANJE JE VIŠE:  organski namazi od borovnice, šumske jagode i crne zove su minimalno temperaturno tretirani i bez dodatka šećera. Sačuvan im je najveci deo nutritivnih kvaliteta šumskog voća. Sastav organskih namaza je 100% voće.

100% prirodni i bez dodatog šećera, idealni su za jutarnje mazanje, umakanje čokoladnih poslastica ili kombinovanje sa sirevima i dobrim društvom.

PRIRODNo1 organski namaz od borovnica 200 g 


PRIRODNo1 organski namaz od šumskih jagoda 200 g

PRIRODNo1 organski namaz od crne zove 200 g


 

 

Dizajn ambalaže ovog proizvoda radio je student Pavle Kostić.
Mentor: docent Slaviša Savić
Odsek: Industrijski dizajn, FPU
Naziv brenda: Dolovac organic
 


 

Matični sok je proizveden od kvalitetnog organskog voća od celih plodova  sa organskih imanja poreklom iz  Srbije. Nakon branja, hladnim presovanjem i pasterizacijom, dobijamo visoko kvalitetni organski matični sok, bez dodataka vode, šecera i aditiva,  koji se čuva u staklenoj ambalaži. Specifičnim postupkom proizvodnje bez dodavanja antioksidanata sačuvana je prirodna boja soka.  Na taj način, boja, ukus i miris organskog matičnog voćnog soka svojstveni su voću od kojeg je i proizveden.

 

Naziv proizvoda:

Matični sok od organske maline i jabuke 200 ml 

Sastav: 60% organska jabuka i 40% organska malina..

 

Matični sok od organske višnje i jabuke 200 ml 

Sastav: 60% organska jabuka i 40% organska višnja..

 

Matični sok od organske kupine i jabuke 200 ml 

Sastav: 50% organska jabuka i 50% organska kupina..

 

Matični sok od organske maline i kruške 200 ml – Limited edition

Sastav: 60% organska kruška i 40% organska malina..

 


Naziv brenda: Veverko
 Pogodan za osobe koje bi trebalo da uvrste  med u svoju ishranu a ne odgovara im čist med zbog prevelike slatkoće. Savrsen proizvod za decu jer im se sa njim moze približiti med kao namirnica i zasladjivac. 

Adekvatan za osobe koji vode racuna o svom zdravlju i žele da koriste pravu hranu sa očuvanim vitaminima i mineralima u svom izvornom prirodnom obliku sa minimalnom termičkom obradom. 

Proizvodi pripadaju  kategoriji "funcionalne hrane"  jer se za proizvodnju koriste prirodne sirovine koje nisu prethodnom obradom osiromašene na bilo koji način. 

Veverko medeni namaz sa malinom 220 g

Veverko medeni namaz sa višnjom 220 g


 


 

Naziv brenda: vrtlari 

                                                                               

 
 


 


 

Kašasti slani prirodni sok od brokolija i jabuke koji sadrži 51% brokolija, 49% mutnog soka od jabuke, so slačicu i biber. Količina: 250 ml                                                   
 


 


 


 


 

Kašasti slatki prirodni sok od brokolija i jabuke koji sadrži 51% brokolija i 49% mutnog soka od jabuke. Količina: 250 ml