dmBio pirinač
 

Ova, od davnina poznata, namirnica poreklom iz tropske Azije, predstavlja jednu od najčešće konzumiranih  žitarica. Odlikuju je laka svarljivost i dug osećaj sitosti što je čini idealnom namirnicom u balansiranoj ishrani. Takođe ne sadrži štetne masnoće, holesterol niti natrijum i zbog toga je često na meniju osoba koje drže dijete. Trebalo bi da bude često na trpezi jer sadrži veliki procenat ugljenih hidrata i organizam snabdeva energijom.

Takođe je pogodan za ishranu osoba alergičnih na gluten.


Basmati beli pirinač dugog zrna potiče iz podnožja Himalaja. Tipičnog je ukusa i idealan za spremanje egzotičnih jela sa indijskim karijem, mesom, povrćem i ribom ili ga jednostavno skuvajte sa malo putera.

Pirinač Arboria dugog zrno je idealan za spremanje rižota i kuvanja sa mlekom. Pažljivo oljuštena zrna koja i nakon kuvanja zadržavaju kašastu teksturu. Pogodno za vegane i vegeterijance.

Pirinač za sutlijaš okruglog zrna je pažljivo oljušten i nakon kuvanja zadržava kašastu teksturu. Idealan je za slatka jela ili rižoto. Pogodno za vegane i vegeterijance.

Predkuvani pirinač dugog zrna se idealno slaže sa jelima od mesa, ribe i povrća. Blago kuvanje na pari doprinosi tome da se sastojci u većem delu sačuvani u pirinču. 

dmBio proizvodi  su u sistemu kontrole i sertifikacije Republike Srbije.
 

Kontrolisala ORGANIC CONTROL SYSTEM DOO (RS-ORG-01)
 

Više informacija na www.organica.rs 

 

dmBio pirinač za sutlijaš 500 g

Više informacija o proizvodu

dmBio basmati beli pirinač 1 kg


 

dmBio Basmati pirinac 500 g


 

dmBio pirinač dugo zrno 1k g


 

dmBio pirinač za sutlijaš 500 g


 

dmBio predkuvani pirinač dugo zrno 1 kg