ORGANSKO UMESTO KONVENCIONALNOG

Organski proizvodi se dobijaju od sirovina iz organske proizvodnje, koja se bazira na kontrolisanom zemljištu i vodi za navodnjavanje koja je značajno udaljena od konvencionalne proizvodnje, bez veštačkih boja i aroma i bez upotrebe pesticida.                          


 


 

                          

  


 


 

                                                  


 


 


 


 

BORITI SE ZA HOBOTNICE JEDNIM KOMADOM SAPUNA?

Ništa lakše! Jer korišćenjem sapuna koji nije upakovan u plastiku sprečavate stvaranje otpada koji bi inače završio u stomaku morskih životinja. Bitno je napomenuti i to da se prirodna kozmetika ne testira na životinjama.

 

                         


 


 


 


 

ZAŠTO alverde SERTIFIKOVANA PRIRODNA KOZMETIKA?

Zato što nastaje od sirovina iz kontrolisanog biološkog uzgoja, ne sadrži štetne sastojke, sastojke na bazi mineralnih ulja niti sintetičke mirise, boje i konzervanse.
 


 


 

        


 


 


 


 


 


 


 

DENKMIT NATURE - ZA ČISTO KUPATILO!

Formulacija na bazi obnovljivih sirovina, sa prirodnim mirisima efikasno uklanja kamenac i naslage nečistoća ostavljajući svež miris za sobom.

 

            
 


 


 


 

ORGANSKO JE UKUSNO!

Stvarno jeste, jer organska se hrana proizvodi od poljoprivrednih sirovina na bazi ekološkog uzgoja, koje se pažljivo prerađuju sa ciljem da se očuvaju vitalni sastojci i originalan ukus.


 


 

 


 


 


 


 


 


 


 

NE KORISTIMO PROIZVODE ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU. ZAŠTO?

Nekada se sa veoma malo truda mnogo može postići. Proizvodi za višekratnu upotrebu jesu nešto što lako možemo da uvedemo u svodnevnu upotrebu i tako sprečimo nepotrebno dodatno zagađivanje prirode.

 
 


 


 


 

ZAŠTO JE VAŽNO DA RECIKLIRAMO?

Zato što smatramo da je prirodi potreban saveznik više kako bi opstala, a recikliranje je jedan od efikasnijih načina na koji smanjujemo količinu otpada, čuvamo prirodu i tako indirektno čuvamo i nas.

  
 


 


 


OZNAKE NA PROIZVODIMA dm MARKE

Jedan od naših osnovnih principa glasi da mi "kao zajednica delujemo za primer u našoj sredini". Zbog toga se konstantno bavimo temom održivosti. Pri tome, za nas nisu bitne prazne reči, već dela: 90 posto naših privatnih robnih marki dolaze iz centralne Evrope, velikim delom iz Nemačke ili Švajcarske. Time dm obezbeđuje radna mesta, smanjuje puteve transporta i kao rezutat posledično smanjuje CO2. Pored toga mi smo deo mreže podrške WWF (World Wide Fund For Nature) - jedne od najvećih nezavisnih organizacija za zaštitu životne sredine u svetu.

EKO OZNAKE U dm-u

Dok kupujete u jednoj od naših dm drogerija, naići ćete na mnoštvo proizvoda sa eko oznakama. To je povezano sa činjenicom da polažemo veliku vrednost na ekološki održivo proizvedenu robu i želimo na ovaj način da je označimo na policama. Da biste u budućnosti znali šta se krije iza oznaka na našim proizvodima, mi smo napravili lakši pregled za vas.


 

 


 


Vegan - Proizvodi koji su označeni veganskim cvetom su sertifikovani u skladu sa kriterijumima Udruženja vegana u Velikoj Britaniji. Time se garantuje da ne sadrže životinjske sastojke, niti da se izvode eksperimenti na životinjama