Podeli i odštampaj

color #000000
color #000000

Odabrani pobednici prvog dm inkubatora!

 

Beograd, 06.05.2019. godine – Prvi dm inkubator je uspešno priveden kraju, a od prijavljenih 704 proizvoda, 18 domaćih proizvođača dobilo je jedinstvenu priliku da 57 proizvoda, od čega su 30 iz segmenta hrane i 27 segmenta kozmetike za negu i lepotu plasira na policama više od 90 dm drogerija širom Srbije.

Prvi pobednički proizvodi biće dostupni kupcima od 15. juna, a zaključno sa 30. septembrom 2019. godine na policama će se naći svi odabrani artikli. Plasiranje će pratiti i sveobuhvatna marketinška kampanja, dok će se podrška dm-a nastaviti i u narednoj godini, tokom koje će proizvodi iz dm inkubatora dobijati punu potporu kroz interne i eksterne kanale oglašavanja.

dm Srbija je pokrenula dm inkubator 1. oktobra 2018. godine, a projekat su podržali USAID Projekat za konkurentnu privredu, Razvojna agencija Srbije (RAS), Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica i Fakultet primenjenih umetnosti. Oni su, svako u svojoj oblasti, ponudili profesionalne savete i smernice kako bi kompanije dobile sveobuhvatnu pomoć i jak temelj za dugoročno uspešno poslovanje.


 „Veoma sam ponosan što je kompanija dm Srbija pokrenula ovaj vizionarski projekat, koji je pokazao koliko je važno da javni, privatni i akademski sektor zajedno rade na iznalaženju inovativnih poslovnih rešenja. Takođe, inkubator može predstavljati biznis model za podršku start up-ovima i malim i srednjim preduzećima, čije uspešno poslovanje utiče na ekonomski razvoj Srbije u celini“, rekao je koordinator projekta i menadžer asortimana dm Srbija Radoje Krajišnik.

Uz pomoć mentora i stručnjaka iz oblasti prehrane, kozmetologije, asortimana, dizajna i marketinga, učesnici su radili na unapređenju svojih proizvoda i poslovanja. Uz praktična predavanja i individualni rad tehnologa sa proizvođačima, tokom februara i marta organizovane su i četiri celodnevne radionice u Beogradu i Novom Sadu na kojima su svojim iskustvom i ekspertizom organizatori usmeravali i vodili učesnike kroz čitav proces.

Kako bi proizvodi, osim kvaliteta, imali i atraktivan izgled za kupce, učesnici su kroz rad i virtuelni inkubator sa profesorom Slavišom Savićem i studentima katedre za industrijski dizajn Fakulteta primenjenih umetnosti dobili savremena i kreativna rešenja za dizajn pakovanja.

Kompanija dm drogerie markt, najveći drogerijski lanac u Evropi, prepoznala je potencijal domaće proizvodnje i važnost podrške kompanijama u razvoju, te na ovaj način još jednom pokazala da kao društveno odgovorna kompanija brine o zajednici u kojoj posluje.

 

Konačan spisak pobednika projekta dm inkubator:

Tanoshinde d.o.o. Beograd – 2 proizvoda iz segmenta za negu i lepotu

Oly Oly d.o.o. Beograd – 1 proizvod iz segmenta za negu i lepotu
 

Hvala kozmetika Beograd (start-up kompanija) – 4 proizvoda iz segmenta za negu i lepotu


Blackbeard d.o.o. Novi Sad – 6 proizvoda iz segmenta za negu i lepotu


Prefer Cosmetics d.o.o. Novi Sad – 5 proizvoda iz segmenta za negu i lepotu

SZR Herbalia Odžaci – 2 proizvoda iz segmenta za negu i lepotu


Yuco-Hemija d.o.o. Bački Jarak – 2 proizvoda iz segmenta za negu i lepotu

My Way Natural d.o.o. Zrenjanin – 2 proizvoda iz segmenta za negu i lepotu

Coquette d.o.o. Beograd – 3 proizvoda iz segmenta za negu i lepotu

Veverko (start-up kompanija) Kostolac – 2 proizvoda iz segmenta hrane

All Natural Foods d.o.o. Nova Pazova – 1 proizvod iz segmenta hrane

Dolovac organic i tradicija d.o.o. Futog-Novi – 4 proizvoda iz segmenta hrane

PSS Sombor (poljoprivredna stručna služba) – 1 proizvod iz segmenta hrane

Vrtlari d.o.o. Mali Iđoš – 2 proizvoda iz segmenta hrane

Alda 111 d.o.o. Beloševac – Valjevo – 3 proizvoda iz segmenta hrane

BMD d.o.o. Arilje – 10 proizvoda iz segmenta hrane

Nectar d.o.o. Bačka Palanka – 4 proizvoda iz segmenta hrane

Nisha d.o.o. Crna Trava – 3 proizvoda iz segmenta hrane


 


 

Kontakt za medije
dm drogerie markt
Svetlana Jovanović Mitić
Menadžer marketinga
Tel: +381 11 2062-900
Mail: Svetlana.JovanovicMitic@dm-drogeriemarkt.rs 


 

Executive group
Tamara Babić
Account Executive
Tel: +381 60 7071026
Mail: tamara_babic@eg.rs