Podeli i odštampaj

color #000000
color #000000

Prvi proizvod iz dm inkubatora od sada na policama dm drogerijaTANOSHINDE sapun, prvi pobednički proizvod u okviru projekta dm inkubator, stigao je na police dm drogerija. Ovaj prirodni ručno pravljeni sapun prvi je proizvod na svetu sačinjen od jaja Japanske prepelice. 


 

U okviru nedavno završenog projekta dm inkubator 18 domaćih proizvođača dobilo je priliku da 57 proizvoda iz segmenta hrane i kozmetike za negu i lepotu plasira na police 95 dm drogerija širom Srbije. Prvi na listi, Tanoshinde iz Beograda, stigao je u dm drogerije u svoje dve varijante TANOSHINDE sapun LAVANDA i TANOSHINDE piling sapun RUZMARIN.   


Ovi jedinstveni sapuni, kako na domaćem tako i na stranom tržištu, jedini su proizvodi na svetu  na bazi jaja od japanske prepelice, koja nisu termički obrađena. Samo prepeličja jaja, od kojih se pravi TANOSHINDE LAVANDA poseduje čak 27 minerala i vitamina, preko vitamina A, D, E, K i celog kompleksa vitamina B, od kojih se izdvajaju B6 i B12. Takva kombinacija u potpunosti obnavlja i regeneriše kosu i kožu. Pored toga, TANOSHINDE LAVANDA sadrži različita blagotvorna ulja, od kojih se izdvaja ulje smilja, koje je najskuplje ulje na svetu i osnova velikog broja farmaceutskih preparata svih svetskih kompanija. Ulje smilja hidrira kožu, sprečava nastanak bora, neguje posebno osetljivu kožu i vidljivo smanjuje sve vrste pega, uključujući pege izazvane starenjem. Kokosovo ulje, takođe jedan od sastojaka TANOSHINDE sapuna, suzbija bakterije i gljivice i ne dozvoljava njihovo nastanjivanje na koži, dok devičansko maslinovo ulje koži daje elastičnost. Tekstura ovih sapuna dodatno je obogaćena i kolagenom izdvojenim iz svinjske masti koji je dokazano najbolji element za podmlađivanje i zatezanje kože.

TANOSHINDE piling sapun RUZMARIN, sačinjen od ljuski prepeličjeg jajeta, sadrži čak 32 minerala od kojih prednjače kalcijum, magnezijum i cink. TANOSHINDE piling sapun pruža koži dodatna dejstva, hraneći je mineralima koji nam najčešće nedostaju u ishrani, dok ruzmarin reguliše lučenje prirodnih ulja (sebuma). Pored toga, ovaj višestruko delotvorni sapun uklanja sve nečistoće koje zapušavaju pore, osvežava masnu kožu lica i glave, a pritom je ne isušuje.

Kompanija dm drogerie markt Srbija pokrenula je dm inkubator 1. oktobra 2018. godine, a projekat su podržali USAID Projekat za konkurentnu privredu, Razvojna agencija Srbije (RAS), Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica i Fakultet primenjenih umetnosti. Oni su, svako u svojoj oblasti, ponudili profesionalne savete i smernice kako bi proizvođači dobili sveobuhvatnu pomoć i jak temelj za dugoročno uspešno poslovanje.


Lansiranje preostalih 55 proizvoda razvijenih u dm inkubatoru očekuje se do sredine septembra kada će proces od prijave "sirovih" proizvoda do lansiranja svih razvijenih proizvoda biti zaokružen.

Kompanija dm drogerie markt, najveći drogerijski lanac u Evropi, prepoznala je potencijal domaće proizvodnje i važnost podrške kompanijama u razvoju, te na ovaj način još jednom pokazala da kao društveno odgovorna kompanija brine o zajednici u kojoj posluje.