Podeli i odštampaj

color #000000
color #000000

Bolje torba u ruci, nego kesa na grani!


 

Kao kompanija koja svojom poslovnom politikom kontinuirano vodi računa o dobrobiti zajednice u kojoj posluje i nastoji da pozitivno utiče na ekološki odgovorno ponašanje kupaca, dm se trudi da kroz projekte utiče na podizanje svesti o značaju zaštite životne sredine. Tako smo od juna 2012. godine u Srbiji započeli sprovođenje ideje o smanjenju potrošnje jednokratnih plastičnih kesa i počeli sa isticanjem ekološki prihvatljiva rešenja koja su manje štetna za životnu sredinu.

Trudili smo se da na različite načine dodatno motivišemo ljude kako bi manje koristili kese i tokom svoje kupovine više upotrebljavali torbe ili cegere, koji predstavljaju ekološku alternativu recikliranim plastičnim kesama.

Sa tom inicijativom smo i nastavili, pa će u cilju zaštite životne sredine od 01.11.2018. dm uvesti naplatu malih recikliranih kesa, dok će sredstva od prodaje donirati u ekološke projekte u Srbiji. 


 

Uz to, dm će ponuditi svim potrošačima koji se odluče za kupovinu dm pamučne torbe, mogućnost da na nju dobiju i doživotnu garanciju koja podrazumeva da ukoliko se postojeća ošteti ili pocepa, oni je iznova mogu besplatno zameniti novom u svakoj dm drogeriji. Ovo se odnosi na sve pamučne torbe koje imamo u našem asortimanu.

Na ovaj način, još jednom, želimo da pozovemo naše kupce da zajedno brinemo o životnoj sredini kako bismo je sačuvali i za buduće generacije.