dmBio gurmansko putovanje u Aziju
Egzotični užici Dalekog istoka
Naši dmBio proizvodi za gurmansko putovanje u Aziju dočaravaju dašak Dalekog istoka na vlastitom tanjiru. Postoje proizvodi za svakog obožavaoca azijske kuhinje ili one koji to tek žele da postanu.
Ovde su posebne informacije o nekim proizvodima:
Riža za naša dva artikla - dmBio jasmin riža i dmBio rižini rezanci Pad Thai uzgajaju se na Tajlandu u sklopu projekta u saradnji s organizacijom Naturland. Osim promocije organskog uzgoja riže, cilj projekta je kontinuirani, nezavisni razvoj regije u severnom Tajlandu. Projekt osigurava egzistenciju za oko 2000 porodica na ovoj lokaciji.
Rižino sirće posebno je blag, izvorni japanski začin. Sazreva na bazi neoguljene riže, koja fermentira po drevnoj metodi. Naš dmBio rižin ocat proizvodi tradicionalna firma s manje od 20 zaposlenih, smeštena na jugozapadu japanskog ostrva Honshu. Uz specijalnu japansku organsku rižu, koristi se samo čista, posebno meka planinska izvorska voda iz vlastitog izvora.
Naš dmBio No Fish Sauce (veganski sos od začina) daje azijskim jelima fin, pikantan, tipičan, a opet nenametljiv ukus „mora“. Ovaj ukus neizostavan je u vijetnamskoj, tajlandskoj i na kraju, ali ne manje važno, u celoj kuhinji na području jugoistočne Azije. Može se koristiti na razne načine, npr. u wokovima, jelima od riže, jelima „iz azijskih tava“, kao marinada ili kao sve popularnija veganska zamena za riblji temeljac. Proizveden je posebnim, nježnim procesom koji se temelji na visokokvalitetnom, prirodno fermentiranom sojinom umaku i morskim algama.


