Čokolade i čokoladni barovi
Čokolada – omiljena namirnica za sve uzraste
Još je u vreme Asteka bio poznat čudesan ukus kakaoa. Asteci su sadili stabla kakaoa, a nakon toga su mešali hladnu vodu s kakaom i na taj način uživali u novostvorenom napitku. U današnje vreme ipak znamo znatno više o kakaou i načinima primene od samo jednostavne pripreme napitka. Čokolada u svim mogućim oblicima i svim ukusima zaslađuje život ljudima širom sveta svakog dana i nije bez razloga omiljena namirnica mnogih ljudi.
Pozitivan uticaj na zdravlje
Čokolada osim neodoljivog ukusa ima i pozitivan uticaj na zdravlje. Aktivna supstanca koju sadrži naziva se teobromin. Ona ima stimulativno dejstvo na ljudski organizam i deluje na poboljšanje raspoloženja. Tamna čokolada takođe ima prednost u povećanju broja antioksidanata u krvi koji štite naše srce i krvne sudove. Čokolada s većim udelom kakaoa konzumirana u malim količinama može da ima uticaj i na poboljšanje krvnog pritiska.
Od zrna kakaa do kockice čokolade
Proizvodnja čokolade zapravo nije nimalo jednostavna kao što bi moglo da se pomisliti. Iz zrna kakaoa prvo se dobija kakao masa, koja se zatim u daljnjim koracima prerade obogaćuje dodavanjem šećera ili kakao putera i mlečnih proizvoda kako bismo naposletku dobili svima poznatu čokoladu. Dakle, potrebno je zapravo napraviti nekoliko koraka kako bismo mogli da uživamo u ovoj slatkoj poslastici.
U dm online shopu, srećom, ne morate da čekate toliko dugo. Ovde možete da pronađete bogat izbor svih vrsta čokolade. Od klasične i u ustima topive mlečne čokolade preko bele čokolade pa sve do čokolade s većim udelom kakaoa, odnosno tamne čokolade – čokoljupci će biti u potpunosti zadovoljni. Čokolade iz ekološke proizvodnje marke dmBio sadrže isključivo proverene sastojke u skladu s imenom. Pri tome će i osobe s veganskom ishranom u dm online shopu naći ono što im je potrebno.