Tart sa jabukama
dm drogerie markt
27. 10. 2025.
Spremno za jelo za 60 min.
Vreme za pripremu: 25 min.
•
Vreme kuvanja/pečenja: 25 min.
362 kcal / obrok
Desert
Sastojci
za 6 porcija (Tart od jabuka)
Sastojci za tart
50 g dmBio badema
30 g dmBio kokosovog brašna
120 g dmBio integralnog heljdinog brašna
1 kašika dmBio šećera od kokosovog cveta
70 g dmBio kokosovog ulja
1 prstohvat soli
Sastojci za nadev
oko 500 g jabuka
sok od 1/2 limuna
1 kašičica dmBio Burbon vanilin šećera
oko 4 supene kašike dmBio javorovog sirupa
2 supene kašike dmBio brusnica
1-2 supene kašike dmBio oraha
Priprema
za Tart sa jabukama
Korak
Sameljite 50 g badema u brašno pomoću seckalice. Pomešajte ih sa kokosovim brašnom, heljdinim brašnom, kokosovim uljem, šećerom od kokosovog cveta i solju kako biste dobili testo. Kratko umesite testo (trebalo bi da bude sočno, ali istovremeno i pomalo mrvičasto). Nakon toga, testo stavite u frižider na otprilike 1 sat.
Korak
U međuvremenu, oljuštite jabuke, prepolovite ih, uklonite središnji deo sa semenkama i isecite svaku polovinu na osam delova. Komadiće jabuka pomešajte sa limunovim sokom, burbon vanilin šećerom i 2 kašike javorovog sirupa.
Korak
Zagrejte rernu na 180 °C sa ventilatorom (ili na 200 °C sa gornjim/donjim grejačem). Izvadite testo iz frižidera i ostavite ga da se malo ugreje. Zatim ga prstima utisnite u podmazan kalup za pečenje.
Korak
Kriške jabuka kružno rasporedite po testu. Prelijte ih limunovim sokom. Pospite brusnice i orahe preko svega i stavite tart da se peče u zagrejanoj rerni oko 30 minuta. Nakon otprilike 20 minuta pečenja, prelijte ga preostalim javorovim sirupom i pecite do kraja. Pre sečenja, ostavite kolač da se ohladi oko 15 minuta.
Proizvodi uz ovaj recept
- Marka: dmBio; Ime proizvoda: Integralno heljdino brašno organsko, 500 g; Cena: 299,00 RSD; Osnovna cena: 500 g (59,80 RSD za 100 g); dm marka logo; 4,6 od 5 zvezdica na osnovu 10 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu299,00 RSD500 g (59,80 RSD za 100 g)DostupnoIzaberite
Kraj liste


