Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Senf, kečap i ostalo

Provera dostupnosti u mojoj
2 proizvoda
Sortirati prema:
Marka: dmBio; Ime proizvoda: Kečap od paradajza, 450 ml; Cena: 399,00 RSD; Osnovna cena: 0,45 l (886,67 RSD za 1 l); dm marka logo; 4,154 od 5 zvezdica na osnovu 377 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Kečap od paradajza dmBio
dm marka logo
399,00 RSD
0,45 l (886,67 RSD za 1 l)
Dostupno
Izaberite
Marka: dmBio; Ime proizvoda: Senf - srednje ljut, 200 ml; Cena: 179,00 RSD; Osnovna cena: 200 ml (89,50 RSD za 100 ml); dm marka logo; 4,475 od 5 zvezdica na osnovu 118 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Senf - srednje ljut dmBio
dm marka logo
179,00 RSD
200 ml (89,50 RSD za 100 ml)
Dostupno
Izaberite

Senf, kečap i još mnogo toga organskog kvaliteta

Senf, kečap i slično odavno su neizostavni u našem frižideru, a brojni recepti mogu da se oplemene pikantnim sosovima. U dm-u možete da pronađete senf, kečap i druge sosove od finih organskih sastojaka.

Sve što treba da znate o senfu 

Tradicionalno napravljen senf sastoji se od semena gorušice, vode, sirćeta, soli, šećera i začina. Pri tome može da se koristi seme bele ili žute, smeđe i crne gorušice. Pravilo je: što su zrna tamnija, to su ljuća. Dakle, senf nije uvek senf - postoji razlika:

  • slatki
  • srednje ljuti
  • ljuti
  • senf Dijon
  • • senf Bordeaux

Senf takođe sadrži važne hranljive materije kao što su vitamini B1 i B3, vitamin E, kalcijum, magnezijum, selen i gvožđe. Podržava zdravlje nervnog sistema, može da snizi nivo holesterola i pozitivno utiče na srce, kosti i mišiće.

Senf kao univerzalni začin u kuhinji

Gotovo svaki recept može da se začini senfom. Najprikladniji je za:

  • Prelive: Bez obzira da li su kiseli, začinjeni ili voćni prelivi, on uvek odgovara.
  • Marinade: senf je obavezan za roštilj. Oplemenjuje odreske, ribu i povrće, ali i tofu i zamene za meso.
  • Sosovi: S njim mogu da se pripreme ukusni, izdašni sosovi.

Sve o kečapu 

Zbog često visokog sadržaja šećera, mnogi danas odbacuju kečap. Uprkos sadržaju šećera, kečap od paradajza sadrži više zdravijih sastojaka nego što sugeriše njegova narušena reputacija. Sadrži sekundarnu biljnu supstancu likopen, za koju se kaže da ima antioksidativna svojstva. Budući da se paradajz prilikom pripreme kečapa prokuva, telo tada bolje može da ga apsorbuje. Zreli paradajz je posebno bogat prirodnom crvenom bojom. Kečap od paradajza dmBio sastoji se od 70% italijanskog paradajza sazrelog na suncu, što mu daje posebno visoku količinu likopena i finog aromatičnog ukusa. Osim toga, u kečapu ima mnogo vitamina B1.

Kečap se često kombinuje sa visokokaloričnim jelima. Međutim, uz kečap ne mora uvek da se jede pomfrit ili kobasica, jer je ovaj sos takođe odličan začin za mnoge druge ukusne recepte. Kečap oplemenjuje sosove od paradajza ili bolonjeze i daje supama voćno-slatki ukus. Prelivi za salatu, na primer za salate od paradajza ili testenina, uz kečap takođe dobijaju poseban šmek.

Oplemenite svoja jela senfom, kečapom i sličnim iz organske poljoprivrede. Poručite sada u dm online shop-u i povoljno ćemo da vam isporučimo proizvode na kućnu adresu.