Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Bezglutenski voćni kolač u 4 slasne varijante

dm drogerie markt

13. 10. 2025.

Glutenfreier Obstkuchen

Spremno za jelo za 75 min.

Vreme za pripremu: 20 min.

Vreme kuvanja/pečenja: 55 min.

217 kcal / obrok

Bez glutena

Vegansko

Desert

Švedska

Sastojci

za 1 porciju (1 kolač)

za fil (varijanta 1)

  • 15 g veganske zamene za jaja

  • 100 ml vode

  • 100 g sirovog šećera od šećerne trske

  • So

  • 1 kašičica dmBio soka od limuna

  • 40 g dmBio putera od indijskog oraha

  • 100 g dmBio pirinčanog brašna

  • 100 g dmBio bezglutenskog ovsenog brašna

  • 2 kašičice dmBio praška za pecivo

  • 80 ml dmBio napitka od badema

za fil (varijanta 2)

  • 4 kašike dmBio voćnog namaza od jagode

  • 350 g jagoda

  • 25 g dmBio liofilizovanih kriški jagoda

  • 50 g margarina za pečenje

  • 75 g dmBio bezglutenskog ovsenog brašna

  • 60 g sirovog šećera od šećerne trske

  • 1 kesica dmBio burbon vanilin šećera

  • 1 prstohvat soli

za fil (varijanta 3)

  • 5 jabuka

  • 150 g sirovog šećera od šećerne trske

  • 50 g margarina za pečenje

za fil (varijanta 4)

  • 100 g dmBio voćne kaše od jabuke i kajsije

  • 500 ml dmBio veganske kreme za šlag

  • 100 g dmBio krema od indijskog oraha (alternativa krem siru)

  • 4 supene kašike sirovog šećera od šećerne trske

  • 1 konzerva kajsija, isečenih na kriške

Priprema

testa

  1. Korak

    Zagrejte rernu na 180 °C (gornji/donji grejač).

  2. Korak

    Za testo, pomešajte vegansku zamenu za jaja sa vodom.

  3. Korak

    Pomešajte sa šećerom i solju, pa umešajte sok od limuna i puter od indijskog oraha.

  4. Korak

    Pomešajte brašna, so i prašak za pecivo.

  5. Korak

    Naizmenično umešajte mešavinu brašna i napitak od badema u smesu sa zamenom za jaja.

  6. Korak

    Okrugli kalup za torte prečnika 24 cm obložite papirom za pečenje i ulijte testo.

za varijantu 1

  1. Korak

    Borovnice operite, osušite i rasporedite po testu.

  2. Korak

    Za testo, pomešajte vegansku zamenu za jaja sa vodom.

  3. Korak

    Osušene borovnice sameljite i pomešajte sa preostalim sastojcima za mrvice.

  4. Korak

    Mrvice rasporedite preko borovnica i pecite u rerni na donjoj rešetki oko 50-55 minuta.

  5. Korak

    Uradite test čačkalicom (da proverite da li je kolač pečen).

za varijantu 2

  1. Korak

    Premažite podlogu od testa voćnim namazom.

  2. Korak

    Operite, osušite, prepolovite jagode i rasporedite ih po testu.

  3. Korak

    Sameljite sušene kriške jagoda i pomešajte ih sa preostalim sastojcima za mrvice (posip).

  4. Korak

    Rasporedite mrvice preko polovina jagoda i pecite u rerni na donjoj rešetki oko 50-55 minuta.

  5. Korak

    Uradite test čačkalicom (da proverite da li je pečeno).

za varijantu 3

  1. Korak

    Premažite kalup za tart prečnika 26 cm margarinom.

  2. Korak

    Jabuke operite, oljuštite, prepolovite, očistite od koštica i isecite na kriške.

  3. Korak

    U tiganju karamelizujte šećer i umešajte margarin. Zatim smesu sipajte u kalup za tart i preko toga lepezasto poređajte kriške jabuka.

  4. Korak

    Stavite testo preko jabuka i pecite sve u rerni oko 45-50 minuta.

  5. Korak

    Nakon što se ispeče, kolač dok je još topao izvrnite na tanjir za serviranje.

za varijantu 4

  1. Korak

    Pecite koru (podlogu) u rerni na srednjoj rešetki oko 50-55 minuta.

  2. Korak

    Ostavite koru da se malo ohladi i premažite je voćnom kašom (pireom).

  3. Korak

    Ocedite kajsije.

  4. Korak

    Čvrsto umutite šlag kremu.

  5. Korak

    Pažljivo umešajte indijski krem, šećer i kriške kajsija.

  6. Korak

    Rasporedite smesu preko voćne kaše.

Proizvodi za ovaj recept

Marka: dmBio; Ime proizvoda: Mus od indijskih oraha, 250 g; Cena: 799,00 RSD; Osnovna cena: 250 g (319,60 RSD za 100 g); dm marka logo; 4,6 od 5 zvezdica na osnovu 20 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Mus od indijskih oraha dmBio
dm marka logo
799,00 RSD
250 g (319,60 RSD za 100 g)
Dostupno
Izaberite
Marka: dmBio; Ime proizvoda: Prašak za pecivo, 4x17g, 68 g; Cena: 99,00 RSD; Osnovna cena: 68 g (145,59 RSD za 100 g); dm marka logo; 5 od 5 zvezdica na osnovu 16 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Prašak za pecivo, 4x17g dmBio
dm marka logo
99,00 RSD
68 g (145,59 RSD za 100 g)
Dostupno
Izaberite
Marka: dmBio; Ime proizvoda: Naturland mleveni cejlonski cimet, 50 g; Cena: 225,00 RSD; Osnovna cena: 50 g (450,00 RSD za 100 g); dm marka logo; 4,079 od 5 zvezdica na osnovu 127 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Naturland mleveni cejlonski cimet dmBio
dm marka logo
225,00 RSD
50 g (450,00 RSD za 100 g)
Dostupno
Izaberite
Marka: dmBio; Ime proizvoda: Voćni pire- jabuka i kajsija, 360 g; Cena: 179,00 RSD; Osnovna cena: 360 g (49,72 RSD za 100 g); dm marka logo; 5 od 5 zvezdica na osnovu 5 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Voćni pire- jabuka i kajsija dmBio
dm marka logo
179,00 RSD
360 g (49,72 RSD za 100 g)
Dostupno
Izaberite
Marka: dmBio; Ime proizvoda: Veganska krema za šlag, 250 g; Cena: 299,00 RSD; Osnovna cena: 250 ml (119,60 RSD za 100 ml); dm marka logo; 3,553 od 5 zvezdica na osnovu 114 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Veganska krema za šlag dmBio
dm marka logo
299,00 RSD
250 ml (119,60 RSD za 100 ml)
Dostupno
Izaberite