Pica bez brašna: pica od tune sa malo ugljenih hidrata
Pica je definitnivno omiljena hrana mnogih ljudi. Možda ste i vi jedan od njih. Međutim, osnova za testo ne mora uvek da se pravi od uobičajenog pšeničnog brašna. Probudite svoje čulo za isprobavanje novih ukusa i napravite testo od tune i jaja zajedno s dmBio proizvodima.
Odgovarajući proizvodi
- Marka: dmBio; Ime proizvoda: Naturland morska so sa začinskim biljem, 200 g; Cena: 229,00 RSD; Osnovna cena: 200 g (114,50 RSD za 100 g); dm marka logo; 4,559 od 5 zvezdica na osnovu 102 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu229,00 RSD200 g (114,50 RSD za 100 g)DostupnoIzaberite
Kraj liste

Sastojci za jedan pleh pice
- 5 konzervi Fontaine naturelle bele tune
- 4 jaja
- 2 velika paradajza
- 1 paprika
- 250 g šampinjona
- 1 crveni luk
- 200 g sira
- so i biber
Savet: Kao zamena može da posluži bezglutenska osnova za picu na koju ćete da stavite sastojke po želji.
Priprema
- Iseckajte tunu što sitnije a zatim je rukom izmešajte zajedno sa jajima da dobijete ujednačenu masu. Testo od tune i jaja zatim raspodelite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 10 minuta u zagrejanoj rerni na srednjoj rešetki na temperaturi od 180°C.
- Dok je testo za picu u rerni, iseckajte papriku i paradajz na kockice, šampinjone iseckajte na listiće a luk na kolutove.
- Nakon što se peklo deset minuta, testo se vadi iz rerne i na njega se stavlja povrće. Pica se zatim garnira sveže izrendanim sirom. Malo soli i bibera obogatiće ukus.
- Na kraju, pica se peče u rerni na istoj temperaturi još 15 minuta. Kada se sir otopi, pica je spremna za jelo.
Vreme pripreme: oko 25 minuta
Ukupno vreme: oko 50 minut