Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Pica bez brašna: pica od tune sa malo ugljenih hidrata

Pica je definitnivno omiljena hrana mnogih ljudi. Možda ste i vi jedan od njih. Međutim, osnova za testo ne mora uvek da se pravi od uobičajenog pšeničnog brašna. Probudite svoje čulo za isprobavanje novih ukusa i napravite testo od tune i jaja zajedno s dmBio proizvodima.

Odgovarajući proizvodi

  1. Marka: dmBio; Ime proizvoda: Naturland morska so sa začinskim biljem, 200 g; Cena: 229,00 RSD; Osnovna cena: 200 g (114,50 RSD za 100 g); dm marka logo; 4,559 od 5 zvezdica na osnovu 102 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Naturland morska so sa začinskim biljem dmBio
    dm marka logo
    229,00 RSD
    200 g (114,50 RSD za 100 g)
    Dostupno
    Izaberite
  2. Marka: sanaterra; Ime proizvoda: CRNI BIBER - organski, 50 g; Cena: 249,00 RSD; Osnovna cena: 50 g (498,00 RSD za 100 g); 5 od 5 zvezdica na osnovu 1 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu CRNI BIBER - organski sanaterra
    249,00 RSD
    50 g (498,00 RSD za 100 g)
    Dostupno
    Izaberite

Kraj liste

Pica bez brašna

Sastojci za jedan pleh pice

  • 5 konzervi Fontaine naturelle bele tune
  • 4 jaja
  • 2 velika paradajza
  • 1 paprika
  • 250 g šampinjona
  • 1 crveni luk
  • 200 g sira
  • so i biber

Savet: Kao zamena može da posluži bezglutenska osnova za picu na koju ćete da stavite sastojke po želji. 

Priprema

  1. Iseckajte tunu što sitnije a zatim je rukom izmešajte zajedno sa jajima da dobijete ujednačenu masu. Testo od tune i jaja zatim raspodelite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 10 minuta u zagrejanoj rerni na srednjoj rešetki na temperaturi od 180°C.
  2. Dok je testo za picu u rerni, iseckajte papriku i paradajz na kockice, šampinjone iseckajte na listiće a luk na kolutove.
  3. Nakon što se peklo deset minuta, testo se vadi iz rerne i na njega se stavlja povrće. Pica se zatim garnira sveže izrendanim sirom. Malo soli i bibera obogatiće ukus.
  4. Na kraju, pica se peče u rerni na istoj temperaturi još 15 minuta. Kada se sir otopi, pica je spremna za jelo.

Vreme pripreme: oko 25 minuta

Ukupno vreme: oko 50 minut

Odgovarajuće kategorije proizvoda