Testenina od crvenog sočiva

dm drogerie markt
07. 10. 2025.

Spremno za jelo za 30 min.
Vreme za pripremu: 10 min.
•
Vreme kuvanja/pečenja: 20 min.
710 kcal / obrok
Bez glutena
•
Glavno jelo
•
Vegansko
Sastojci
za 2 porcije (jedno jelo)
za veganske Low-Carb testenine
150 g dmBio fusilli testenine od crvenog sočiva
1 keleraba srednje veličine
1/2 veze mirođije
150 g dmBio indijskog oraha (potopljenog u vodi)
100 ml dmBio supe od povrća
50 ml vode
so/biber
Priprema
veganskih Low-Carb testenina
Korak
Indijske orahe potopite tokom noći ili ih prelijte vrelom vodom i ostavite da odstoje najmanje 10 minuta. Zatim ih dobro isperite.
Korak
Indijske orahe stavite u blender i dodajte mirođiju, supu od povrća, vodu, so i biber i mešajte dok smesa ne postane kremasta. Po potrebi možete da dodate još malo tečnosti (vode ili supe od povrća).
Korak
U međuvremenu stavite vodu za kuvanje testenine od sočiva i kuvajte je prema uputstvu sa pakovanja oko 6-8 minuta.
Korak
Kelerabu iseckajte na kockice i pomešajte sa sosom od indijskog oraha.
Korak
Gotovu testeninu procedite i servirajte na tanjiru zajedno sa sosom. Za dekoraciju možete da upotrebite nekoliko grančica mirođije.
Korak
Kelerabu isecite na ravnomerne kriške i blanširajte odnosno kuvajte na pari oko 10 minuta. Keleraba treba da bude mekana ali i da ostane čvrsta „na ugriz“
Kraj liste
O Keti
Ketin blog Kathie's Cloud isključivo se bavi veganskom ishranom i ekološkim načinom života. Pored ukusnih recepata, na njemu možete da pronađete i inspirativne savete za putovanja i savete za zdrav i održiv način života.


