Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Testenina od crvenog sočiva

dm-drogeriemarkt

dm drogerie markt

07. 10. 2025.

Testenina od crvenog sočiva

Spremno za jelo za 30 min.

Vreme za pripremu: 10 min.

Vreme kuvanja/pečenja: 20 min.

710 kcal / obrok

Bez glutena

Glavno jelo

Vegansko

Sastojci

za 2 porcije (jedno jelo)

za veganske Low-Carb testenine

  • 150 g dmBio fusilli testenine od crvenog sočiva

  • 1 keleraba srednje veličine

  • 1/2 veze mirođije

  • 150 g dmBio indijskog oraha (potopljenog u vodi)

  • 100 ml dmBio supe od povrća

  • 50 ml vode

  • so/biber

Priprema

veganskih Low-Carb testenina

  1. Korak

    Indijske orahe potopite tokom noći ili ih prelijte vrelom vodom i ostavite da odstoje najmanje 10 minuta. Zatim ih dobro isperite.

  2. Korak

    Indijske orahe stavite u blender i dodajte mirođiju, supu od povrća, vodu, so i biber i mešajte dok smesa ne postane kremasta. Po potrebi možete da dodate još malo tečnosti (vode ili supe od povrća). 

  3. Korak

    U međuvremenu stavite vodu za kuvanje testenine od sočiva i kuvajte je prema uputstvu sa pakovanja oko 6-8 minuta.

  4. Korak

    Kelerabu iseckajte na kockice i pomešajte sa sosom od indijskog oraha.

  5. Korak

    Gotovu testeninu procedite i servirajte na tanjiru zajedno sa sosom. Za dekoraciju možete da upotrebite nekoliko grančica mirođije.

  6. Korak

    Kelerabu isecite na ravnomerne kriške i blanširajte odnosno kuvajte na pari oko 10 minuta. Keleraba treba da bude mekana ali i da ostane čvrsta „na ugriz“

Kraj liste

O Keti

Ketin blog Kathie's Cloud isključivo se bavi veganskom ishranom i ekološkim načinom života. Pored ukusnih recepata, na njemu možete da pronađete i inspirativne savete za putovanja i savete za zdrav i održiv način života.