Testenina od crvenog sočiva sa kremom od indijskog oraha i kelerabe
Nizak sadržaj ugljenih hidrata ne znači da moramo da se odreknemo ukusnih jela od testenine. Uz nove dmBio vrste testenine bez glutena to više nije neophodno. Zato smo napravili ukusan recept za testeninu sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, koji kombinuje dmBio fusilli testeninu od crvenog sočiva sa ukusnim kremom od indijskog oraha i kelerabe.
Kraj liste
Sastojci za dve osobe
- 150 g dmBio fusilli testenine od crvenog sočiva
- 1 keleraba srednje veličine
- 1/2 veze mirođije
- 150 g dmBio indijskog oraha (potopljenog u vodi)
- 100 ml dmBio supe od povrća
- 50 ml vode
- so/biber
Priprema
- Indijske orahe potopite tokom noći ili ih prelijte vrelom vodom i ostavite da odstoje najmanje 10 minuta. Zatim ih dobro isperite.
- Indijske orahe stavite u blender i dodajte mirođiju, supu od povrća, vodu, so i biber i mešajte dok smesa ne postane kremasta. Po potrebi možete da dodate još malo tečnosti (vode ili supe od povrća).
- Kelerabu isecite na ravnomerne kriške i blanširajte odnosno kuvajte na pari oko 10 minuta. Keleraba treba da bude mekana ali i da ostane čvrsta „na ugriz“.
- U međuvremenu stavite vodu za kuvanje testenine od sočiva i kuvajte je prema uputstvu sa pakovanja oko 6-8 minuta.
- Kelerabu iseckajte na kockice i pomešajte sa sosom od indijskog oraha.
- Gotovu testeninu procedite i servirajte na tanjiru zajedno sa sosom. Za dekoraciju možete da upotrebite nekoliko grančica mirođije.
Ovaj recept je veganski i ne sadrži gluten.
O Keti
Ketin blog Kathie's Cloud isključivo se bavi veganskom ishranom i ekološkim načinom života. Pored ukusnih recepata, na njemu možete da pronađete i inspirativne savete za putovanja i savete za zdrav i održiv način života.