Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Veganska pasta u sosu od indijskog oraha

dm drogerie markt

08. 08. 2023.

Veganska pasta u sosu od indijskih oraha

Spremno za jelo za 40 min.

Vreme za pripremu: 20 min.

Vreme kuvanja/pečenja: 20 min.

Glavno jelo

Veganski

Sastojci

za 2 porcije

Za pravljenje veganske paste u sosu od indijskog oraha

  • 75 g dmBio jezgra indijskog oraha 

  • 300 g organskog slatkog krompira (Ako nije sezona, može i organska bundeva)

  • ½ organskog crnog luka

  • 1 čen organskog belog luka

  • 200 ml dmBio sterilizovanog krema za kuvanje na bazi ovsa 

  • 2 prstohvata dmBio mlevene začinske paprike 

  • 350 g špageta od spelte 

  • prstohvat soli 

  • 1 organska tikvica

  • 100 g dmBio leblebija 

  • malo ulja za prženje 

  • malo dmBio crnog bibera u zrnu

  • 50 g organskog sušenog paradajza

Priprema

veganske paste u sosu od indijskog oraha

  1. Stavite indijske orahe u veću količinu vode na dva sata ili ih ostavite tokom noći.

  2. Oljuštite slatki krompir, isecite ga na komadiće i kuvajte ga u proključaloj vodi 20 minuta.

  3. Isecite beli i crni luk na komadiće. Propržite ih na ulju dok ne postanu prozirni.

  4. Stavite u blender indijski orah koji je bio potopljen u vodi, kuvane komadiće slatkog krompira, izdinstani beli i crni luk zajedno sa sterilizovanom kremom za kuvanje na bazi ovsa i prstohvatom mlevene paprke. Izmiksajte sve dok smesa ne postane kremasta (oko 3 minuta). Nakon toga sos stavite na tiganj i neprestano ga mešajte na vatri srednje jačine.

  5. Špagete od spelte stavite u zasoljenu i prokuvalu vodu. Ostavite ih tamo 6 do 7 minuta i povremeno promešajte. Dodajte nakon toga pastu u sos. Ako želite, razredite sos sa malo vode u kojoj ste kuvali špagete.

  6. Operite tikvicu i isecite je na tanke tračice i dodajte je u pastu.

  7. Propržite leblebije na ulju. Začinite ih mlevenom crvenom paprikom i crnim biberom u zrnu.

  8. Isecite osušeni paradajz na komadiće.

  9. Pastu sipajte u dubok tanjir. Preko stavite pržene leblebije sušeni pradajz i po nahođenju dodajte bosiljak

Video recept

Odgovarajući proizvodi

  1. Marka: dmBio; Ime proizvoda: Špagete od spelte, 500 g; Cena: 269,00 RSD; Osnovna cena: 500 g (53,80 RSD za 100 g); dm marka logo; 4,677 od 5 zvezdica na osnovu 133 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Špagete od spelte dmBio
    dm marka logo
    269,00 RSD
    500 g (53,80 RSD za 100 g)
    Dostupno
    Izaberite
  2. Marka: dmBio; Ime proizvoda: Sterilizovani krem za kuvanje na bazi ovsa, 200 ml; Cena: 109,00 RSD; Osnovna cena: 200 ml (54,50 RSD za 100 ml); dm marka logo; 4,2 od 5 zvezdica na osnovu 10 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Sterilizovani krem za kuvanje na bazi ovsa dmBio
    dm marka logo
    109,00 RSD
    200 ml (54,50 RSD za 100 ml)
    Dostupno
    Izaberite
  3. Marka: dmBio; Ime proizvoda: Naturland crvena slatka mlevena začinska paprika, 70 g; Cena: 349,00 RSD; Osnovna cena: 70 g (498,57 RSD za 100 g); dm marka logo; 4,892 od 5 zvezdica na osnovu 83 ocena; Dostupnost: Status crvena Nije dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Naturland crvena slatka mlevena začinska paprika dmBio
    dm marka logo
    349,00 RSD
    70 g (498,57 RSD za 100 g)
    Nije dostupno
    Izaberite
  4. Marka: dmBio; Ime proizvoda: Sterilisana leblebija, 350 g; Cena: 149,00 RSD; Osnovna cena: 350 g (42,57 RSD za 100 g); dm marka logo; 4,857 od 5 zvezdica na osnovu 154 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Sterilisana leblebija dmBio
    dm marka logo
    149,00 RSD
    350 g (42,57 RSD za 100 g)
    Dostupno
    Izaberite
  5. Marka: sanaterra; Ime proizvoda: CRNI BIBER - organski, 50 g; Cena: 249,00 RSD; Osnovna cena: 50 g (498,00 RSD za 100 g); 5 od 5 zvezdica na osnovu 1 ocena; Dostupnost: Status crvena Nije dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu CRNI BIBER - organski sanaterra
    249,00 RSD
    50 g (498,00 RSD za 100 g)
    Nije dostupno
    Izaberite

Kraj liste

Špagete u kremastom sosu od indijskog oraha zajedno sa tikvicama, proprženim leblebijama i osušenim paradajzom – naša omiljena veganska dmBio pasta pravi je užitak za sva čula!

Video