Veganski mac&cheese
Od Filip Ćirić
08. 08. 2023.
Spremno za jelo za 50 min.
Vreme za pripremu: 25 min.
•
Vreme kuvanja/pečenja: 25 min.
Glavno jelo
•
Veganski
•
Američka
Sastojci
za 4 porcije
Za pripremu veganskog mac&cheese-a
dmBio integralna testenina od spelte
Bundeva
Suvi kvasac
dmBio kokosovo ulje
dmBio mlevena paprika
dmBio kurkuma
dmBio biber
dmBio indijski orah
dmBio sok od limuna
Beli luk u prahu
dmBio kocke za supu od povrća
Kim
Priprema
veganskog mac&cheese-a
U šerpu sipati 1 ½ l vode i uključiti ringlu.
U šerpu sipati 150g dmBio integralne testenine od spelte.
Procediti skuvanu dmBio testeninu od spelte i sipati u vatrostalnu posudu.
U činiju sipati 150g dmBio indijskog oraha.
Preliti sa 250ml hladne vode i ostaviti da odstoji 30min Ocediti dmBio indijski orah.
Narendati 170g bundeve i staviti u činiju.
Dodati 150g prethodno potopljenog dmBio indijskog oraha.
Dodati 30g dmBio kokosovog ulja.
Dodati 2 dmBio kocke za supu od povrća.
Dodati ½ kašičice dmBio mlevene paprike.
Dodati ½ kašičice dmBio kurkume.
Sipati 30ml dmBio soka od limuna.
Dodati ½ kašičice belog luka u prahu.
Dodati 1½ kašičicu suvog kvasca.
Sipati dmBio biber u zrnu i kim u avan.
Usitniti dmBio biber i kim.
dmBio biber i kim dodati u činiju.
Po potrebi dodati vodu u kojoj je bio potopljen indijski orah da smesa bude glatka.
Izblendati štapnim mikserom.
Izblendati štapnim mikserom.
Peći na 250° 20 minuta.
Video recept
Kraj liste
Američki klasik u drugačijoj varijanti: veganski, jednostavan za spremanje i preukusan. Probajte ovaj očaravajući dmBio recept.