Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Veganska krem čorba s kurkumom i karijem

dm drogerie markt

08. 08. 2023.

Veganska krem čorba s kurkumom i karijem

Spremno za jelo za 40 min.

Vreme za pripremu: 15 min.

Vreme kuvanja/pečenja: 25 min.

Čorbe

Veganski

Sastojci

za 3 porcije

Za pravljenje veganske krem čorbe s kurkumom i karijem

  • 400 g organskog pirinča

  • 80 ml ulja od semena grožđa

  • 150 g organskog crnog luka

  • 1 srednje ljuta čili papričica

  • 40 g organskog đumbira

  • 2 do 4 čena organskog belog luka

  • 1 kašičica dmBio mlevene kurkume

  • 2 kašičice organskog mlevenog kima

  • 2 do 4 kašičice dmBio soli sa začinskim biljem

  • 300 g organske paprike

  • 120 dmBio pirea od paradajza

  • 800 ml dmBio kokosovog mleka

  • malo dmBio limunovog soka

  • malo dmBio crnog bibera u zrnu

  • 100 g dmBio jezgra indijskog oraha

  • 20 g organskog korijandera ili bosiljka

Priprema

veganske krem čorbe s kurkumom i karijem

  1. Pirinač kuvati oko 15 minuta u duplo većoj količini vode.

  2. Stavite u šerpu sa malo ulja od semena grožđa sledeće sastojke: sitno iseckani crni luk, iseckanu čili papričicu, iseckani đumbir i sitno iseckani beli luk. Dinstajte ih oko 4 minuta na vatri srednje jačine.

  3. Nakon toga dodajte kim, mlevenu kurkumu, papriku iseckanu na tračice, dve kašičice soli sa začinskim biljem kao i pire od paradajza. Propržite malo sve i onda dodajte kokosovo mleko.

  4. Začinite sve crnim biberom, sokom od limuna i solju sa začinskim biljem.

  5. Dobro promešajte. Kuvajte oko 8 minuta.

  6. Propržite na ulju i vatri srednje jačine indijske orah. Začinite ih svežim korijanderom.

  7. Stavite u duboki tanji kari i pirinač i servirajte sve zajedno sa indijskim orasima.

Video recept

Kraj liste

Kremasti kari i hrskavi indijski orasi – naša omiljena veganska dmBio krem čorba sa karijem u kurkumom prava je poslastica i sprema se lako.

Video