Veganska krem čorba s kurkumom i karijem
dm drogerie markt
08. 08. 2023.
Spremno za jelo za 40 min.
Vreme za pripremu: 15 min.
•
Vreme kuvanja/pečenja: 25 min.
Čorbe
•
Veganski
Sastojci
za 3 porcije
Za pravljenje veganske krem čorbe s kurkumom i karijem
400 g organskog pirinča
80 ml ulja od semena grožđa
150 g organskog crnog luka
1 srednje ljuta čili papričica
40 g organskog đumbira
2 do 4 čena organskog belog luka
1 kašičica dmBio mlevene kurkume
2 kašičice organskog mlevenog kima
2 do 4 kašičice dmBio soli sa začinskim biljem
300 g organske paprike
120 dmBio pirea od paradajza
800 ml dmBio kokosovog mleka
malo dmBio limunovog soka
malo dmBio crnog bibera u zrnu
100 g dmBio jezgra indijskog oraha
20 g organskog korijandera ili bosiljka
Priprema
veganske krem čorbe s kurkumom i karijem
Pirinač kuvati oko 15 minuta u duplo većoj količini vode.
Stavite u šerpu sa malo ulja od semena grožđa sledeće sastojke: sitno iseckani crni luk, iseckanu čili papričicu, iseckani đumbir i sitno iseckani beli luk. Dinstajte ih oko 4 minuta na vatri srednje jačine.
Nakon toga dodajte kim, mlevenu kurkumu, papriku iseckanu na tračice, dve kašičice soli sa začinskim biljem kao i pire od paradajza. Propržite malo sve i onda dodajte kokosovo mleko.
Začinite sve crnim biberom, sokom od limuna i solju sa začinskim biljem.
Dobro promešajte. Kuvajte oko 8 minuta.
Propržite na ulju i vatri srednje jačine indijske orah. Začinite ih svežim korijanderom.
Stavite u duboki tanji kari i pirinač i servirajte sve zajedno sa indijskim orasima.
Video recept
Kraj liste
Kremasti kari i hrskavi indijski orasi – naša omiljena veganska dmBio krem čorba sa karijem u kurkumom prava je poslastica i sprema se lako.