Semenke
Semenke za raznovrsnost u kuhinji
Mnoge od njih spadaju u najstarije kultivisane biljke na svetu. Neke su odličan izbor za bogat i ukusan međuobrok. Međutim, većina je dodatak musliju ili jogurtu. Ti mali kultivisani plodovi vole takođe da se skrivaju u hlebu. Jednostavno isprobajte nove recepte i otkrijte nove ukuse s našim visokokvalitetnim semenkama.
One obogaćuju vaš jelovnik vrednim mineralima, vitaminima i esencijalnim masnim kiselinama. Pokazaćemo vam blagodeti semena lana, susama, čia semenki, bundeve i konoplje, a brendovi kao što su dmBio i Bio Špajz nude vam veliki izbor proizvoda-
Koje su prednosti semenki?
Zdrava i uravnotežena ishrana za vaše telo uključuje i masnoće. Izvori masti trebalo bi da dolaze iz prirodnih i biljnih proizvoda. Linolna kiselina jedan je od dragocenih sastojaka koji se nalazi u njima. To je nezasićena masna kiselina koja pomaže u održavanju normalnog nivoa holesterola. Ona se takođe nalazi u mnogim kozmetičkim proizvodima. Osim semenki, kolačima možete da dodate i prefinjenu ukusnu notu sa suvim zrnima kakaa.
Kako najbolje da koristimo semenke?
One mogu da se pripreme i jedu na razne načine. U nastavku donosimo uopštene informacije o određenim semenkama i odlične kombinacije za jelo:
- Lanene: Bilo da su mlevene ili cele, lanene semenke su neutralnog ukusa i dragocen su dodatak jogurtu ili musliju. Bogate su omega-3 masnim kiselinama, vlaknima i antioksidantima.
- Čia semenke: Sadrže između ostalog minerale kao što su kalcijum, gvožđe i kalijum, veliku količinu vlakana, a idealne su sa jogurtom, sladoledom, pudingom ili džemom.
- Semenke suncokreta: sadrže vitamine B kompleksa i hrskavi su delikates kada su pečene, čak i u domaćem hlebu. Sadrže i veliku količinu vitamina E, štite kardiovaskularni sistem i bogate su proteinima.
- Semenke bundeve: isprobajte ih kao međuobrok ili kao ukusan preliv za salatu. Bogate su velikim rasponom raznih minerala, bogat su izvor proteina i sadrže visok procenat esencijalnih aminokiselina.
- Semenke konoplje: one sadrže vredne hranjive sastojke poput omega-3 i omega-6 masnih kiselina, proteina, vitamina A, D i E i čak 20 vrsta aminokiselina. Između ostalog, prikladne su za supe i uz povrće.
Zaključak
One su prirodni proizvodi bogati nezasićenim masnim kiselinama, mineralima, vitamina i drugim sastojcima. Osim toga semenke:
- daju jelima posebno prefinjenu ukusnu notu.
- mnogostruko su upotrebljive, bilo kod kuvanja ili da neposredno uživate u njima.
- pružaju uravnoteženu i zdravu ishranu.