Veganski grilovani sendvič

dm drogerie markt
08. 08. 2023.

Spremno za jelo za 30 min.
Vreme za pripremu: 25 min.
•
Vreme kuvanja/pečenja: 5 min.
Doručak
•
Veganski
Sastojci
za 2 porcije
Za pravljenje veganskog grilovanog sendviča
190 g dmBio jezgra indijskog oraha
100 g organskog kuvanog krompira
150 ml dmBio napitka od soje Natur
prstohvat dmBio mlevene kurkume
prostohvat dmBio crvene slatke mlevene začinske paprike
jedan i po čen organskog belog luka
10 g dmBio senfa
100 ml dmBio sterilizovanog krema za kuvanje na bazi ovsa
malo dmBio crnog bibera u zrnu
2 prstohvata soli
1 veza peršuna
40 ml dmBio ekstra devičanskog maslinovog ulja
4 kašike dmBio soka od limuna
1 organski avokado
1 organski paradajz
1 sveži list organskog spanaća
2 kriške hleba
malo ulja za prženje
Opcionalno: kapar kao toping
Priprema
veganskog grilovanog sendviča
Kako biste prvo napravili krem od indijskog oraha, dodajte 150 g indijskih oraha u veću količinu vode i ostavite ih 2 sata ili preko noći.
Stavite u mikser indijske orahe zajedno sa organskim krompirom, napitkom od soje, prstohvatom kurkume, prstohvatom mlevene paprike, čenom organskog belog luka, senfom i sterilizovanim kremom za kuvanje na bazi ovsa. Mešajte sve dok se ne stvori kremasta smeša. Začinite solju i biberom. Sipajte krem od indijskog oraha u lonac i pažljivo povećavajte temperaturu dok neprestano mešate. Na taj način će smesa biti još kremastija.
Da biste napravili pesto od avokada i peršuna, uzmite listove peršuna, 40 g indijskog oraha, maslinovo ulje, ½ organskog čena belog luka i stavite u činiju zajedno sa sokom od limuna. Izmešajte sve štapnim mikserom. Nakon toga oljuštite avokado, izvadite koščicu i isecite ga na kockice. Na kraju ga pažljivo spojite sa već izmiksanim sastojcima i začinite sve biberom i solju.
Isecite paradajz na kriške.
Premažite uljem jednu stranu kriške hleba. Pažljivo propržite nauljanu stranu hleba na srednje jakoj temperaturi.
Namažite stranu hleba koja nije propržena pestom od avokada i peršuna. Preko stavite kriške paradajza i oprani spanać.
Stavite dosta krema od indijskog oraha na drugu stranu hleba koja nije propržena.
Sklopite obe kriške hleba, presecite sredinu i servirajte ga dok je još vruć.
Ako želite, možete da ispržite kapar sve dok ne postane hrskav (2-3 minuta prženja) i da ga stavite preko sendviča.
Video recept
Kraj liste
Neodoljivi krem od indijskih oraha, pesto od avokada i peršuna, grilovani sendvič – ovo ne zvuči samo fantastično, već je i jako ukusno! Predstavljamo vam veganski dmBio grilovani sendvič!