Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Veganski grilovani sendvič

dm-drogeriemarkt

dm drogerie markt

08. 08. 2023.

Veganski grilovani sendvič

Spremno za jelo za 30 min.

Vreme za pripremu: 25 min.

Vreme kuvanja/pečenja: 5 min.

Doručak

Veganski

Sastojci

za 2 porcije

Za pravljenje veganskog grilovanog sendviča

  • 190 g dmBio jezgra indijskog oraha 

  • 100 g organskog kuvanog krompira

  • 150 ml dmBio napitka od soje Natur

  • prstohvat dmBio mlevene kurkume 

  • prostohvat dmBio crvene slatke mlevene začinske paprike 

  • jedan i po čen organskog belog luka

  • 10 g dmBio senfa

  • 100 ml dmBio sterilizovanog krema za kuvanje na bazi ovsa 

  • malo dmBio crnog bibera u zrnu 

  • 2 prstohvata soli

  • 1 veza peršuna

  • 40 ml dmBio ekstra devičanskog maslinovog ulja 

  • 4 kašike dmBio soka od limuna 

  • 1 organski avokado

  • 1 organski paradajz

  • 1 sveži list organskog spanaća

  • 2 kriške hleba

  • malo ulja za prženje

  • Opcionalno: kapar kao toping 

Priprema

veganskog grilovanog sendviča

  1. Kako biste prvo napravili krem od indijskog oraha, dodajte 150 g indijskih oraha u veću količinu vode i ostavite ih 2 sata ili preko noći. 

  2. Stavite u mikser indijske orahe zajedno sa organskim krompirom, napitkom od soje, prstohvatom kurkume, prstohvatom mlevene paprike, čenom organskog belog luka, senfom i sterilizovanim kremom za kuvanje na bazi ovsa. Mešajte sve dok se ne stvori kremasta smeša. Začinite solju i biberom. Sipajte krem od indijskog oraha u lonac i pažljivo povećavajte temperaturu dok neprestano mešate. Na taj način će smesa biti još kremastija.

  3. Da biste napravili pesto od avokada i peršuna, uzmite listove peršuna, 40 g indijskog oraha, maslinovo ulje, ½ organskog čena belog luka i stavite u činiju zajedno sa sokom od limuna. Izmešajte sve štapnim mikserom. Nakon toga oljuštite avokado, izvadite koščicu i isecite ga na kockice. Na kraju ga pažljivo spojite sa već izmiksanim sastojcima i začinite sve biberom i solju.

  4. Isecite paradajz na kriške.

  5. Premažite uljem jednu stranu kriške hleba. Pažljivo propržite nauljanu stranu hleba na srednje jakoj temperaturi.

  6. Namažite stranu hleba koja nije propržena pestom od avokada i peršuna. Preko stavite kriške paradajza i oprani spanać.

  7. Stavite dosta krema od indijskog oraha na drugu stranu hleba koja nije propržena.

  8. Sklopite obe kriške hleba, presecite sredinu i servirajte ga dok je još vruć.

  9. Ako želite, možete da ispržite kapar sve dok ne postane hrskav (2-3 minuta prženja) i da ga stavite preko sendviča.

Video recept

Kraj liste

Neodoljivi krem od indijskih oraha, pesto od avokada i peršuna, grilovani sendvič – ovo ne zvuči samo fantastično, već je i jako ukusno! Predstavljamo vam veganski dmBio grilovani sendvič!