Veganske empanade
Od Filip Ćirić
08. 08. 2023.
Spremno za jelo za 50 min.
Vreme kuvanja/pečenja: 5 min.
Veganski
•
Hleb i peciva
•
Španska
Sastojci
za 1 porciju
Za pravljenje veganskih empanada
dmBio brašno od spelte
Šećer
So
dmBio prašak za pecivo
Margarin
dmBio napitak od pirinča
Praziluk
Paprika zelena babura
dmBio sos od paradajza
Krompir
dmBio sojine ljuspice
dmBio sojine ljuspice
dmBio maslinovo ulje
Dimljena mlevena paprika
Kumin
Beli luk u prahu
Mleveni kim
dmBio ulje od suncokreta
dmBio mlevena paprika
Priprema
veganskih empanada
U činiju sipati 600 g dmBio brašna od spelte.
Dodati 4 kašike šećera.
Dodati 1 kašičicu soli.
Dodati ceo dmBio prašak za pecivo.
Promešati smesu.
Dodati 200 g margarina.
Rukama sjediniti smesu.
Dodati 60 ml
dmBio napitka od pirinča
Mešati dok se ne sjedini.
Uviti u providnu foliju i staviti u frižider.
Iseckati na sitne komade 30 g praziluka.
Iseckati na sitne komade 40g zelene paprike babure.
Iseckati na sitne komade 40g zelene paprike babure.
Iseckati na sitne komade 40g zelene paprike babure.
Oljuštiti i iseckati na sitne komade 150g krompira.
U činiju sipati 50 g dmBio sojinih ljuspica i preliti sa 100 ml vrele vode.
Na 70 ml dmBio maslinovog ulja pržiti praziluk i papriku.
Dodati iseckani krompir.
Dodati ½ kašičice kima.
Dodati potopljene dmBio ljuspice od soje.
Dodati 1½ kašičice dimljene mlevene paprike.
Dodati ⅙ kašičice kumina.
Dodati 1 kašičicu belog luka u prahu.
Dodati 1½ kašičicu soli.
Sipati 1 kašiku dmBio sosa od paradajza.
Dodati dve kašike vode.
Sve promešati.
Smesu sipati na tanjir.
Izvaditi testo iz frižidera.
Posuti sa malo dmBio brašna od spelte.
Odvojiti malo testa i prstima oblikovati krug.
Staviti fil u sredinu.
Preklopiti i prstima po obodu zalepiti empanadu.
Ponoviti proces dok ima testa i smese za punjenje.
Zagrejati ½l dmBio ulje od suncokreta i u njemu pržiti empanade.
Staviti ih na ubrus da upije višak ulja.
Po ukusu posuti dmBio mlevenu papriku.
Servirati sa preostalim dmBio sosom od paradajza.
Video recept
Da li se i vi, kao i mi, povremeno zaželite kuhinje stranih zemalja? Zato smo se ovog puta odlučili za empanada, punjeno pecivo koje sastavni deo južnoameričke i španske kuhinje. Probajte ovaj ukusni dmBio recept koji vrlo lako može postati neizostavan deo vaše kuhinje.