Prilozi
Pravi prilozi za vaša jela
Ukusni prilozi čine jela kompletnim. U dm-u ćete sigurno da pronađete savršen prilog za svaki recept. Otkrijte različite vrste testenina, žitarica i mahunarki. U našem asortimanu nalaze se i bezglutenski i veganski prilozi.
Klasični prilozi na malo drugačiji način
Krompir, testenina i pirinač su neki od naših omiljenih priloga. U klasične priloge spadaju, na primer, i pire krompir, pomfrit, prženi pirinač, sa ili bez povrća, i naravno pasta u svim varijantama. Međutim, i klasični recepti mogu da zamirišu kao novi. Šta kažete za sledeće predloge?
- Pire krompir sa vasabijem ili od slatkog krompira
- Punjeni krompir
- Zapečene rolnice od testenine sa listovima za lazanje
- Salata od povrća sa raviolima
- Salata od pirinča sa šunkom i ananasom
- Salata od pirinča i pasulja sa nektarinama i semenkama bundeve
- Ćufte od pirinča
Zdrave alternative prilozima
Ako vam je dosta krompira i drugih klasičnih priloga, unesite promenu u svoju kuhinju dodavanjem kinoe, bulgura i kuskusa. Budući da se ove žitarice ne kuvaju, već samo treba nakratko da se potope u vodu, ukusne priloge, koji su pritom zdravi i hranljivi, možete da napravite za kratko vreme.
- Najpoznatije jelo sa bulgurom je tabule, libanska salata sa puno peršuna, luka, paradajza, maslinovog ulja, limunovog soka i nane.
- Ako bulgur služite kao desert, on se priprema kao mleko od pirinča. Ovaj desert je posebno ukusan uz sveže voće.
- Kuskus savršeno ide uz meso, dinstano povrće ili kari. Ukusan je kao topli i kao hladni prilog, npr. kao salata sa začinskim biljem i bademom.
- Od kuskusa takođe mogu da se naprave ćuftice svih vrsta.
- Zahvaljujući svom ukusu koji je sličan ukusu orašastih plodova kinoa je posebno pogodna za slatko-kisele salate ili povrće iz tiganja.
Savet: Ostaci kinoe mogu da se čuvaju u frižideru nekoliko dana i da se iskoriste za supu.
Prilozi sa mahunarkama
Sočivo i pasulj, kao i leblebija, idealni su za pripremu ukusnih, zdravih priloga. Salata od mahunarki po izboru sa paradajzom i peršunom odlična je za grilovanje. Od leblebije možete da napravite falafel i humus. Sočivo ima veoma raznovrsnu primenu i ukusno je kao supa i varivo ili pire, ali može da se koristi i kao osnova za salate, vegetarijanske pljeskavice ili sos bolonjeze.
U potrazi ste za idealnim prilogom? Otkrijte odmah različite priloge u dm online shop-u.