Uštipci od tikvica
Od Hajrudin Šišić
19. 08. 2024.
Spremno za jelo za 35 min.
Vreme za pripremu: 15 min.
•
Vreme kuvanja/pečenja: 20 min.
Brzo i lako
•
Predjelo
•
Vegetarijansko
Sastojci
za 4 porcije
za uštipke
300 g tikvica
100 g dmBio integralnog pšeničnog brašna
1/2 kašičice dmBio praška za pecivo
50 g sira
1 jaje
1 kašičica dmBio začinske soli
dmBio susam
Priprema
Uštipci od tikvica
Pripremite smesu
U dubokoj staklenoj posudi izmešati izrendane tikvice s integralnim brašnom i praškom za pecivo. Zatim dodati rendani sir, jaje i začinsku so. Sve sastojke izmešati drvenom varjačom.
Oblikovanje uštipaka
Potom, na papiru za pečenje, oblikovati uštipke, premazati ih kokosovim uljem i posuti susamom
Pečenje
Peći 20 minuta na temperaturi od 200 °C.
Savet:
izrendane tikvice ostaviti nakratko u tanjiru, a posle pet minuta iscediti višak tečnosti iz tikvica.

Ja sam Hajrudin Šišić, u online svetu poznat kao Harry Cooper. Hranom se bavim od srednje škole, kada društvene mreže nisu bile popularne. Zbog reakcija prijatelja i želje da naučim više o fotografiji i društvenim mrežama, pre pet godina sam Instagram profil iz privatnog promenio u kreatorski – s fokusom na hranu i recepte. Na početku su tu najviše bili zastupljeni recepti za slatkiše, poput mog prvog viralnog recepta za milk šnite (omiljenog iz detinjstva). Sada je na mom profilu odnos između slatkih i slanih recepata isti, ali primetno je kada je u mojoj okolini sezona rođendana, jer je uvek moj zadatak da napravim tortu. Naravno, recept zavisi od sezone, pa se tako u jesen kod mene najčešće može pronaći recept za najfiniju supu ili čorbu od bundeve. U kuvanju me uvek inspirišu dmBio proizvodi koje koristim.




