Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Caponata brusketi

Od Nastasja Chiara Petrić

10. 07. 2024.

Spremno za jelo za 40 min.

Vreme za pripremu: 15 min.

Vreme kuvanja/pečenja: 25 min.

Predjelo

Brzo i lako

Italijanska

Sastojci

za 4 porcije

sastojci

  • 1 veliki luk

  • 1 velika paprika

  • 1 patlidžan srednje veličine

  • 3 čena belog luka

  • 1 kašičica suvog origana

  • pola kašičice soli 

  • 80 g dmBio maslina kalamata

  • 20 g kapara

  • 2 kašike dmBio suvog grožđa

  • 1 dmBio seckani paradajz

  • 1 kašika dmBio redukovanog aćeto balzamika

  • 1 kašika dmBio cvetnog meda

  • po želji: kajenska paprika ili čili pahuljice

  • 1 pakovanje dmBio pinjola

  • 4 kašike dmBio ekstra devičansko maslinovo ulje

za bruskete

  • 1 baget

Priprema

Bruskete - caponata

  1. Zapeći povrće

    U dubokom tiganju koji dobro održava nivo temperature ugrejte 4 kašike maslinovog ulja. Na njemu ispržite luk i papriku seckanu na kockice srednje veličine, oko 10 minuta da bi povrće dobilo lepu boju sa svih strana, poželjno i malo tamnije kako bi ukus došao do izražaja.

  2. Iseći i dodati patlidžan

    Za to vreme oljuštite patlidžan, isecite ga na kockice jednake veličine i dinstajte s lukom i paprikom dok ne omekša.

  3. Začiniti

    Začinite sve solju i origanom, pa dodajte masline, kapar i suvo grožđe, promešajte i zalijte paradajzom. Dodajte aćeto i med, po želji zaljutite čilijem i kuvajte sve sastojke oko 15 minuta dok sva tečnost potpuno ne ispari i jelo ne postane kremasto i gusto.

  4. Ispecite pinjeole i baget

    Prebacite u zasebnu posudu kako bi se ohladilo, a za to vreme ispecite pinjole na suvom tiganju, a isečeni baget na maslinovom ulju na gril tiganju

  5. Servirajte

    Servirajte bruskete s debelim slojem kremaste kaponate, pospite pinjolama, dodatno prelijte maslinovim uljem i po želji ukrasite svežim listićima bosiljka ili peršuna. Kao dodatak možete preko svega da narendate i koricu limuna.

  6. Savet:

    Pinjole možete po želji da zamenite pečenim suncokretovim semenkama ili orašastim plodovima koje ste prethodno naseckali na komadiće i takođe ispekli.

Marka: dmBio; Ime proizvoda: Suvo grožđe, 500 g; Cena: 559,00 RSD; Osnovna cena: 500 g (111,80 RSD za 100 g); dm marka logo; 4,897 od 5 zvezdica na osnovu 261 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Suvo grožđe dmBio
dm marka logo
559,00 RSD
500 g (111,80 RSD za 100 g)
Dostupno
Izaberite
Marka: dmBio; Ime proizvoda: Komadići paradajza u soku od paradajza, 400 g; Cena: 119,00 RSD; Osnovna cena: 400 g (29,75 RSD za 100 g); dm marka logo; 4,755 od 5 zvezdica na osnovu 184 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Komadići paradajza u soku od paradajza dmBio
dm marka logo
119,00 RSD
400 g (29,75 RSD za 100 g)
Dostupno
Izaberite
Marka: dmBio; Ime proizvoda: Sirće Balsamico, 500 ml; Cena: 399,00 RSD; Osnovna cena: 500 ml (79,80 RSD za 100 ml); dm marka logo; 4,63 od 5 zvezdica na osnovu 100 ocena; Dostupnost: Status crvena Nije dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Sirće Balsamico dmBio
dm marka logo
399,00 RSD
500 ml (79,80 RSD za 100 ml)
Nije dostupno
Izaberite
Marka: dmBio; Ime proizvoda: Ekstra devičansko maslinovo ulje, 750 ml; Cena: 1.399,00 RSD; Osnovna cena: 750 ml (186,53 RSD za 100 ml); dm marka logo; 4,814 od 5 zvezdica na osnovu 43 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Ekstra devičansko maslinovo ulje dmBio
dm marka logo
1.399,00 RSD
750 ml (186,53 RSD za 100 ml)
Dostupno
Izaberite
Marka: dmBio; Ime proizvoda: Kalamon masline bez koštica, 180 g; Cena: 379,00 RSD; Osnovna cena: 350 g (108,29 RSD za 100 g); dm marka logo; 4,75 od 5 zvezdica na osnovu 4 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Kalamon masline bez koštica dmBio
dm marka logo
379,00 RSD
350 g (108,29 RSD za 100 g)
Dostupno
Izaberite
Nastasja Chiara Petrić

Ja sam Nastasja Chiara Petrić, majka dve devojčice i kuvarica. Pisanjem recepata za Chiarin tanjurić bavim se otkada sam stariju ćerku počela da dohranjujem, pa sam svoje profesionalno kuvarsko iskustvo iskoristila da joj pripremam hranljive obroke. Pre nego što sam počela da radim u restoranima, učestvovala sam na prvom hrvatskom Masterchefu kao najmlađa kandidatkinja, i tu se ljubav prema kuvanju dodatno pojačala.

Odgovarajuće kategorije proizvoda