Pica od crvenog sočiva
Od Martina Trajanoska
06. 08. 2024.

Spremno za jelo za 35 min.
Vreme za pripremu: 10 min.
•
Vreme kuvanja/pečenja: 25 min.
Vegetarijansko
•
Italijanska
Sastojci
za 1 porciju
za testo
120 g dmBio crvenog sočiva
200 ml vode za namakanje sočiva
20 g dmBio ovsenih pahuljica
1 kašičica dmBio praška za pecivo
1 kašičica dmBio soli sa biljem
za sos
20 ml dmBio paradajz-sosa
50 g mocarele
30 g pečurki
½ kašičice dmBio origana
1 kašika dmBio veganske zamene za parmezan
20 g dmBio maslina
30 g dmBio kukuruza
dodaci po izboru
Priprema
Pica od crvenog sočiva
Korak 1
Prelijte sočivo toplom vodom i ostavite da odstoji najmanje 2 sata, ili preko noći. U blender stavite natopljeno sočivo, ovsene pahuljice, prašak za pecivo, so i malo vode pa izblendirajte.
Korak 2
Smesu prebacite na papir za pečenje i pecite 10–15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Korak 3
Ispečeno testo premažite paradajz-sosom, dodajte origano, mocarelu, pečurke, sitno iseckane masline, kukuruz i vegansku zamenu za parmezan. Vratite picu u rernu i pecite još 5 do 10 minuta.
Savet:
Ukoliko ste ljubitelji meksičkog i pikantnog ukusa, umesto paradajz-sosa možete da koristite dmBio salsu.

Ja sam Martina Trajanoska, imam 23 godine. Ljubav prema kuvanju uticala je na to da počnem da objavljujem svoje recepte na Instagram profilu martinascooking. Uvek sam bila u kuhinji s bakom i mamom, i bilo mi je zanimljivo da se uključim u spremanje jela – ljubav prema kuvanju došla je sama po sebi. U detinjstvu mi je majka često pripremala rezance sa sirom, a sada uživam u dobroj pici, lava kolaču i pecivima. Kuvanje može da bude veoma zabavno, ali i suprotno od toga – ako ne pronađete ono što vam u kuhinji zaista odgovara. Koristim uglavnom brze i lake recepte i trudim se da sastojci budu dostupni i prihvatljivi – zato mi je dm jedno od omiljenih mesta za kupovinu. Velika paleta dmBio proizvoda omogućava mi da lako nabavim sve što mi je potrebno, a ukus i osećaj koje bude sastojci jela ostaju nezaboravni.