Veganski sutlijaš
Od Hajrudin Šišić
19. 07. 2024.

Spremno za jelo za 35 min.
Vreme za pripremu: 5 min.
•
Vreme kuvanja/pečenja: 30 min.
Brzo i lako
•
Tradicionalno
•
Vegansko
•
Vegetarijansko
•
Desert
Sastojci
za 4 porcije
za sutlijaš
1 l dmBio bademovog mleka
200 g dmBio pirinča
50 g dmBio kokosovog šećera
1 kašičica cimeta
dmBio javorov sirup
Priprema
Veganski sutlijaš
Korak 1
Oprani pirinač dodati bademovom mleku u dubokoj posudi ili šerpi. Dodati i kokosov šećer i cimet. Zagrejati mleko do ključanja, a onda smanjiti temperaturu i ostaviti da se pirinač kuva 30 minuta na niskoj temperaturi. Povremeno promešati.
Korak 2
Pripremljeni sutlijaš servirati u malim keramičkim ili staklenim posudama.
Savet:
Za pripremu sutlijaša koristiti pirinač okruglog zrna zbog većeg udela skroba. Sutlijaš po želji dodatno zasladiti dmBio javorovim sirupom.

Ja sam Hajrudin Šišić, u online svetu poznat kao Harry Cooper. Hranom se bavim od srednje škole, kada društvene mreže nisu bile popularne. Zbog reakcija prijatelja i želje da naučim više o fotografiji i društvenim mrežama, pre pet godina sam Instagram profil iz privatnog promenio u kreatorski – s fokusom na hranu i recepte. Na početku su tu najviše bili zastupljeni recepti za slatkiše, poput mog prvog viralnog recepta za milk šnite (omiljenog iz detinjstva). Sada je na mom profilu odnos između slatkih i slanih recepata isti, ali primetno je kada je u mojoj okolini sezona rođendana, jer je uvek moj zadatak da napravim tortu. Naravno, recept zavisi od sezone, pa se tako u jesen kod mene najčešće može pronaći recept za najfiniju supu ili čorbu od bundeve. U kuvanju me uvek inspirišu dmBio proizvodi koje koristim.