Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Veganski sutlijaš

Od Hajrudin Šišić

19. 07. 2024.

Vegan Sutlija

Spremno za jelo za 35 min.

Vreme za pripremu: 5 min.

Vreme kuvanja/pečenja: 30 min.

Brzo i lako

Tradicionalno

Vegansko

Vegetarijansko

Desert

Sastojci

za 4 porcije

za sutlijaš

  • 1 l dmBio bademovog mleka

  • 200 g dmBio pirinča

  • 50 g dmBio kokosovog šećera

  • 1 kašičica cimeta

  • dmBio javorov sirup

Priprema

Veganski sutlijaš

  1. Korak 1

    Oprani pirinač dodati bademovom mleku u dubokoj posudi ili šerpi. Dodati i kokosov šećer i cimet. Zagrejati mleko do ključanja, a onda smanjiti temperaturu i ostaviti da se pirinač kuva 30 minuta na niskoj temperaturi. Povremeno promešati.

  2. Korak 2

    Pripremljeni sutlijaš servirati u malim keramičkim ili staklenim posudama.

  3. Savet:

    Za pripremu sutlijaša koristiti pirinač okruglog zrna zbog većeg udela skroba. Sutlijaš po želji dodatno zasladiti dmBio javorovim sirupom.

Hajrudin Šišić

Ja sam Hajrudin Šišić, u online svetu poznat kao Harry Cooper. Hranom se bavim od srednje škole, kada društvene mreže nisu bile popularne. Zbog reakcija prijatelja i želje da naučim više o fotografiji i društvenim mrežama, pre pet godina sam Instagram profil iz privatnog promenio u kreatorski – s fokusom na hranu i recepte. Na početku su tu najviše bili zastupljeni recepti za slatkiše, poput mog prvog viralnog recepta za milk šnite (omiljenog iz detinjstva). Sada je na mom profilu odnos između slatkih i slanih recepata isti, ali primetno je kada je u mojoj okolini sezona rođendana, jer je uvek moj zadatak da napravim tortu. Naravno, recept zavisi od sezone, pa se tako u jesen kod mene najčešće može pronaći recept za najfiniju supu ili čorbu od bundeve. U kuvanju me uvek inspirišu dmBio proizvodi koje koristim.

Odgovarajuće kategorije proizvoda