Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Klepe s povrćem

Od Hajrudin Šišić

19. 08. 2024.

Klepe s povrćem

Spremno za jelo za 60 min.

Vreme za pripremu: 45 min.

Vreme kuvanja/pečenja: 15 min.

Vegansko

Vegetarijansko

Glavno jelo

Sastojci

za 4 porcije

za testo

  • 250 g dmBio pšeničnog brašna

  • 100 ml vode

  • 1 jaje

za punjenje

  • 200 g spanaća

  • 100 g dmBio biljnog namaza

  • dmBio začinska sol

  • dmBio italijanska mešavina začina za sos

za sos

  • 200 ml dmBio ovsene pavlake

  • dmBio začinska sol

Priprema

Klepe s povrćem

  1. Zamesiti testo

    Od pšeničnog brašna, vode i jajeta umesiti glatko testo i ostaviti ga da miruje 15–20 minuta. Zatim testo razviti tanko, na otprilike tri milimetra debljine, i iseći na kvadratiće

  2. Pripremite punjenje

    U posebnoj posudi izmešati očišćen i usitnjen spanać sa dmBio biljnim namazom i italijanskom mešavinom začina.

  3. Napunite testo

    Smesu od spanaća, otprilike jednu malu kašiku smese, staviti na sredinu kvadratića testa. Preklopiti krajeve testa i viljuškom ih blago utisnuti tako da prilikom kuvanja smesa ne iscuri.

  4. Kuvajte

    Klepe kuvati u slanoj vodi 10–15 minuta.

  5. Savet:

    Gotove klepe u koje ste dodali malo začinske soli preliti ovsenom pavlakom. Za pravljenje klepa može da se koristi i integralno brašno.

Hajrudin Šišić

Ja sam Hajrudin Šišić, u online svetu poznat kao Harry Cooper. Hranom se bavim od srednje škole, kada društvene mreže nisu bile popularne. Zbog reakcija prijatelja i želje da naučim više o fotografiji i društvenim mrežama, pre pet godina sam Instagram profil iz privatnog promenio u kreatorski – s fokusom na hranu i recepte. Na početku su tu najviše bili zastupljeni recepti za slatkiše, poput mog prvog viralnog recepta za milk šnite (omiljenog iz detinjstva). Sada je na mom profilu odnos između slatkih i slanih recepata isti, ali primetno je kada je u mojoj okolini sezona rođendana, jer je uvek moj zadatak da napravim tortu. Naravno, recept zavisi od sezone, pa se tako u jesen kod mene najčešće može pronaći recept za najfiniju supu ili čorbu od bundeve. U kuvanju me uvek inspirišu dmBio proizvodi koje koristim.