Klepe s povrćem
Od Hajrudin Šišić
19. 08. 2024.
Spremno za jelo za 60 min.
Vreme za pripremu: 45 min.
•
Vreme kuvanja/pečenja: 15 min.
Vegansko
•
Vegetarijansko
•
Glavno jelo
Sastojci
za 4 porcije
za testo
250 g dmBio pšeničnog brašna
100 ml vode
1 jaje
za punjenje
200 g spanaća
100 g dmBio biljnog namaza
dmBio začinska sol
dmBio italijanska mešavina začina za sos
za sos
200 ml dmBio ovsene pavlake
dmBio začinska sol
Priprema
Klepe s povrćem
Zamesiti testo
Od pšeničnog brašna, vode i jajeta umesiti glatko testo i ostaviti ga da miruje 15–20 minuta. Zatim testo razviti tanko, na otprilike tri milimetra debljine, i iseći na kvadratiće
Pripremite punjenje
U posebnoj posudi izmešati očišćen i usitnjen spanać sa dmBio biljnim namazom i italijanskom mešavinom začina.
Napunite testo
Smesu od spanaća, otprilike jednu malu kašiku smese, staviti na sredinu kvadratića testa. Preklopiti krajeve testa i viljuškom ih blago utisnuti tako da prilikom kuvanja smesa ne iscuri.
Kuvajte
Klepe kuvati u slanoj vodi 10–15 minuta.
Savet:
Gotove klepe u koje ste dodali malo začinske soli preliti ovsenom pavlakom. Za pravljenje klepa može da se koristi i integralno brašno.
Ja sam Hajrudin Šišić, u online svetu poznat kao Harry Cooper. Hranom se bavim od srednje škole, kada društvene mreže nisu bile popularne. Zbog reakcija prijatelja i želje da naučim više o fotografiji i društvenim mrežama, pre pet godina sam Instagram profil iz privatnog promenio u kreatorski – s fokusom na hranu i recepte. Na početku su tu najviše bili zastupljeni recepti za slatkiše, poput mog prvog viralnog recepta za milk šnite (omiljenog iz detinjstva). Sada je na mom profilu odnos između slatkih i slanih recepata isti, ali primetno je kada je u mojoj okolini sezona rođendana, jer je uvek moj zadatak da napravim tortu. Naravno, recept zavisi od sezone, pa se tako u jesen kod mene najčešće može pronaći recept za najfiniju supu ili čorbu od bundeve. U kuvanju me uvek inspirišu dmBio proizvodi koje koristim.