Mafini od ovsene kaše
Od Martina Trajanoska
09. 08. 2024.
Spremno za jelo za 40 min.
Vreme za pripremu: 10 min.
•
Vreme kuvanja/pečenja: 30 min.
Brzo i lako
•
Doručak
•
Mafini
•
Vegetarijansko
Sastojci
za 12 porcija
za smesu
1 jaje
1 dmBio prašak za pecivo
40 ml dmBio maslinovog ulja
200 ml jogurta
8 kašika dmBio mlevenih ovsenih pahuljica
8 kašika dmBio palente
1 kašičica dmBio lanenog semena
1 kašičica susama
1 kašičica dmBio semenki suncokreta
1 kašičica dmBio semenki bundeve
150 g sira ili urde
100 g svežeg spanaća
50 g dmBio maslina
½ kašičice soli
Priprema
Mafini od ovsene kaše
Pomešati suve i mokre sastojke
U dubokoj posudi umešajte maslinovo ulje i jogurt. Zatim dodajte prašak za pecivo, mlevene ovsene pahuljice i palentu.
Dodajte sir, spanać i masline
Dobro promešajte i dodajte izmrvljeni sir ili urdu, sitno iseckan spanać i masline iseckane na komadiće. Treba da dobijete lepu, ne mnogo gustu smesu.
Peći u kalupima za mafine
Smesu prebacite u modle za mafine. Odozgo pospite semenke i stavite mafine da se peku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, 25 do 30 minuta.
Savet:
Najbolje je da mafine od ovsene kaše poslužite sa čašom jogurta.
Ja sam Martina Trajanoska, imam 23 godine. Ljubav prema kuvanju uticala je na to da počnem da objavljujem svoje recepte na Instagram profilu martinascooking. Uvek sam bila u kuhinji s bakom i mamom, i bilo mi je zanimljivo da se uključim u spremanje jela – ljubav prema kuvanju došla je sama po sebi. U detinjstvu mi je majka često pripremala rezance sa sirom, a sada uživam u dobroj pici, lava kolaču i pecivima. Kuvanje može da bude veoma zabavno, ali i suprotno od toga – ako ne pronađete ono što vam u kuhinji zaista odgovara. Koristim uglavnom brze i lake recepte i trudim se da sastojci budu dostupni i prihvatljivi – zato mi je dm jedno od omiljenih mesta za kupovinu. Velika paleta dmBio proizvoda omogućava mi da lako nabavim sve što mi je potrebno, a ukus i osećaj koje bude sastojci jela ostaju nezaboravni.