Veganska pica sa šparglom, crvenim lukom i rotkvicama
dm drogerie markt
21. 12. 2025.
Spremno za jelo za 68 min.
Vreme za pripremu: 20 min.
•
Vreme kuvanja/pečenja: 48 min.
1113 kcal / obrok
Vegansko
•
Italijanska
Sastojci
za 4 porcije (4 Pice)
Za testo:
500 g dmBio pšeničnog brašna za pice
1 pakovanje dmBio suvog kvasca, 2 komada, 14 g
280 ml mlake vode
4 kašike dmBio ekstra devičanskog maslinovog ulja
½ kašičice soli
Za premaz:
500 g zelenih šparoga
2 crvena luka
125 g rotkvica
100 g rukole
3 čena belog luka
8 kašika dmBio ekstra devičanskog maslinovog ulja
120 g dmBio Pesto Rosso, sa sušenim paradajzom
So
Sveže mleveni biber
135 g dmBio alternative za krem sir od indijskih oraha
Priprema
Testa
Priprema testa
Sipajte brašno u posudu. Pomešajte vodu sa kvascem i umesite u brašno. Dodajte maslinovo ulje, so i mesite oko 10 minuta dok ne dobijete glatko testo.
Ostavite da odstoji
Stavite testo za picu u posudu, pokrijte i ostavite da narasta na toplom mestu oko 1 sat.
Podelite na porcije
Pre nego što ga ispečete, testo još jednom premesite oko 5 minuta i podelite na četiri dela. Zagrejte rernu na 250°C sa gornjim i donjim grejačima.
Nadeva
Priprema povrća
Šparoge očistite, operite i odsecite im drvenaste krajeve. Luk oljuštite i isecite na trake. Rotkvice očistite, operite i isecite na tanke kolutove. Rukolu očistite, operite i osušite.
Priprema ulja sa belim lukom
Beli luk oljuštite, ispresujte i pomešajte sa maslinovim uljem.
Oblikovanje pica
Na dobro pobrašnjenoj radnoj površini, rukama oblikujte svaku od četiri porcije testa u oblik pice.
Za kraj:
Nadevanje pice
Svaku podlogu za picu premažite pestom i preko toga rasporedite luk, šparoge i rotkvice. Preko povrća rasporedite krem od indijskih oraha.
Začinjavanje pice
Picu pokapajte uljem sa belim lukom i začinite solju i biberom.
Pečenje
Sve pecite u rerni oko 10-12 minuta. Pre serviranja, picu ukrasite rukolom. Prijatno! Zvuči kao veoma zanimljiv i ukusan recept.


