Puding
Puding je uvek dobra ideja!
Bilo kao desert na porodičnoj večeri ili kao posluženje na zabavi - puding uvek nailazi na dobar odziv! Zahvaljući njemu, uvek mogu da se kreiraju brzi i kreativni deserti, kao, na primer, puding od kurkume i manga. U dm-u možete da pronađete veganski i bezglutenski puding u prahu napravljen od visokokvalitetnih sastojaka organskog kvaliteta.
Kako se priprema puding u prahu?
Priprema se lako i brzo. Ovde možete da saznate pojedinačne korake:
- Stavite 100 ml mleka ili biljne zamene za mleko u činiju, pomešajte sa pudingom u prahu i mešajte dok ne postane glatko.
- Preostalih 400 ml mleka sipajte u šerpu, dodajte 2 supene kašike (40 g) šećera ili neke zamene za šećer i prokuvajte zajedno.
- Čim tečnost proključa, sklonite šerpu sa šporeta i umešajte mešavinu pudinga u prahu.
- Zatim vratite šerpu na šporet i kuvajte puding na niskoj temperaturi najmanje 1 minut uz mešanje.
- Zatim ostavite da stoji oko 2 sata na hladnom mestu.
Kako ga spremate kada se ne peče?
On nije dobar samo za poslastice koje se peku, već uz pomoć nekoliko sastojaka može lako da se oplemeni i da se transformiše u široku lepezu deserta bez pečenja koji će da budu pravi ukras na vašem švedskom stolu na zabavi. Evo nekoliko inspiracija koje mogu lako da se ostvare:
- Puding za dečije zabave: ostavite puding (čokolada i vanila) da se stegne u čašama u obliku jaja ispranim hladnom vodom, a zatim ih jednostavno ukrasite posipom, voćem, gumenim medvedićima, Smarties bombonama i voćnim pireom.
- Sendviči od keksa sa pudingom od vanile: Pecivo stavite na pleh i na njega rasporedite kuvani puding od vanile. Umutite šlag sa vanilin šećerom i dodajte u keks. Na kraju, pažljivo stavite preostale kolačiće od peciva na vrh i stavite kalup za tortu u zamrzivač na oko 2 sata.
- Letnji desert od ribizle: Crvenu ribizlu stavite u činiju, prelijte je sveže kuvanim pudingom i ostavite da se ohladi.
- Za ljubitelje lešnika: u sveže skuvani puding umešajte oko 3-6 kašika krema od čokolade i orašastih plodova. Smesu rasporedite u čaše i ukrasite bananama.
- Puding u vidu prženih jaja: ostavite svetli puding od vanile da se stvrdne u grudve na tanjirima. Na vrh stavite polovine kajsije ili breskve kao žumanca i ukrasite ih šećerom ili sosovima po želji.
- Austrijski klasik: Recept za popularnu tortu malakoff takođe ne zahteva pečenje. Krem za torte sastoji se od mešavine pudinga od vanile ili sosa od vanile i šlaga, između kojih su ređaju biskviti. Ukusno i lako kao od šale!
Zaključak
Ako želite da pogledate naše ostale veganske poslastice, savetujemo vam da pogledate naš deo s receptima kako biste se inspirisali mnogobrojnim i raznolikim receptima. Tu vas čekaju veganski čoko brownie s avokadom, čijoj mekanoj i toploj teksturi neće odoleti. Ili ste možda pre za neki slatkiš koji bi vas energetski „podigao“? Onda su veganski matcha bites savršen izbor za vas. Ako imate dileme, onda uvek možete da se odlučite za veganski apple crumble, jer ova poznata američka poslastica apsolutni je klasik u svetu slatkiša, i niko joj neće odoleti!