Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Flatbread

Evo jedne zagonetke: jednostavnije se sprema od pizze i slasnije je od tortilje, šta je to? Odgovor je jednostavan - flatbread. Probajte ovaj dmBio recept koji se lako pravi i koji je prikladan za svaku priliku. Naš savet: najbolje da ga poslužite s bogatim umacima

Flatbread

Sastojci (za 4 porcije):

  • 215 ml tople vode
  • 1 kašičica dmBio žutog šećera
  • 3,5 g suvog kvasca
  • 375 g dmBio belog brašna Tip 550
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike dmBio maslinovog ulja
  • dmBio suvi paradajz
  • dmBio pesto Verde
  • dmBio pesto paradajz
  • Zelene masline
  • Crne kalamata masline
  • Mocarela
  • Kozji sir
  1. Marka: dmBio; Ime proizvoda: Pšenično belo brašno - tip 550, 1.000 g; Cena: 189,00 RSD; Osnovna cena: 1 kg (189,00 RSD za 1 kg); dm marka logo; 4,662 od 5 zvezdica na osnovu 145 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Pšenično belo brašno - tip 550 dmBio
    dm marka logo
    189,00 RSD
    1 kg (189,00 RSD za 1 kg)
    Dostupno
    Izaberite
  2. Marka: dmBio; Ime proizvoda: Ekstra devičansko maslinovo ulje, 750 ml; Cena: 1.399,00 RSD; Osnovna cena: 750 ml (186,53 RSD za 100 ml); dm marka logo; 4,818 od 5 zvezdica na osnovu 44 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Ekstra devičansko maslinovo ulje dmBio
    dm marka logo
    1.399,00 RSD
    750 ml (186,53 RSD za 100 ml)
    Dostupno
    Izaberite
  3. Marka: dmBio; Ime proizvoda: Pesto bosiljak, 120 g; Cena: 379,00 RSD; Osnovna cena: 120 g (315,83 RSD za 100 g); dm marka logo; 3,679 od 5 zvezdica na osnovu 168 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Pesto bosiljak dmBio
    dm marka logo
    379,00 RSD
    120 g (315,83 RSD za 100 g)
    Dostupno
    Izaberite

Kraj liste

Priprema:

  • Stavite 215 ml tople vode u činiju
  • Dodajte 1 kašičicu dmBio žutog šećera
  • Dodajte 3,5 g suvog kvasca
  • Sačekajte 10 minuta da naraste
  • Dodajte 375 g dmBio belog brašna tip 550
  • Dodajte 1 kašičicu soli
  • Dodajte dmBio maslinovo ulje
  • Dobro zamesite testo
  • Ostavite da naraste u toplom prostoru oko 30 minuta
  • Testo podelite na 8 loptica – jufkica
  • Razvucite svaku tanko oklagijom
  • Peći u teflonskom tiganju s obe strane
  • Prvi namažite dmBio pesto paradajzom
  • Stavite crne kalamata masline preko
  • Stavite kozji sir i čeri paradajz preko
  • Drugi namažite dmBio pesto Verde
  • Stavite preko mocarelu, zelene masline, beli luk i dmBio suvi paradajz

Video

Recept je nastao u saradnji s poznatim chef-om Filipom Ćirićem.