Flatbread
Evo jedne zagonetke: jednostavnije se sprema od pizze i slasnije je od tortilje, šta je to? Odgovor je jednostavan - flatbread. Probajte ovaj dmBio recept koji se lako pravi i koji je prikladan za svaku priliku. Naš savet: najbolje da ga poslužite s bogatim umacima

Sastojci (za 4 porcije):
- 215 ml tople vode
- 1 kašičica dmBio žutog šećera
- 3,5 g suvog kvasca
- 375 g dmBio belog brašna Tip 550
- 1 kašičica soli
- 2 kašike dmBio maslinovog ulja
- dmBio suvi paradajz
- dmBio pesto Verde
- dmBio pesto paradajz
- Zelene masline
- Crne kalamata masline
- Mocarela
- Kozji sir
Priprema:
- Stavite 215 ml tople vode u činiju
- Dodajte 1 kašičicu dmBio žutog šećera
- Dodajte 3,5 g suvog kvasca
- Sačekajte 10 minuta da naraste
- Dodajte 375 g dmBio belog brašna tip 550
- Dodajte 1 kašičicu soli
- Dodajte dmBio maslinovo ulje
- Dobro zamesite testo
- Ostavite da naraste u toplom prostoru oko 30 minuta
- Testo podelite na 8 loptica – jufkica
- Razvucite svaku tanko oklagijom
- Peći u teflonskom tiganju s obe strane
- Prvi namažite dmBio pesto paradajzom
- Stavite crne kalamata masline preko
- Stavite kozji sir i čeri paradajz preko
- Drugi namažite dmBio pesto Verde
- Stavite preko mocarelu, zelene masline, beli luk i dmBio suvi paradajz
Video
Recept je nastao u saradnji s poznatim chef-om Filipom Ćirićem.

