Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Flatbread

Evo jedne zagonetke: jednostavnije se sprema od pizze i slasnije je od tortilje, šta je to? Odgovor je jednostavan - flatbread. Probajte ovaj dmBio recept koji se lako pravi i koji je prikladan za svaku priliku. Naš savet: najbolje da ga poslužite s bogatim umacima

Flatbread

Sastojci (za 4 porcije):

  • 215 ml tople vode
  • 1 kašičica dmBio žutog šećera
  • 3,5 g suvog kvasca
  • 375 g dmBio belog brašna Tip 550
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike dmBio maslinovog ulja
  • dmBio suvi paradajz
  • dmBio pesto Verde
  • dmBio pesto paradajz
  • Zelene masline
  • Crne kalamata masline
  • Mocarela
  • Kozji sir

Priprema:

  • Stavite 215 ml tople vode u činiju
  • Dodajte 1 kašičicu dmBio žutog šećera
  • Dodajte 3,5 g suvog kvasca
  • Sačekajte 10 minuta da naraste
  • Dodajte 375 g dmBio belog brašna tip 550
  • Dodajte 1 kašičicu soli
  • Dodajte dmBio maslinovo ulje
  • Dobro zamesite testo
  • Ostavite da naraste u toplom prostoru oko 30 minuta
  • Testo podelite na 8 loptica – jufkica
  • Razvucite svaku tanko oklagijom
  • Peći u teflonskom tiganju s obe strane
  • Prvi namažite dmBio pesto paradajzom
  • Stavite crne kalamata masline preko
  • Stavite kozji sir i čeri paradajz preko
  • Drugi namažite dmBio pesto Verde
  • Stavite preko mocarelu, zelene masline, beli luk i dmBio suvi paradajz

Video

Recept je nastao u saradnji s poznatim chef-om Filipom Ćirićem.