Napravite sami čokoladne kašike
Jednostavne, napravljene od samo nekoliko sastojaka, ove čokoladne kašike savršen su božićni poklon u poslednjem trenutku za porodicu i prijatelje. Tako će vaši najmiliji moći da se opuste uz šoljicu ukusne tople čokolade i zaista uživaju u božićnim danima i našim dmBio proizvodima.
Odgovarajući proizvodi
- Marka: dmBio; Ime proizvoda: Prolećna bela čokolada jogurt i miks bobičastog voća, 100 g; Cena: 329,00 RSD; Osnovna cena: 100 g (329,00 RSD za 100 g); dm marka logo; 4,752 od 5 zvezdica na osnovu 101 ocena; Dostupnost: Status crvena Nije dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu329,00 RSD100 g (329,00 RSD za 100 g)Nije dostupnoIzaberite
Kraj liste

Sastojci
Bele čokoladne kašike sa kokosom
- 1 tabla dmBio bele čokolade sa makom
- 1 kašika dmBio kokosovog ulja
- dmBio kokosovog čipsa
Nugat kašike sa orasima
- 1 tabla dmBio nugat čokolade
- 1 kašika dmBio kokosovog ulja
- 80 g dmBio oraha
- 1 kašika dmBio javorovog sirupa
- ½ kašičice cimeta
Dekoracija i pribor
- Šećerne perle (opciono)
- Kašika (npr. drvena kašika ili kašičica)
- Materijal za pakovanje (vrećice, poklon trake, kartice, itd.)
Priprema
- Za preliv od kokosa, stavite čips od kokosa u tiganj i pecite ga na srednjoj vatri sve dok blago ne promeni boju.
- Sklonite ga sa šporeta i ostavite da se potpuno ohladi.
- Odmah iskoristite vrući tiganj za orahe:
- Iseckajte orahe i pecite u tiganju na srednjoj vatri oko 5 minuta dok ne počnu da mirišu. Stalno mešajte.
- U orahe dodajte kokosovo ulje, javorov sirup i cimet (pazite, moglo bi da prska!) i mešajte dok svi orasi ne budu „pokriveni“. Pustite da se karamelizuje još 1-2 minuta.
- Sklonite sa šporeta, stavite na tanjir i ostavite da se potpuno ohladi. Prelivi su sada spremni.
- Stavite belu čokoladu i kokosovo ulje u šerpu i istopite na pari. Nastavite da mešate dok se čokolada potpuno ne otopi i postane kremasta.
- Stavite nugat čokoladu u posebnu šerpu i takođe je istopite na pari.
- Umočite kašike u čokoladu, a zatim ih stavite na obložen papir za pečenje.
- Eventualno dodajte još malo čokolade u kašiku. Ukrasite prelivima.
- Stavite u frižider na najmanje sat vremena.
- Zamotajte za Božić i ukrasite čestitkama koje ste sami napravili.
- Za uživanje u vrućoj čokoladi: zagrejte 200 ml mleka i dodajte čokoladnu kašiku dok se čokolada ne otopi.
O Mihaeli von Flowers in the Salad
Iza bloga o vegetarijanskoj hrani Flowers in the Salad stoji Mihaela Auer iz Salcburga. Ona gaji veliku strast prema raznovrsnoj, zdravoj ishrani u kojoj će da uživaju i ljubitelji slatkiša. Sve je u ravnoteži. A to možete da vidite i u njenim jelima: od raznih ideja za doručak do šarenih salata i ukusnih deserta, na njenom blogu možete da pronađete mnogo inspiracije i recepata.