Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Napravite sami čokoladne kašike

Jednostavne, napravljene od samo nekoliko sastojaka, ove čokoladne kašike savršen su božićni poklon u poslednjem trenutku za porodicu i prijatelje. Tako će vaši najmiliji moći da se opuste uz šoljicu ukusne tople čokolade i zaista uživaju u božićnim danima i našim dmBio proizvodima.

Odgovarajući proizvodi

  1. Marka: dmBio; Ime proizvoda: Prolećna bela čokolada jogurt i miks bobičastog voća, 100 g; Cena: 329,00 RSD; Osnovna cena: 100 g (329,00 RSD za 100 g); dm marka logo; 4,752 od 5 zvezdica na osnovu 101 ocena; Dostupnost: Status crvena Nije dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Prolećna bela čokolada jogurt i miks bobičastog voća  dmBio
    dm marka logo
    329,00 RSD
    100 g (329,00 RSD za 100 g)
    Nije dostupno
    Izaberite
  2. Marka: dmBio; Ime proizvoda: nativ - kokosovo ulje, 300 ml; Cena: 479,00 RSD; Osnovna cena: 300 ml (159,67 RSD za 100 ml); dm marka logo; 4,962 od 5 zvezdica na osnovu 53 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu nativ - kokosovo ulje dmBio
    dm marka logo
    479,00 RSD
    300 ml (159,67 RSD za 100 ml)
    Dostupno
    Izaberite
  3. Marka: Granum; Ime proizvoda: KOKOSOVO ULJE, 170 ml; Cena: 499,00 RSD; Osnovna cena: 170 ml (293,53 RSD za 100 ml); 0 od 5 zvezdica na osnovu 0 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu KOKOSOVO ULJE Granum
    499,00 RSD
    170 ml (293,53 RSD za 100 ml)
    Dostupno
    Izaberite
  4. Marka: dmBio; Ime proizvoda: Sušeni kokos u listićima, 100 g; Cena: 199,00 RSD; Osnovna cena: 100 g (199,00 RSD za 100 g); dm marka logo; 4,63 od 5 zvezdica na osnovu 108 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Sušeni kokos u listićima dmBio
    dm marka logo
    199,00 RSD
    100 g (199,00 RSD za 100 g)
    Dostupno
    Izaberite
  5. Marka: dmBio; Ime proizvoda: Nugat čokolada, 100 g; Cena: 289,00 RSD; Osnovna cena: 100 g (289,00 RSD za 100 g); dm marka logo; 4 od 5 zvezdica na osnovu 8 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu  Nugat čokolada dmBio
    dm marka logo
    289,00 RSD
    100 g (289,00 RSD za 100 g)
    Dostupno
    Izaberite
  6. Marka: dmBio; Ime proizvoda: GRAD A Javorov sirup, 250 ml; Cena: 679,00 RSD; Osnovna cena: 250 ml (271,60 RSD za 100 ml); dm marka logo; 5 od 5 zvezdica na osnovu 12 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu GRAD A Javorov sirup  dmBio
    dm marka logo
    679,00 RSD
    250 ml (271,60 RSD za 100 ml)
    Dostupno
    Izaberite
  7. Marka: sanaterra; Ime proizvoda: organski cejlonski cimet u prahu, 40 g; Cena: 259,00 RSD; Osnovna cena: 40 g (647,50 RSD za 100 g); 4,667 od 5 zvezdica na osnovu 12 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu organski cejlonski cimet u prahu sanaterra
    259,00 RSD
    40 g (647,50 RSD za 100 g)
    Dostupno
    Izaberite

Kraj liste

Čokoladne kašike

Sastojci

Bele čokoladne kašike sa kokosom

  • 1 tabla dmBio bele čokolade sa makom
  • 1 kašika dmBio kokosovog ulja
  • dmBio kokosovog čipsa

Nugat kašike sa orasima

  • 1 tabla dmBio nugat čokolade
  • 1 kašika dmBio kokosovog ulja
  • 80 g dmBio oraha
  • 1 kašika dmBio javorovog sirupa
  • ½ kašičice cimeta

Dekoracija i pribor

  • Šećerne perle (opciono)
  • Kašika (npr. drvena kašika ili kašičica)
  • Materijal za pakovanje (vrećice, poklon trake, kartice, itd.)

Priprema

  1. Za preliv od kokosa, stavite čips od kokosa u tiganj i pecite ga na srednjoj vatri sve dok blago ne promeni boju.
  2. Sklonite ga sa šporeta i ostavite da se potpuno ohladi.
  3. Odmah iskoristite vrući tiganj za orahe:
  4. Iseckajte orahe i pecite u tiganju na srednjoj vatri oko 5 minuta dok ne počnu da mirišu. Stalno mešajte.
  5. U orahe dodajte kokosovo ulje, javorov sirup i cimet (pazite, moglo bi da prska!) i mešajte dok svi orasi ne budu „pokriveni“. Pustite da se karamelizuje još 1-2 minuta.
  6. Sklonite sa šporeta, stavite na tanjir i ostavite da se potpuno ohladi. Prelivi su sada spremni.
  7. Stavite belu čokoladu i kokosovo ulje u šerpu i istopite na pari. Nastavite da mešate dok se čokolada potpuno ne otopi i postane kremasta.
  8. Stavite nugat čokoladu u posebnu šerpu i takođe je istopite na pari.
  9. Umočite kašike u čokoladu, a zatim ih stavite na obložen papir za pečenje.
  10. Eventualno dodajte još malo čokolade u kašiku. Ukrasite prelivima.
  11. Stavite u frižider na najmanje sat vremena.
  12. Zamotajte za Božić i ukrasite čestitkama koje ste sami napravili.
  13. Za uživanje u vrućoj čokoladi: zagrejte 200 ml mleka i dodajte čokoladnu kašiku dok se čokolada ne otopi.

O Mihaeli von Flowers in the Salad

Iza bloga o vegetarijanskoj hrani Flowers in the Salad stoji Mihaela Auer iz Salcburga. Ona gaji veliku strast prema raznovrsnoj, zdravoj ishrani u kojoj će da uživaju i ljubitelji slatkiša. Sve je u ravnoteži. A to možete da vidite i u njenim jelima: od raznih ideja za doručak do šarenih salata i ukusnih deserta, na njenom blogu možete da pronađete mnogo inspiracije i recepata.