Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Novogodišnja zakuska bez glutena!

Da li još uvek tražite jednostavan i ukusan recept za novogodišnje kolačiće? Šta kažete na kakao kuglice od lešnika bez glutena, napravljene s dmBio proizvodima? Ne samo da se jednostavno prave, već im je i ukus fantastičan!

Božićna zakuska bez glutena

Sastojci za 30 kugli

  • 70 g dmBio lešnika, iseckanih
  • 250 celih dmBio zrna lešnika za masu
  • 5 kašika pirinčanog sirupa
  • 3 kašike dmBio sirupa od kokosovog cveta
  • 6 dmBio urmi, bez koštica
  • 5 kašika dmBio kakaa, malo odmašćenog
  • 1 prstohvat dmBio vanile u prahu
  • 5 kašika napitka od badema
  • prstohvat soli
  • 2 kašike dmBio kokosovog ulja
  • 30 g dmBio celih zrna lešnika

Priprema

  1. Iseckajte 70 g zrna lešnika u seckalici i ravnomerno ih pospite po tanjiru. Sitno iseckajte 250 g lešnika u seckalici. Dodajte pirinčani sirup, sirup od kokosovog cveta, urme, kakao, vanilin prah, napitak od badema, so i kokosovo ulje i sve izmešajte u kremastu masu.
  2. Smesu je najbolje staviti u frižider na 1-2 sata (nakon hlađenja se lakše oblikuje). Ako ne možete da čekate, odmah oblikujte kuglice. U svaku kuglicu se stavlja jezgro lešnika, a zatim se oko njega od testa oblikuje loptica.
  3. Uvaljajte kuglice u seckane lešnike i poslužite.

Savet: Držite kuglice u frižideru – tako će da traju najmanje nedelju dana.

Kraj liste

Eva Fišer/EvaFischer/sa foodtastic.at

Evin Blog foodtastic.at  spada u jedan od najpoznatijih kulinarskih blogova u Austriji. Njeni recepti bez glutena obezbeđuju energiju i pružaju vrhunsko uživanje. Uz mnogo kreativnosti i znanja, ona od pažljivo odabranih namirnica kreira prave eksplozije ukusa. U njenim kulinarskim knjigama možete da pronađete još dodatnih recepata.

„Ishrana nije samo jelo i piće. Za mene je to najlepša neophodnost u životu. Ona me inspiriše, hrani, greje i zbližava sa mojim najmilijima. Jer šta ljude bolje povezuje od dobre hrane?"