Novogodišnja zakuska bez glutena!
Da li još uvek tražite jednostavan i ukusan recept za novogodišnje kolačiće? Šta kažete na kakao kuglice od lešnika bez glutena, napravljene s dmBio proizvodima? Ne samo da se jednostavno prave, već im je i ukus fantastičan!
Sastojci za 30 kugli
- 70 g dmBio lešnika, iseckanih
- 250 celih dmBio zrna lešnika za masu
- 5 kašika pirinčanog sirupa
- 3 kašike dmBio sirupa od kokosovog cveta
- 6 dmBio urmi, bez koštica
- 5 kašika dmBio kakaa, malo odmašćenog
- 1 prstohvat dmBio vanile u prahu
- 5 kašika napitka od badema
- prstohvat soli
- 2 kašike dmBio kokosovog ulja
- 30 g dmBio celih zrna lešnika
Priprema
- Iseckajte 70 g zrna lešnika u seckalici i ravnomerno ih pospite po tanjiru. Sitno iseckajte 250 g lešnika u seckalici. Dodajte pirinčani sirup, sirup od kokosovog cveta, urme, kakao, vanilin prah, napitak od badema, so i kokosovo ulje i sve izmešajte u kremastu masu.
- Smesu je najbolje staviti u frižider na 1-2 sata (nakon hlađenja se lakše oblikuje). Ako ne možete da čekate, odmah oblikujte kuglice. U svaku kuglicu se stavlja jezgro lešnika, a zatim se oko njega od testa oblikuje loptica.
- Uvaljajte kuglice u seckane lešnike i poslužite.
Savet: Držite kuglice u frižideru – tako će da traju najmanje nedelju dana.
Kraj liste
Eva Fišer/EvaFischer/sa foodtastic.at
Evin Blog foodtastic.at spada u jedan od najpoznatijih kulinarskih blogova u Austriji. Njeni recepti bez glutena obezbeđuju energiju i pružaju vrhunsko uživanje. Uz mnogo kreativnosti i znanja, ona od pažljivo odabranih namirnica kreira prave eksplozije ukusa. U njenim kulinarskim knjigama možete da pronađete još dodatnih recepata.
„Ishrana nije samo jelo i piće. Za mene je to najlepša neophodnost u životu. Ona me inspiriše, hrani, greje i zbližava sa mojim najmilijima. Jer šta ljude bolje povezuje od dobre hrane?"