Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Pauk kolačići

dm drogerie markt

10. 10. 2024.

Spremno za jelo za 60 min.

Noć veštica

Keksi i kolačići

Sastojci

za 24 porcije

za pauk kolačiće

  • 120 g mekanog putera

  • 130 g dmBio sirovog šećera od trske

  • 1 jaje (veličina M)

  • 170 g dmBio kikiriki putera

  • 200 g dmBio pšeničnog brašna (tip 405)

  • 1 kašičica dmBio praška za pecivo

  • 1 kašičica dmBio burbon vanile u prahu

  • so

  • 2 pakovanja dmBio čoko komadića za kuvanje

  • 50 g bele čokolade za preliv (kuvertura)

  • 6 dmBio voćna pločica kakao i indijski orah

  • takođe: čačkalice, špric za dekoraciju

Priprema

Pauk kolačića

  1. Korak 1:

    Zagrejte rernu na 180 stepeni. Ručnim mikserom umutite puter i šećer dok ne postanu kremasti. Dodati jaje i kratko mutite. Zatim dodajte puter od kikirikija, brašno, prašak za pecivo, vanilu i 1 izdašan prstohvat soli i umutite dok se ne formira savitljiva masa. 

  2. Korak 2:

    U 2 pleha stavite papir za pečenje. Od smese formirajte 24 loptice veličine oraha, stavite ih na pleh i pri tom ostavite dovoljno prostora između njih. Pecite u zagrejanoj rerni 15 minuta, i nakon pola tog vremena zamenite mesta plehovima.

  3. Korak 3:

    U međuvremenu, istopite čoko komadiće na pari. U drugoj posudi izlomite belu čokoladu i takođe je istopite na pari.

  4. Korak 4:

    Izvadite kolačiće iz rerne i napravite blago udubljenje u sredini svakog. Ostavite sa strane da se potpuno ohladi. 

  5. Korak 5:

    Svaku voćnu pločicu isecite na 4 dela i rukama oblikujte male kuglice. Pomoću čačkalice, svaku kuglicu provucite kroz otopljenu čokoladu, a na ivici činije otklonite višak čokolade. Čačkalicom stavite kuglice u udubljenja spremljenih kolačića i pažljivo izvadite čačkalicu. Formirane rupe zatvorite čokoladnim prelivom. Ostavite kuverturu na kratko u frižideru da se stegne.

  6. Korak 6:

    Preostali preliv od tamne čokolade stavite u špric za dekoraciju. Takođe napunite belu kuverturu u malu kesu i tanko isecite vrh. Koristite preliv od bele čokolade da naslikate velike očne jabučice na paukovom telu i stavite ih u frižider na nekoliko minuta. Zatim premazom od tamne čokolade obojite zenice na očnim jabučicama i ostavite ih da se stegnu. Na kraju, premazom od tamne čokolade nacrtajte paukove noge preko kolačića a prema telu pauka.

Kraj liste