Pauk kolačići

dm drogerie markt
10. 10. 2024.

Spremno za jelo za 60 min.
Noć veštica
•
Keksi i kolačići
Sastojci
za 24 porcije
za pauk kolačiće
120 g mekanog putera
130 g dmBio sirovog šećera od trske
1 jaje (veličina M)
170 g dmBio kikiriki putera
200 g dmBio pšeničnog brašna (tip 405)
1 kašičica dmBio praška za pecivo
1 kašičica dmBio burbon vanile u prahu
so
2 pakovanja dmBio čoko komadića za kuvanje
50 g bele čokolade za preliv (kuvertura)
6 dmBio voćna pločica kakao i indijski orah
takođe: čačkalice, špric za dekoraciju
Priprema
Pauk kolačića
Korak 1:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Ručnim mikserom umutite puter i šećer dok ne postanu kremasti. Dodati jaje i kratko mutite. Zatim dodajte puter od kikirikija, brašno, prašak za pecivo, vanilu i 1 izdašan prstohvat soli i umutite dok se ne formira savitljiva masa.
Korak 2:
U 2 pleha stavite papir za pečenje. Od smese formirajte 24 loptice veličine oraha, stavite ih na pleh i pri tom ostavite dovoljno prostora između njih. Pecite u zagrejanoj rerni 15 minuta, i nakon pola tog vremena zamenite mesta plehovima.
Korak 3:
U međuvremenu, istopite čoko komadiće na pari. U drugoj posudi izlomite belu čokoladu i takođe je istopite na pari.
Korak 4:
Izvadite kolačiće iz rerne i napravite blago udubljenje u sredini svakog. Ostavite sa strane da se potpuno ohladi.
Korak 5:
Svaku voćnu pločicu isecite na 4 dela i rukama oblikujte male kuglice. Pomoću čačkalice, svaku kuglicu provucite kroz otopljenu čokoladu, a na ivici činije otklonite višak čokolade. Čačkalicom stavite kuglice u udubljenja spremljenih kolačića i pažljivo izvadite čačkalicu. Formirane rupe zatvorite čokoladnim prelivom. Ostavite kuverturu na kratko u frižideru da se stegne.
Korak 6:
Preostali preliv od tamne čokolade stavite u špric za dekoraciju. Takođe napunite belu kuverturu u malu kesu i tanko isecite vrh. Koristite preliv od bele čokolade da naslikate velike očne jabučice na paukovom telu i stavite ih u frižider na nekoliko minuta. Zatim premazom od tamne čokolade obojite zenice na očnim jabučicama i ostavite ih da se stegnu. Na kraju, premazom od tamne čokolade nacrtajte paukove noge preko kolačića a prema telu pauka.
- Marka: dmBio; Ime proizvoda: Polubeli šećer šećerne trske, 1.000 g; Cena: 429,00 RSD; Osnovna cena: 1.000 g (42,90 RSD za 100 g); dm marka logo; 4,874 od 5 zvezdica na osnovu 143 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu429,00 RSD1.000 g (42,90 RSD za 100 g)DostupnoIzaberite
- Marka: dmBio; Ime proizvoda: Superfood štanglica - kakao zrna i indijski orah, 40 g; Cena: 129,00 RSD; Osnovna cena: 40 g (322,50 RSD za 100 g); dm marka logo; 3,612 od 5 zvezdica na osnovu 147 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu129,00 RSD40 g (322,50 RSD za 100 g)DostupnoIzaberite
Kraj liste