Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Potaž od bundeve sa krekerima od leblebija

dm-drogeriemarkt

dm drogerie markt

02. 10. 2025.

Kürbiscremesuppe

Spremno za jelo za 80 min.

Vreme za pripremu: 50 min.

Vreme kuvanja/pečenja: 30 min.

771 kcal / obrok

Supe

Sezonski

Sastojci

za 1 porciju ( 1 šerpa)

za krekere od leblebija

  • 400 g dmBio leblebija

  • 2 supene kašike dmBio soka od limuna

  • 100 g dmBio veganskog preliva za testeninu

  • 3 supene kašike dmBio skroba, čisti kukuruzni skrob

  • 1 supena kašika dmBio biljne soli, bez joda

za potaž od bundeve

  • 800 g Hokaido bundeve

  • 5 šargarepa

  • 50 g dmBio sušenog voća, kandirane kockice đumbira

  • 1 crni luk 

  • 2 čena belog luka

  • 4 supene kašike suncokretovog dmBio ulja

  • 150 ml soka od pomorandže

  • 600 ml dmBio povrtnog bujona

  • dmBio biljna so, bez joda

  • dmBio crni biber

  • dmBio kari blagi

  • dmBio paprika u prahu 400 ml

  • dmBio sterilizovani krem za kuvanje na bazi soje

  • 3 supene kašike dmBio semenki od bundeve

Priprema

Za krekere

  1. Zagrejte rernu na 180 °C sa ventilatorom. Leblebije ocedite u cediljci i isperite vodom. Pomešajte ih sa limunovim sokom, prelivom za testeninu, semenkama bundeve, skrobom i biljnom solju, pa sve usitnite u univerzalnom secku dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Pečenje krekera

  1. Smesu razmažite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni na srednjoj rešetki oko 10 minuta. Zatim ih izlomite na komade.

Za supu

  1. Pripremiti i iseći povrće

    Operite bundevu, očistite i isecite je na komade. Operite šargarepe, oljuštite i isecite na komade. Kandirani đumbir isecite na sitne komadiće. Oljuštite i iseckajte crni luk i beli luk.

  2. Pripremiti supu

    Zagrejte 2 supene kašike ulja za prženje u velikoj šerpi. Upržiti crni luk i beli luk. Dodajte bundevu, šargarepe i đumbir i propržite. Prelijte sokom od pomorandže i povrtnim bujonom. Začiniti biljnom solju, biberom, karijem i paprikom u prahu. Pustiti da provri, malo smanjite vatru, dodajte dmBio sterilizovani sos na bazi soje i sve kuvajte poklopljeno na blagoj vatri oko 30 minuta.

  3. Serviranje

    Supu izmiksati štapnim mikserom (ili u blenderu) i servirati sa krekerima i malo majčine dušice.

Odgovarajuće kategorije proizvoda