Uskršnja torta sa zečićima
Odgovarajući proizvodi
- Marka: Guylian; Ime proizvoda: Intense, 84% crna čokolada, bez šećera, 100 g; Cena: 499,00 RSD; Osnovna cena: 100 g (499,00 RSD za 100 g); 3,667 od 5 zvezdica na osnovu 3 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu499,00 RSD100 g (499,00 RSD za 100 g)DostupnoIzaberite
- Marka: dmBio; Ime proizvoda: Sierra Leone gorka čokolada sa 72 % kakaa, 80 g; Cena: 329,00 RSD; Osnovna cena: 80 g (411,25 RSD za 100 g); dm marka logo; 5 od 5 zvezdica na osnovu 4 ocena; Dostupnost: Status crvena Nije dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu329,00 RSD80 g (411,25 RSD za 100 g)Nije dostupnoIzaberite
- Marka: dmBio; Ime proizvoda: Naturland morska so sa začinskim biljem, 200 g; Cena: 229,00 RSD; Osnovna cena: 200 g (114,50 RSD za 100 g); dm marka logo; 4,559 od 5 zvezdica na osnovu 102 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu229,00 RSD200 g (114,50 RSD za 100 g)DostupnoIzaberite
- Marka: dmBio; Ime proizvoda: Pšenično belo brašno - tip 550, 1.000 g; Cena: 189,00 RSD; Osnovna cena: 1 kg (189,00 RSD za 1 kg); dm marka logo; 4,662 od 5 zvezdica na osnovu 145 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu189,00 RSD1 kg (189,00 RSD za 1 kg)DostupnoIzaberite
- Marka: dmBio; Ime proizvoda: Dugotrajno alpsko organsko mleko - 3,5% mlečne masti, 1 l; Cena: 159,00 RSD; Osnovna cena: 1 l (159,00 RSD za 1 l); dm marka logo; 4,8 od 5 zvezdica na osnovu 20 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu159,00 RSD1 l (159,00 RSD za 1 l)DostupnoIzaberite
Kraj liste

Sastojci za tamno testo
- 200 g putera zagrejanog na sobnoj temperaturi
- 180 g integralnog šećera od trske dmBio
- 1 kesica vanilin šećera Burbon dmBio
- 1 prstohvat soli
- 3 jaja
- 200 g pšeničnog brašna (tip 550) dmBio
- 1 kašičica organskog praška za pecivo sa čistim vinskim kamenom
- 35 g kakaoa dmBio
- 1 kašika dugotrajnog alpskog mleka 1,5% masti, dmBio
Sastojci za svetlo testo
- 250 g putera zagrejanog na sobnoj temperaturi
- 200 g integralnog šećera od trske dmBio
- 1 kesica vanilin šećera Burbon dmBio,
- 1 prstohvat soli
- 4 jaja
- 200 g pšeničnog brašna (tip 550) dmBio
- 2,5 kašičice dm organskog praška za pecivo sa čistim vinskim kamenom
- 2 kašike dugotrajnog alpskog mleka sa 1,5% masti, dmBio.
Sastojci za glazuru:
- 200g fine tamne čokolade, dmBio
- 1 kašičica gi-maslaca, dmBio
- 1 kašičica meda, dmBio
Priprema tamnog testa
1. Zagrejte rernu na 180, gore i dole, i obložite pleh papirom za pečenje.
2. Pomešajte puter zagrejan na sobnoj temperaturi sa integralnim šećerom od trske, vanilin šećerom Burbon i solju dok ne postane kremast. Zatim dodajte jaja jedno po jedno i umešajte.
3. Pomešajte pšenično brašno sa praškom za pecivo i kakaom i brzo umešajte u smešu sa puterom sa malo mleka.
4. Testo ravnomerno rasporedite po plehu.
5. Pecite na srednjoj rešetki oko 20 minuta. Proverite koliko je pečeno.
6. Izvadite pleh za pečenje iz rerne i pustite da se kolač potpuno ohladi.
7. Izvadite ohlađenu tortu, uklonite papir za pečenje i isecite zečiće odgovarajućom modlom.
Priprema svetlog testa
1. Zagrejte rernu na 180, gore i dole, i obložite tepsiju za hleb (približno 30x11cm) papirom za pečenje.
2. Mešajte puter zagrejan na sobnoj temperaturi sa integralnim šećerom od trske, vanilin šećerom Burbon i solju dok ne postane kremast. Zatim dodajte jaja, jedno po jedno, i umešajte.
3. Pšenično brašno pomešajte sa praškom za pecivo i brzo umešajte u smešu sa puterom uz malo mleka.
4. Ravnomerno rasporedite trećinu svetlog testa u tepsiji za hleb obloženoj papirom za pečenje.
5. Izrezane zečiće stavite u sredinu tepsije i poređajte ih blizu jedne do drugih.
6. Pažljivo rasporedite testo levo i desno od zečeva. Premažite malo testa i preko zečeva.
7. Stavite tepsiju za hleb na najnižu rešetku u rerni i pecite oko 50 minuta. Proverite koliko je pečeno.
8. Ostavite da se torta potpuno ohladi.
Priprema glazure
1. Iseckajte tamnu čokoladu na sitne komade i pustite da se polako tope na pari, zajedno sa gi-maslacom i medom od mnogo cvetova.
2. Prelijte glazuru preko potpuno ohlađene torte i rasporedite je.
3. Savet: Izrezane zečeve zamrznite oko 1 sat pre dalje obrade. Tada su teži i ostaju na dnu tepsije tokom pečenja i ne „podižu se na površinu“.
O Vereni
Blogerka Verena na svom blogu Sweets and Lifestyle uglavnom predstavlja sezonske i regionalne recepte za peciva i kolače. Svi recepti su više puta isprobani, lako se prate i neverovatno su ukusni!
Fotografije: Verena Pelikan