Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Uskršnja torta sa zečićima

Odgovarajući proizvodi

  1. Marka: Guylian; Ime proizvoda: Intense, 84% crna čokolada, bez šećera, 100 g; Cena: 499,00 RSD; Osnovna cena: 100 g (499,00 RSD za 100 g); 3,667 od 5 zvezdica na osnovu 3 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu  Intense, 84% crna čokolada, bez šećera Guylian
    499,00 RSD
    100 g (499,00 RSD za 100 g)
    Dostupno
    Izaberite
  2. Marka: dmBio; Ime proizvoda: Sierra Leone gorka čokolada sa 72 % kakaa, 80 g; Cena: 329,00 RSD; Osnovna cena: 80 g (411,25 RSD za 100 g); dm marka logo; 5 od 5 zvezdica na osnovu 4 ocena; Dostupnost: Status crvena Nije dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Sierra Leone gorka čokolada sa 72 % kakaa dmBio
    dm marka logo
    329,00 RSD
    80 g (411,25 RSD za 100 g)
    Nije dostupno
    Izaberite
  3. Marka: dmBio; Ime proizvoda: Crna čokolada, 100 g; Cena: 379,00 RSD; Osnovna cena: 100 g (379,00 RSD za 100 g); dm marka logo; 4,25 od 5 zvezdica na osnovu 12 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Crna čokolada  dmBio
    dm marka logo
    379,00 RSD
    100 g (379,00 RSD za 100 g)
    Dostupno
    Izaberite
  4. Marka: TIMOMED; Ime proizvoda: VRCANI LIVADSKI MED - ORGANSKI, 450 g; Cena: 1.149,00 RSD; Osnovna cena: 450 g (255,33 RSD za 100 g); 0 od 5 zvezdica na osnovu 0 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu VRCANI LIVADSKI MED - ORGANSKI TIMOMED
    1.149,00 RSD
    450 g (255,33 RSD za 100 g)
    Dostupno
    Izaberite
  5. Marka: dmBio; Ime proizvoda: Naturland morska so sa začinskim biljem, 200 g; Cena: 229,00 RSD; Osnovna cena: 200 g (114,50 RSD za 100 g); dm marka logo; 4,559 od 5 zvezdica na osnovu 102 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Naturland morska so sa začinskim biljem dmBio
    dm marka logo
    229,00 RSD
    200 g (114,50 RSD za 100 g)
    Dostupno
    Izaberite
  6. Marka: dmBio; Ime proizvoda: Prašak za pecivo, 4x17g, 68 g; Cena: 99,00 RSD; Osnovna cena: 68 g (145,59 RSD za 100 g); dm marka logo; 5 od 5 zvezdica na osnovu 16 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Prašak za pecivo, 4x17g dmBio
    dm marka logo
    99,00 RSD
    68 g (145,59 RSD za 100 g)
    Dostupno
    Izaberite
  7. Marka: dmBio; Ime proizvoda: Pšenično belo brašno - tip 550, 1.000 g; Cena: 189,00 RSD; Osnovna cena: 1 kg (189,00 RSD za 1 kg); dm marka logo; 4,662 od 5 zvezdica na osnovu 145 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Pšenično belo brašno - tip 550 dmBio
    dm marka logo
    189,00 RSD
    1 kg (189,00 RSD za 1 kg)
    Dostupno
    Izaberite
  8. Marka: dmBio; Ime proizvoda: Pšenično brašno - tip 405, 1 kg; Cena: 189,00 RSD; Osnovna cena: 1 kg (189,00 RSD za 1 kg); dm marka logo; 4,55 od 5 zvezdica na osnovu 109 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Pšenično brašno - tip 405 dmBio
    dm marka logo
    189,00 RSD
    1 kg (189,00 RSD za 1 kg)
    Dostupno
    Izaberite
  9. Marka: dmBio; Ime proizvoda: Dugotrajno alpsko organsko mleko - 3,5% mlečne masti, 1 l; Cena: 159,00 RSD; Osnovna cena: 1 l (159,00 RSD za 1 l); dm marka logo; 4,8 od 5 zvezdica na osnovu 20 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu Dugotrajno alpsko organsko mleko - 3,5% mlečne masti dmBio
    dm marka logo
    159,00 RSD
    1 l (159,00 RSD za 1 l)
    Dostupno
    Izaberite

Kraj liste

Osterkuchen Rezept

Sastojci za tamno testo

  •  200 g putera zagrejanog na sobnoj temperaturi
  •  180 g integralnog šećera od trske dmBio
  • 1 kesica vanilin šećera Burbon dmBio
  • 1 prstohvat soli
  • 3 jaja
  • 200 g pšeničnog brašna (tip 550) dmBio
  • 1 kašičica organskog praška za pecivo sa čistim vinskim kamenom
  • 35 g kakaoa dmBio
  • 1 kašika dugotrajnog alpskog mleka 1,5% masti, dmBio

Sastojci za svetlo testo

  • 250 g putera zagrejanog na sobnoj temperaturi
  • 200 g integralnog šećera od trske dmBio
  • 1 kesica vanilin šećera Burbon dmBio,
  • 1 prstohvat soli
  • 4 jaja
  • 200 g pšeničnog brašna (tip 550) dmBio
  • 2,5 kašičice dm organskog praška za pecivo sa čistim vinskim kamenom
  •  2 kašike dugotrajnog alpskog mleka sa 1,5% masti, dmBio.

Sastojci za glazuru:

  • 200g fine tamne čokolade, dmBio
  • 1 kašičica gi-maslaca, dmBio
  • 1 kašičica meda, dmBio
Osterkuchen Rezept

Priprema tamnog testa

1. Zagrejte rernu na 180, gore i dole, i obložite pleh papirom za pečenje.

2. Pomešajte puter zagrejan na sobnoj temperaturi sa integralnim šećerom od trske,   vanilin šećerom Burbon i solju dok ne postane kremast. Zatim dodajte jaja jedno po jedno i umešajte.

3. Pomešajte pšenično brašno sa praškom za pecivo i kakaom i brzo umešajte u smešu sa puterom sa malo mleka.

4. Testo ravnomerno rasporedite po plehu.

5. Pecite na srednjoj rešetki oko 20 minuta. Proverite koliko je pečeno.

6. Izvadite pleh za pečenje iz rerne i pustite da se kolač potpuno ohladi.

7. Izvadite ohlađenu tortu, uklonite papir za pečenje i isecite zečiće odgovarajućom modlom.

Osterkuchen Rezept

Priprema svetlog testa

1. Zagrejte rernu na 180, gore i dole, i obložite tepsiju za hleb (približno 30x11cm) papirom za pečenje.

2. Mešajte puter zagrejan na sobnoj temperaturi sa integralnim šećerom od trske, vanilin šećerom Burbon i solju dok ne postane kremast. Zatim dodajte jaja, jedno po jedno, i umešajte.

3. Pšenično brašno pomešajte sa praškom za pecivo i brzo umešajte u smešu sa puterom uz malo mleka.

4. Ravnomerno rasporedite trećinu svetlog testa u tepsiji za hleb obloženoj papirom za pečenje.

5. Izrezane zečiće stavite u sredinu tepsije i poređajte ih blizu jedne do drugih.

6. Pažljivo rasporedite testo levo i desno od zečeva. Premažite malo testa i preko zečeva.

7. Stavite tepsiju za hleb na najnižu rešetku u rerni i pecite oko 50 minuta. Proverite koliko je pečeno.

8. Ostavite da se torta potpuno ohladi.

Priprema glazure

1. Iseckajte tamnu čokoladu na sitne komade i pustite da se polako tope na pari, zajedno sa gi-maslacom i medom od mnogo cvetova.

2. Prelijte glazuru preko potpuno ohlađene torte i rasporedite je.

3. Savet: Izrezane zečeve zamrznite oko 1 sat pre dalje obrade. Tada su teži i ostaju na dnu tepsije tokom pečenja i ne „podižu se na površinu“.

O Vereni

Blogerka Verena na svom blogu Sweets and Lifestyle uglavnom predstavlja sezonske i regionalne recepte za peciva i kolače. Svi recepti su više puta isprobani, lako se prate i neverovatno su ukusni!

Fotografije: Verena Pelikan