Veganska pasta u sosu od indijskog oraha
dm drogerie markt
08. 08. 2023.
Spremno za jelo za 40 min.
Vreme za pripremu: 20 min.
•
Vreme kuvanja/pečenja: 20 min.
Glavno jelo
•
Veganski
Sastojci
za 2 porcije
Za pravljenje veganske paste u sosu od indijskog oraha
75 g dmBio jezgra indijskog oraha
300 g organskog slatkog krompira (Ako nije sezona, može i organska bundeva)
½ organskog crnog luka
1 čen organskog belog luka
200 ml dmBio sterilizovanog krema za kuvanje na bazi ovsa
2 prstohvata dmBio mlevene začinske paprike
350 g špageta od spelte
prstohvat soli
1 organska tikvica
100 g dmBio leblebija
malo ulja za prženje
malo dmBio crnog bibera u zrnu
50 g organskog sušenog paradajza
Priprema
veganske paste u sosu od indijskog oraha
Stavite indijske orahe u veću količinu vode na dva sata ili ih ostavite tokom noći.
Oljuštite slatki krompir, isecite ga na komadiće i kuvajte ga u proključaloj vodi 20 minuta.
Isecite beli i crni luk na komadiće. Propržite ih na ulju dok ne postanu prozirni.
Stavite u blender indijski orah koji je bio potopljen u vodi, kuvane komadiće slatkog krompira, izdinstani beli i crni luk zajedno sa sterilizovanom kremom za kuvanje na bazi ovsa i prstohvatom mlevene paprke. Izmiksajte sve dok smesa ne postane kremasta (oko 3 minuta). Nakon toga sos stavite na tiganj i neprestano ga mešajte na vatri srednje jačine.
Špagete od spelte stavite u zasoljenu i prokuvalu vodu. Ostavite ih tamo 6 do 7 minuta i povremeno promešajte. Dodajte nakon toga pastu u sos. Ako želite, razredite sos sa malo vode u kojoj ste kuvali špagete.
Operite tikvicu i isecite je na tanke tračice i dodajte je u pastu.
Propržite leblebije na ulju. Začinite ih mlevenom crvenom paprikom i crnim biberom u zrnu.
Isecite osušeni paradajz na komadiće.
Pastu sipajte u dubok tanjir. Preko stavite pržene leblebije sušeni pradajz i po nahođenju dodajte bosiljak
Video recept
Kraj liste
Špagete u kremastom sosu od indijskog oraha zajedno sa tikvicama, proprženim leblebijama i osušenim paradajzom – naša omiljena veganska dmBio pasta pravi je užitak za sva čula!