Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Veganska pasta u sosu od indijskog oraha

dm drogerie markt

08. 08. 2023.

Spremno za jelo za 40 min.

Vreme za pripremu: 20 min.

Vreme kuvanja/pečenja: 20 min.

Glavno jelo

Veganski

Sastojci

za 2 porcije

Za pravljenje veganske paste u sosu od indijskog oraha

  • 75 g dmBio jezgra indijskog oraha 

  • 300 g organskog slatkog krompira (Ako nije sezona, može i organska bundeva)

  • ½ organskog crnog luka

  • 1 čen organskog belog luka

  • 200 ml dmBio sterilizovanog krema za kuvanje na bazi ovsa 

  • 2 prstohvata dmBio mlevene začinske paprike 

  • 350 g špageta od spelte 

  • prstohvat soli 

  • 1 organska tikvica

  • 100 g dmBio leblebija 

  • malo ulja za prženje 

  • malo dmBio crnog bibera u zrnu

  • 50 g organskog sušenog paradajza

Priprema

veganske paste u sosu od indijskog oraha

  1. Stavite indijske orahe u veću količinu vode na dva sata ili ih ostavite tokom noći.

  2. Oljuštite slatki krompir, isecite ga na komadiće i kuvajte ga u proključaloj vodi 20 minuta.

  3. Isecite beli i crni luk na komadiće. Propržite ih na ulju dok ne postanu prozirni.

  4. Stavite u blender indijski orah koji je bio potopljen u vodi, kuvane komadiće slatkog krompira, izdinstani beli i crni luk zajedno sa sterilizovanom kremom za kuvanje na bazi ovsa i prstohvatom mlevene paprke. Izmiksajte sve dok smesa ne postane kremasta (oko 3 minuta). Nakon toga sos stavite na tiganj i neprestano ga mešajte na vatri srednje jačine.

  5. Špagete od spelte stavite u zasoljenu i prokuvalu vodu. Ostavite ih tamo 6 do 7 minuta i povremeno promešajte. Dodajte nakon toga pastu u sos. Ako želite, razredite sos sa malo vode u kojoj ste kuvali špagete.

  6. Operite tikvicu i isecite je na tanke tračice i dodajte je u pastu.

  7. Propržite leblebije na ulju. Začinite ih mlevenom crvenom paprikom i crnim biberom u zrnu.

  8. Isecite osušeni paradajz na komadiće.

  9. Pastu sipajte u dubok tanjir. Preko stavite pržene leblebije sušeni pradajz i po nahođenju dodajte bosiljak

Video recept

Kraj liste

Špagete u kremastom sosu od indijskog oraha zajedno sa tikvicama, proprženim leblebijama i osušenim paradajzom – naša omiljena veganska dmBio pasta pravi je užitak za sva čula!

Video